Okula uyum eğitimleri başladı   

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de 9 Eylül'de başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi 1., 5. ve 9. sınıflar için dün Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi eğ

Çerkezköy 5.09.2019 18:21:00 0
Okula uyum eğitimleri başladı   

Anaokulu, 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıf öğrencileri uyum programı kapsamında okula başladı. Dersler başlayana kadar tanışma etkinlikleri, okulu tanıtma gibi programlar uygulanacak. Yeni eğitim yılı 9 Eylül'de başlayacak.

 

OKULA BAŞLAMANIN HEYECANI GÖZLERİNDEN OKUNDU

 

Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrenciler okula velileri ile birlikte geldiler. Bazı çocuklar  daha il dakikalarda okula kolay adapte olup arkadaş bulmaya çalışırken bazıları ise  anne ve babalarının elini tutarak ayrılmak istemediler ve gözyaşlarına boğuldular.Sınıfları belirlenen ve isimleri okunarak sıraya alınan minik öğrencilerin bazıları ‘anne ne olur sende benimle gel ‘diyerek annelerinde ayrılmak istemediler. Bazı veliler ise çocuklarını yalnız bırakmayıp kısa bir süre alışana kadar yanlarından ayrılmadılar.  Öğretmenleri ise çocukların daha kolay alışmaları ve arkadaş edinebilmeleri için,velilerin çocuklarını yalnız bırakmaları gerektiğini belirttiler. Recep Arif Gabralı İlkokulunda palyaçolar yeni okula başlayan birinci sınıf öğrencileri ile birlikte çeşitli oyunlar oynadılar ve halaylar çektiler.Minik öğrenciler, okulu çok sevdik ve burası çok güzelmiş.”dedikleri  dikkat çekti.Minik öğrenciler sınıflarda öğretmenleri ve yeni arkadaşları ile tanıştılar. Her birinin yeni okula başlamanın heyecanı yüzlerinden okundu. 

 

“ONLARIN GÖNÜLLERİN HOŞ TUTMAK İSTEDİK”

 

Uyum eğitimin gerçekleştiği okullardan Atatürk İlkokulunda düzenlenen programda konuşan okul müdürü Yalçın Memiş, 9 Eylül'de başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi böyle bir tanışmanın okula adapte olmak açısından  hem öğrenciler hemde veliler için etkili olduğunu dile getirdi. Memiş, “okula yeni başlayan öğrencilerimize  bugün hoş geldiniz diyoruz. Bugün burada eğitim hayatınıza ilk adımı attığınız okul olması nedeniyle yaşamında önemli bir yeri olacak. Onların gönüllerini hoş tutmak istedik. Onların hızlı bir şekilde arkadaşlarına, öğretmenlerine alışıp mutlu olmalarını önemsiyoruz. Bazı çocuklar çok hızlı bir şekilde alışıp arkadaşlarının yanına giderken bazı çocukların ise ailelerini bırakmak istemediğini görüyoruz. Tüm çocuklar hızlı bir şekilde adapte olarak okulu sevecekler. Yeni eğitim öğretim yılının onlar için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

'VELİLERİMİZDE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR'

 

Memiş, öğretmenlerin ve idari kadronun çocuklara okulu sevdirmeleri için ne gerekiyorsa yapacağını da belirterek,  "Sınıf öğretmenlerimiz çocukların okula alışabilmeleri ve sevmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar yapmaya da devam edecekler ama tabi ki bu konuda siz velilerimize de büyük iş düşüyor. Çocuklara okulu sevdirmek için sizlerinde yapması gereken bir takım şeyler var. Bazı velilerimizin çocuklarıyla birlikte sınıflara girdiğini ve çocuklarını yalnız bırakmak istemediklerini görüyoruz ancak bu onları alışma aşamasında olumsuz etkiliyor. Onların  burada arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışıp vakit geçirmeleri gerekiyor.Velilerimize bu konuda büyük iş düşüyor" dedi. Memiş, bu yıl dört tane birinci sınıf şubesinin açıldığını da belirterek, "Bu yıl okulumuzda 4 tane birinci sınıf şubesi açıldı. Toplam da 165 tane birinci sınıf öğrencimiz var bir sınıfta 40-41 öğrencimiz bulunuyor”diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10