3 okula görkemli açılış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop dün hayırseverler tarafından yaptırılan Yusuf Şenel Ortokulu, Rıdvan Karabulut tarafından Atatürk İlkokuluna yaptırılan ek kat ve Fatih Bozkurt tarafından yaptırılan Azize ?

Çerkezköy 16.09.2019 18:48:00 0
 3 okula görkemli açılış

Mehteran ve halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği Yusuf Şenel Ortaokulunun açılışı saat 14.00’de gerçekleştirildi.

 

“ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPARIZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren hayırsever Yusuf Şenel“ Okulumuzun açılış törenine, 2019-2020 dönemine ve daha nicelerine doğru okulumuzu en iyi modern eğitim yuvası haline getirmek için  gayret ettik. Ne kadar da olsa bu okulun küçük ve kayda gizli eksikleri olsa da ama bu bölgenin en iyi okulu yapmaya çalıştık. Her şeyiyle, donanımıyla okulumuzu daha modern ve öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek üzere ne gerekiyorsa elimizden gelen her şeyi yaparız. Tabi ki okulun yapılışında ve hazırlanışında, detaylarında ben ne kadar emir de versem ne kadar şunları yapın da desem tabi ki her insanın arkasında güçlü bir ailesi vardır. Benim de arkamda çok güçlü bir ailem var. Sizlere bunları tanıtmak istiyorum; Işın Şenel, büyük kızım Özge Şenel, küçük kızım Hatice Gözde Şenel Ayaz ve damadım Prof. Hasan Ayaz. Bunların eleştirileri korkunç bir eleştirmenler ve eleştirileriyle okulumuzu en iyi şekilde yapmaya çalıştım. İnşallah bundan sonra okulumuz güzel bir şekilde devletimizin büyüklerine, idarecilerine herkese armağan olsun” diye konuştu

 

“ÇERKEZKÖY TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ “

 

Şenel'in ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Tekirdağ’da 10 bin 964 öğretmenimizle bugün itibariyle 183 bin 537 öğrencimize eğitim öğretim verilmektedir. İlimize kazandırılan hayırsever ve devlet yatırımlarıyla derslik başına düşen öğrenci sayılarımız okul öncesinde 21, ilkokul ve ortaokulda 27, ortaöğretimde 22, mesleki ve teknik eğitimde 19'dur. Halen 738 derslik ihtiyacı bulunan ilimizde yapımı devam eden gerek hayırsever gerek devlet yatırımlarımız ile yeni eğitim öğretim yılında il genelinde tekli eğitime geçme hedefimizde gerçekleşmiş olacaktır. Bugün itibariyle 16'si devlet 5'i hayırsever olmak üzere 21 okulumuzda açılış törenine uygun eğitim öğretime kazandırılmıştır. Ayrıca 3 spor salonu, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 atölye ve 2 uygulama camiinin de yapımı devam etmektedir. Kıymetli konuklar ilimizde 10 bin 864 öğretmen arkadaşımızla günbegün eğitimin niteliğini arttırmak için olanca gücümüzle çalışıyor ve öğrencilerimizi içinde bulunduğumuz ve çağın 21. yüzyılın becerileriyle donatmak için gayret ediyoruz. İki yıl öncesine kadar yüzde 76 olan Çerkezköy ilçemizdeki ikili eğitimin bu eğitim öğretim yılında ilçe genelinde tekli eğitime geçirilmesi bizler için hem gurur hem de onur kaynağı olmuştur. Her zaman söylediğimiz eğitim işi gönül işi eğitim işi ekip işi ifadesini Çerkezköy'de anlam bulmuş olarak görmek bizler için mutluluk vericidir. Değerli hayırseverimiz Yusuf Beyin heyecanı hem o gün hem de bugün bizleri çok duygulandırdı. Kendisine bu güzel eğitim tesisini ilimize ilçemize kazandırdıkları için eğitim ailemiz adına şükranlarımı arz ediyorum.

