Öğretmenlere trafik eğitimi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde okul idarecileri ve öğretmenlerine yönelik trafik eğitimi verildi. İlçe Emniyet

Çerkezköy 6.09.2019 16:24:00 0
Öğretmenlere trafik eğitimi

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde dün 09.30-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

 

SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE BİLGİLENDİRİLDİLER

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli trafik eğitmeni polis memuru Saim Aydın tarafından verilen eğitim seminerinde, anasınıfı ve sınıf öğretmenlerine trafik eğitimi konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan çalışmalarda "Trafik Kazalarını Önleme" planı çerçevesinde verilen eğitimde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği memurlarınca sinevizyon aracılığıyla öğretmenlere, güvenli sürüş, takip mesafesi, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, yaya geçişleri, trafikte saygı gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

 

 

“KURALLARA UYMASINI SİZLER SAĞLAYACAKSINIZ”

 

Yaklaşık iki saat süren eğitime 200’e yakın öğretmen katılırken, eğitimde konuşan Saim Aydın “ Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Caddeler ve sokaklar, okul önleri yeniden öğrencilerimizle dolacak. Şunu bilelim. Çocukların freni yoktur. Biz büyükler trafik kuralarına uyacağız. Onları kollayacağız. Biz burada trafik kurallarını anlattık. Öğrencilerimize sizler anlatacak, uygulama yaptırarak onların kuralara uymasını sizler sağlayacaksınız. Bizlerin bu konudaki en büyük yardımcıları siz öğretmenlerimiz olacaksınız. Yapacağımız işbirliğiyle çocuklarımızın trafikte güvenliğini birlikte sağlayacağız" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10