Yaztepe: Hizmet kalitesini arttırarak müşteriyi elimizde tutmalıyız 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüzde esnafın büyük alışveriş merkezler

Çerkezköy 16.09.2019 19:23:00 0
Yaztepe: Hizmet kalitesini arttırarak müşteriyi elimizde tutmalıyız 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe” Ahilik kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakarlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlakın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı bir olgudur. Ahilik teşkilatının kurucusu Mutasavvıf ve faziletli Alim Ahı Evran-ı Veli, 32 çeşit esnafı teşkilatlandırmıştır. Osmanlı coğrafyasında sanatını icra eden bütün esnaflar Türk İslam medeniyetinin zirve kuruluşu Ahilik teşkilatından icazet alarak, onları hiç ölmeyecekmiş gibi Ahiret için çalışan insanlar halinde yetiştirmiştir. Ahlaki ve iktisadi olarak kalkınmalarına öncülük etmiştir” dedi.

 

 YÜZYILLARCA İTİBAR GÖREN TEŞKİLATIN ÖZELLKLERİ GÜNMÜZDE AZALDI

 

Yaztepe, Ahilik teşkilatının, çalışkan, fedakar, bilimin esas alındığı, disiplinli hizmetleri ile zirve yapan esnaf ve sanatkarları teknik, iktisadi ve ahlaki olarak yetiştirdiğini kayderek, “Halk arasında ve devlet tarafından da yüzyıllarca itibar gören Ahilik teşkilatı, haddini aşma (ceza) ve teşvik etme (ödül) kurallarını da uygulamalar içinde tutmuştur. Disiplin ve motivasyonu  üst seviyelerde sağlamıştır. Savaşlar sebebi ile ara verilen Ahilik teşkilatı hizmetlerinin yeniden çalıştırılması gayreti sonuçsuz kalmış, esnaf ve sanatkarların en önemli dinamikleri sabretme,  öğrenme, kanaat etme gibi özellikleri günümüzde oldukça azalmıştır” diye konuştu.

 

 HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRARAK MÜŞTERİYİ ELİMİZDE TUTMALIYIZ

 

Yaztepe “ Günümüzde birileri bu işleri düzeltsin gibi bir beklenti var. Hiçbir iş kendiliğinden hiçbir zaman düzelmez. İşsizlik nedenlerini tespit edip önlem almak noktasında kişisel olarak çaba göstermemiz gerekiyor. Esnaf ve sanatkarlar büyük mağaza ve işyerlerinin şehir dışına gönderilmesi ile işsizlik sorununu çözmez. AVM’lerin uygulamalarına bakıldığında sunduğu hizmet kolaylık beklentilere cevap verebilme yönündedir. Ayrıca tanış olmakla müşteriyi elinde tutmak günümüzde mümkün değil. Hizmet kalitesini artırmak suretiyle işimizi sürdürme olasılığımız ve şansımız var. Buda kalitemizi devamlı arttırmaktan geçer ”diye konuştu.

 

 BİZ HER ZAMAN ESNAFIMIZIN DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ İSTİYORUZ

 

Muzaffer Yaztepe,Kooperatif olarak esnafın daha iyi yerlere gelmesi için devamlı  katkı ve destek verdiklerini de belirtti. Yaztepe bu konuda da,  “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak  hazine destekli  vadeli işletme kredisini yıllık  belirlenmiş çok düşük faizle kefalet kooperatifleri ile Halk Bankası’ndan kullandırıyoruz. Bu önemli mali destek ancak esnafımız işlerine uygun çalışmalarla geliştirmelerine büyük katkı ve destek sağlamaktadır.”ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10