“HAYIRSEVERLER ARTSIN”

 

Programda son olarak konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop “ Son 17 yıl içerisinde başta milli eğitime ayrılan bütçede muazzam bir artış var. 7 buçuk milyar olan bütçede eğitime ayrılan pay 2002'de 17 yıl sonra bugün 114 milyar liraya yükselmiştir. Bunun tabi hem bina derslik sayısında hem öğretmen sayısında hem de binaların kendi iç yapılarının eğitim araç ve gereçlerinin yenilenmesi hususunda farklılıklar meydana getirdiğini ifade etmek lazım. 309 bin yeni derslik bu 17 yıl içerisinde kazandırıldı. Yine öğretmen sayımızda yüzde 100'ün üzerinde bir artışla 632 bin yeni öğretmen eğitim ordumuza dahil oldu. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bakımından da Tekirdağ'da az yüksek Türkiye ortalamasından. İlkokullarda bir öğretmen başına 24 öğrenci, ortaokullarda 20 öğrenci, genel olarak ortaöğretimde 21 öğrenci, mesleki öğretimde ise 19 öğrenci düşüyor. Yaklaşık 18 buçuk milyon civarında Türkiye genelinde ilk ve orta tasdikli öğrencimiz var. Öğretmen sayımızda 1 milyonun üzerinde. Eğitim öğretim alanında tabi devletin çok şey yaptığını söylüyoruz söyleyebiliriz ama bu yeterli değil. Hayırseverlerinde bu alanda yapacağı çok şey var bunlardan birinin örneğini bugün Yusuf Şenel bey Şenel ailesi gösteriyor. Çerkezköy’ün en yeni ve en iyi donanımlı okullarının başında gelen Yusuf Şenel ortaokulunu bugün hep beraber açacağız” dedi.

“EĞİTİMİN VİZYONUNUN OLMASI GEREKİR”

 

Şentop “ Değerli arkadaşlar eğitim öğretimde sadece fiziki altyapıların doğru bir şekilde sunulması yeterli değil. Öncelikle eğitim öğretim alanında bir zihniyet değişikliğine de Türkiye'nin ihtiyacı vardı. Bu konuda da son 17 yılda önemli mesafeler alındı. Öncelikle ideolojik bakış açısıyla okullarda verilen eğitim anlayışında değişiklikler kaydedildi. Buna ilaveten müfredatta, kitaplarda, yeni anlayışlara uygun yeni bilgilere uygun kitaplar hazırlanması suretiyle mesafeler kat edildi. Ayrıca öğrencilerimizin okumayla ilgili sıkıntısı, maddi imkansızlığı olanları ile ilgili burs verme konusunda önemli mesafeler elde edildi. Tabi müfredat alanı çok önemli, genel evrensel eğitim ile ilgili materyallerin çocuklara verilmesi öğretilmesi önemli. Bununla beraber bu okullarda yetişen çocukların bu milletin ve bu vatanın evlatları olması için de onlara verilmesi gereken özel ilgiler var. Biz sadece iyi yetişmiş olmayı, belli bir alanda teknik veya mesleki bilgilerin iyi alınmış olması yeterli düzeyde alınmış olması olarak görmüyoruz. Ayrıca bu millete, bu vatana, bu topraklara, bu devlete bağlılık anlamında da bir eğitimin vizyonunun olması gerekir” dedi.

 

“O OKULLARDAN YETİŞENLER MECLİSİ BOMBALADI”

 

