112 üreticiye 508 kovan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi'nin koordinasyonunda arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasy

Malkara 16.09.2019 19:21:00 0
112 üreticiye 508 kovan dağıtıldı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

508 adet arı kovanının dağıtıldığı törene; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, STK Başkanları ile Temsilcileri, basın mensupları ve üreticiler katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” hakkında üreticilere detaylı bilgiler aktardı.

 

“MODERN PAZAR İLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu'nun ardından konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Geçtiğimiz dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi hep birlikte el ele vererek üreticimize destek olacak projelere imza atmıştık. Bu dönem de bunlara devam ediyoruz. Et Kombina Tesisimiz yakın bir zamanda çalışma iznini aldı. Bu tesisimiz Malkara'yı Trakya'da tarım ve hayvancılığın başkenti noktasına getirecektir. Bunun müjdesini buradan üreticilerimizle paylaşmak istiyorum. Et Kombina Tesisimiz yakın bir zamanda çalışmaya başlayacaktır. Geçmiş dönemden başlayan Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşaatımızın çalışmalarında bir kesinti olmuştu. Geçen hafta itibari ile onunda inşaatına başladık. İnşallah kısa bir süre sonra Malkaralı hemşehrilerimizi modern bir pazar yeri ile buluşturacağız. Bu sene özellikle mera ıslah çalışmaları kapsamında çalıyla mücadele ve diğer konularda her zaman üreticimize destek ve yardımcı olmaya çalıştık. Gerçekten üreticimizin içerisinde bulunduğu ekonomik durumun farkındayız. Geçtiğimiz yıla göre tüm girdi maliyetleri 2 veya 3 katına çıkmışken, ürününü satarken girdi maliyetlerinin yanına yaklaşan bir fiyat ne yazık ki olmadı. Hatta ayçiçeği geçen yıla göre biraz daha altında alıcı buluyor şu anda. Umuyorum üreticimizin yüzünün güleceği güzel günleri hep birlikte karşılayacağız. Hep beraber hiç kimseyi ayrıştırmadan, toplumu ikiye bölmeden, herkesi kucaklayarak bu işin üstesinden gelmek istiyoruz. Bundan sonra ilçemiz için, ülkemiz için, üreticimiz için çalışmaya devam ederiz. Malkara'da ki arı üreticilerimize harcadıkları emek için teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum. ” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Malkara'da üretim yapan arı üreticilerine arı kovanlarını Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve programa katılan protokol üyeleri teslim etti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10