ÇTSO'da çevre mevzuatı anlatıldı

Çevre Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 9.Meslek Komitesi işbirliğinde dün çevre mevzuatı semineri verildi. Çerkezköy'de ki sanayici

Çerkezköy 11.09.2019 16:34:00 0
 ÇTSO

ÇTSO Konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilirken, seminere sanayi kuruluşlarının birim sorumluları ile çok sayıda STK yöneticisi yer aldı.

 

ÇERKEZKÖY SANAYİSİ ÇEVRE KONUSUNDA DUYARLI

 

Seminere katılan Çevre Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca ve birim müdürleri çevre konusunda katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Seminerde konuşan Çevre Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca, Çerkezköy sanayicilerinin çevreye karşı duyarlı olduklarını ve son yıllarda çevre konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Karaca “Çevre konusunda herkesimin duyarlı olması gerekmektedir. Bu konuda herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalıdır. Gelecek nesillere Sağlıklı ve yaşanılır bir çevre bırakmak bizlerin görevidir” diye konuştu.

 

 

BİR ÇOK KONUDA BİLGİ VERDİLER

 

Karaca’nın ardından çevre konusunda detaylı bilgiler veren Tekirdağ İl Çevre Şube Müdürü Bahar Gül “ÇED ve kapsam dışı projeler, üretimsel artış,yönetmenliğe aykırı uygulamaların durdurulması,çevre koruma kanununa göre cezalar, çevre konusunda sık sorulan sorular, ÇED kararları,yeterlilik belgesi kapsamında yeterlillik belgesine sahip olan kurumlar,duyuru ve talimatlar,çevresel etkileri,ÇED uygulamaları,temel çevresel etkiler, çevre denetim uygulamaları, laboratuar ölçüm ve izleme uygulamaları,çevre yeterlilik işlemleri, izin ve lisans işlemleri, resmi istatistikler,mevzuat,projeler, online işlemler, bilgi edinme başvurusu, atık taşıma lisansları il müdürlüklerince atık işleme tesislerine verilen belgesi, çevre durum raporu hazırlama, patlatma tasarımları ve patlatma kaynaklı çevresel etkiler, hava kalitesi dağılım modeli, gürültü hesaplamaları, belediyelere uygulanan yaptırımlar, kimyasal depolama, kauçuk tesisleri ile ilgili boya ve cila üretimi, sabun ve deterjan üretim üretimi, yüzey ve temizleme işlemi için havuz hacimleri, atık tesisleri, kimya tesisleri, biyodizel üretim, hayvan gübreleri, fermotasyon,madencilik faaliyetleri, kapasite artışları” gibi bir çok konuda bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10