Şentop “ Çok yakın bir zamanda bunu gördük. Fethullahçı terör örgütü fetö okullarında iyi eğitim ile yetişen çocuklar vardı fakat onların önemli bir kısmı bugün 15 Temmuz 2016 gecesi meclisi, Cumhurbaşkanlığını bombalayan, kendi vatandaşlarına nişan alarak alnından ateş eden, 251 vatandaşımızın şehit olmasına yol açan bir anlayışla hareket edebilecek zihniyetteydiler, vasıftaydılar. Bum bakımdan sadece iyi yetişmiş olmak önemli değil vatan ve millet sevgisinin de bu topraklara ait olmanın değerlerinin de bu öğrencilerimize çocuklarımıza verilmesi gerekir. Daha önceki zamanlar için söylenmiş bir söz var bir düşünce adamımızın sözü 'Türkiye'de iyi yetişmiş insan Türkiye'ye ait değildir. Türkiye'ye ait insanlar da iyi yetişmiş değildir.' diyor Türkiye'nin önemli bir paradoksuydu. İyi okullarda az önce de örneğini verdim iyi yetişmiş öğrenciler Türkiye'ye vatana millete bağlılık duygularıyla hareket eden vasıflara sahip değildi genel için söylüyorum. Ama Türkiye'de bu vasıflara sahip insanlarda iyi yetişme imkanlarından mahrumdu. İşte biz bu farkı bu paradoksu yerecek çok önemli adımlar attık bu anlamda. Bütün okullarımızda imkanları arttırarak işte 432 bin 288 okulumuza eğitim öğretim yılının başlangıcı itibariyle dersliklerimize akıllı tahtalar yerleştirildi. 1 buçuk milyonun üzerinde tablet öğrencilerimize dağıtıldı. Biliyorsunuz yine ders kitapları bedava olarak 17 yıldır öğrencilerimizin önüne konulmaktadır. Başta Çerkezköy olmak üzere Tekirdağ’ımızda büyük ölçüde mesafeler alındı, derslik sayısı arttı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı derslik başına düşen öğrenci sayısında büyük mesafeler alındı. İş adamlarımızın, memleket vatan sevgisiyle dolu hayırseverlerimizin yaptıkları bu tür çalışmalarla çok daha önemli mesafeler kat edeceğiz. İnşallah Çerkezköy'de tekli eğitime geçtik bu öğretim yılı itibariyle buda çok önemli bir başarıdır” dedi. Şentop’un konuşmasının ardından okulu yaptıran Yusuf Şenel’e Vali Aziz Yıldırım ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından plaket takdim edildi.

 

“BENİM AYAKLARIM OLDULAR”

 

Yusuf Şenel Ortaokulundan ayrılan Şentop ve protokol üyeleri saat 15.00’de Atatürk İlkokuluna Rıdvan Karabulut tarafından yaptırılan ek katın açılışına katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren hayırsever Rıdvan Karabulut “ Bu okulu rahmetli Hacı Fahri Zümbül’den esinlenip böyle bir karar aldım. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Eşim Çerkezköy’lü olduğu için bu hizmeti burada yapmak istedim.  Çünkü eşim çok ağır basarak ‘ Yaşlandım seni merdivenden atarım’ dedi. Okulumuz Çerkezköy’e, velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Burayı yaparken çok haz aldım. Yürüyemedim ama ayaklarım Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş hepsi benim ayaklarım oldu. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak okulu 20 günden az bir zamanda bitirdiler. Bunun için mutluyum” dedi.

19 ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR

 

Karabulut’un ardından konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop “ 632 bin yeni öğretmen son 17 eğitim ordumuza katıldı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da İlkokullarda bir öğretmen başına 24 öğrenci Türkiye ortalamasında söylüyorum. Ortaokullarda bir öğretmene 20 öğrenci, meslek okullarında da bir öğretmene 19 öğrenci düşüyor. Tekirdağ'da bu ortalamanın biraz altındayız. Sınıflarımız Çerkezköy’de biraz daha kalabalık. Ama bu eğitim öğretim yılında Çerkezköy'de tekli eğitime geçtik ikili öğretimden geçtik. Burada Rıdvan Karabulut beyefendiye ailesine teşekkür ediyorum. Aslında bu bölgede yaşayan Çerkezköy'de Tekirdağ'da yaşayan hayırseverlerin sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Bunları daha fazla okul kurumları, derslik yapmak için yönlendirmemiz gerekiyor, teşvik etmemiz gerekiyor. İnşallah bununla ilgili de bu yıl belki bir kampanya başlatabiliriz.. Tekirdağ'da bu şehirlerden birisi olmalı çünkü Tekirdağ aynı zamanda devlet bütçesine en fazla katkıda bulunan ilk 5 şehrimizden biridir. Sanayi kuruluşlarımızın çoğunun yer aldığı yerler potansiyel olarak var ama bizim bu potansiyeli harekete geçirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“GENÇLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

 

