Güzel: Takım halinde Balkan ikincisi olduk

Türkiye, Balkan Tekvando Şampiyonasında 15 altın madalya,16 Gümüş madalya ve 10 Bronz madalya toplam 31 madalya elde ederek takım halinde ikinci oldu. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 15 altın olmak üz

18.09.2019 13:11:00 0
Güzel: Takım halinde Balkan ikincisi olduk

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, 12-15 Eylül tarihleri arası Bulgaristan’ın Samokov ilinde yapılan Balkan Tekvando Şampiyonası’na Gençler ve Büyükler kategorisinde toplam 36 sporcu ile katıldıklarını Türkiye toplam 15 altın madalya,16 Gümüş madalya ve 10 Bronz madalya elde ederek genel sıralama hesaplandığında Türkiye’nin Takım halinde  Balkan ikincisi olduğunu belirtti.

 

15 ALTIN MADALYA KAZANDIK

 

Antrenör Bilal Güzel konu ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye olarak Balkan Tekvando Şampiyonası’na 36 sporcu ile katıldıklarını ve şampiyonanın oldukça heyecanlı ve çetin geçtiğini belirtti. Güzel, “Şampiyonada Balkan teknik kurulu üyesi ve Milli takım Antrenörü olarak görev aldım. Türkiye Tekvando Milli Takımı, Balkan Tekvando Şampiyonası’nda 15 altın olmak üzere toplam 31 madalya kazandık. Bulgaristan’ın Samakov ilinde düzenlenen balkan şampiyonasına Türkiye. Gençler kategorisinde 24 sporcu büyükler kategorisinde ise 12 sporcu ile katıldık. Türkiye, şampiyonayı 15 altın madalya, 9 Gümüş Madalya ve  7 Bronz madalya ile tamamladı. Ay yıldızlı sporcularımız gençler  kategorisinde 9 altın madalya,7 Gümüş madalya ve 3 Bronz madalya olmak üzere  19 madalya kazandı. Büyükler Kategorisinde ise  6 altın Madalya,2 gümüş madalya ve  4 bronz madalya olmak üzere 12 madalya elde etti. Türkiye,hem büyüklerde hem de gençlerde takım halinde  şampiyon olmayı başardı.Şampiyonaya sadece bu iki kategoride katılan Türkiye.tüm kategorilerin hesap edildiği genel sıralamada ise Balkan 2. Oldu.Eğer diğer kategorilerde de katılmış olsaydık balkan birinciliğini elde edecektik.” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Güzel Spor Kulübü’nün Milli Antrenörü ve Balkan teknik Kurulu üyesi Bilal Güzel şöyle devam etti, “Balkan Tekvando şampiyonasında şansıma Sağlık Sponsoru olan İrmet Hospital’e ve her zaman olduğu gibi bu şampiyonda da bizden desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ülkemiz sporunun kalkınması adına verdikleri destekler nedeniyle. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10