Tekirdağ'da zabıta haftası kutlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 193'üncü yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası Dolayısıyla çelenk sunma t

Tekirdağ 6.09.2019 13:55:00 0
Tekirdağ

Tarihi Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Uzunlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Bayram, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Saygı, Şenol Karaküçük ve Sabri Çınar, Zabıta personelleri, STK temcilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

"TEKİRDAĞ İÇİN YER VE ZAMAN KAVRAMI GÖZETMEDEN ÇALIŞIYORUZ"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Bayram gerçekleştirdi. Bayram "Nüfusun büyük bir kısmının şehirlerde yaşadığı günümüzde, insanların huzurlu yaşaması için bazı kurallar koyulmuştur. Bu kuralları denetleyen profesyonel birimlere ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 1826 yılında kurulan İktisat Nezareti, bugünkü Zabıta Teşkilatının kuruluşu olarak kabul görmektedir. Cumhuriyet döneminde çıkarılan Belediye Kanunu ile belediyenin görevleri yeniden belirlenmiş ve belediye işlerinin icra ve taahhütlüsü olan özel bir zabıta kurulmasına karar verilmiştir. Buna göre belediye zabıtası, beldede huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasından sorumlu olup, bu amaçla belediye meclisinde alınan kararlar ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları yapmakla görevli özel zabıta görevi olarak tanımlanmıştır. Zabıtamız şehrimizde vatandaşlarımızın rahatı ve esenliğini sağlamak amacıyla önce insan anlayışı ile yaşanan bir Tekirdağ için yer ve zaman kavramı gözetmeden çalışmaktadır. Bu bilinçle Zabıta Teşkilatı olarak düzenli, temiz ve daha da yaşanılabilir bir Tekirdağ için üzerimize düşen görevi yerine getirmek amacıyla günün 24 saat, yılın 365 günü tüm gücümüzle çalışmak, halkımıza sunduğumuz hizmette dürüstlük, adalet ve kaliteden ödün vermemek temel ilkelerimizdendir. Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a kuruluş yıldönümümüz ve Zabıta Haftamız nedeniyle verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE EŞİT DAVRANACAKSINIZ"

Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Bayram'ın konuşmasının ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Zabıta Teşkilatı, çok zor şartlara çalışıp yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği hizmetlerin disipline edilmesinde çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Zabıta Teşkilatının yaptığı çalışmalara hep sevgi ile baktım ve hep takdir ettim. Her zaman söylediğim sözü burada bir kez daha yineliyorum; sevgili zabıta arkadaşlarım benim adımı kullanarak size gelen kişilerin işlerini hiçbir zaman yapmayın. Toplumun bütün kesimlerine eşit davranacak ve güler yüzlü olacaksınız. Vatandaş, yerel hizmetlerin en iyisini hak eder. Zabıta Haftanız kutlu olsun." ifadelerini kullandı. Zabıta Haftası Çelenk Sunma Töreni, yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile son buldu. Törenin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Bayram, şube müdürleri ve Zabıta Dairesi çalışanları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10