Şentop” Dünyanın nüfusu özellikle sanayileşmiş ülkelerde, refah seviyesinin yüksek olduğu ülkelerde gittikçe yaşlanıyor. Dünya nüfus dengelerini değiştirecek bir tabloyla karşı karşıyayız. Halbuki gelişmiş ülkelerde nüfusun yaşlanmasıyla oluşan bir vakum var. Gelişmekte olan veya gelişmeye yeni başlamış ülkelerde de genç nüfus dolayısıyla o vakuma cevap verecek bir potansiyel oluşuyor. Dolayısıyla önümüzdeki 25 yıl 50 yıl içerisinde göç diye bahsettiğimiz konu artık bir tartışma hamuru olmaktan çıkıp dünyanın bütün dengelerini değiştirebilecek bir noktaya varabileceğini görüyoruz. Türkiye o anlamda genç nüfusu itibariyle de şanslı ülkelerden birisi ama bu nüfusumuza gençlerimize çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim imkanı sunmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizi çocuklarımızı yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu görüyoruz birçok noktada işte 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde gençlerimizin ne kadar gayretle anayasal düzene, devlete karşı yapılan bir operasyonda nasıl karşı durduklarını hep beraber gördük. Ama yaşadıklarımız gösteriyor ki gençlerimizin vatanına milletine bağlılıkları konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Onları daha iyi yetiştirirsek gelecek Türkiye'nin iddiaları bakımından çok daha bizim için ümit verici hale gelecektir” dedi. Şentop konuşmasının ardından hayırsever Rıdvan Karabulut’a plaket takdim etti.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN İLK HAFİF ÇELİK BİNASI

 

Protokol üyeleri son olarak Azize Şahap Bozkurt Anaokulunun açılışına katıldı.  “Bugünün çocukları yarının büyükleri, her şeyin en güzeline layıklar” diyen Azize Şahap Bozkurt Anaokulunu yapan hayırsever Fatih Bozkurt, “Bugün açılışını yapacağımız okulun Çerkezköy’ün ilk hafif çelik binası olması sebebi ile ve depreme dayanıklı olması sebebiyle ayrıca gurur duymaktayız. Onlar bizim yaşama sevinçlerimiz. Bu nedenle çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almaları için gerekli ortamı sağladığıma inanıyorum. Beni her daim destekleyen annem, babam, eşime ve aileme teşekkür ederim. Bu okulun yapım hikayesinde başta sayın kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e İnşaat Mühendisi Engin Baysak, Elektrik Mühendisi Devrim İnce’ye ve emeği geçen tüm ustalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım, sevgi ve saygılarımla.” diye konuştu.

EN ÇOK HAYIRSEVER ÇERKEZKÖY’DE

Türkiye’de İlkokula bir öğretmen başına 24 öğrenci düştüğünü fakat Tekirdağ’da bir öğretmene 27 öğrenci düştüğünü söyleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  “Öncelikle sözlerime başlarken bu kıymetli eseri Azize Şahap Bozkurt Anaokulunu ilçemize kazandıran Fatih Bozkurt Beyefendiye ve Bozkurt ailesine de teşekkür ediyorum. Devletimizin bu konuda ciddi katkıları ve hayırseverlerimizin ciddi katkıları var. Bu anlamda Çerkezköy biraz şanslı. En çok zannediyorum Çerkezköy’de hayırseverlerimizin eğitime katkısı var. İşte onlardan bir tanesini burada açılışını yapacağız ama fiilen eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştı.” dedi.

DEVLETİMİZİN EĞİTİME TEŞVİKİ AZ

 

Şentop, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tür hayırseverlerin artmasını istiyorum bilhassa Tekirdağ’da.  Çünkü ilk açılışımızda da konuştum Türkiye ortalamasını arz ettim ama Tekirdağ ortalaması Türkiye ortalamasına göre biraz daha düşük. Türkiye’de ilköğretim’de bir öğretmene 24 öğrenci düşerken, Tekirdağ’da 27 öğrenci düşüyor. Bu bakımdan daha çok binaya daha çok dersliğe ihtiyacımız var. Ben hayırseverlerin çok olduğunu düşünüyorum. Devletimizin teşvikinin bu konuda az olduğu kanaatindeyim ve bu konuda çalışmalar yapacağız. umarım bu tür eserler örnek olur ben tekrar Fatih beye teşekkür ediyorum. Allah bu tür hayırlı eserlerin sayısını arttırsın. Yeni eğitim öğretim yılının da öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından hayırsever Fatih Bozkurt’a plaket verilirken, okulun açılış kurdelesi de hep birlikte kesildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10