Çerkezköy'ün anneleri çocuklarıyla yoga yapıyor

Ev hanımı Gözde Aydın'ın yedi ay önce sosyal medya üzerinden oluşturduğu 'Çerkezköy anneleri' grubu üyeleri etkinlikler oluşturarak hem sosyal çevre oluşturuyorlar hem de stres atıyorlar

Çerkezköy 18.09.2019 14:06:00 0
Çerkezköy

Sosyal medya üzerinden ‘Çerkezköy Anneleri’ grubunu kuran Ev hanımı Gözde Aydın, “En büyük amacım annelerin burada yalnız olmadığını, birlikte olursak hem yalnızlıklarımızın örtüşeceğini hem de çocuklarımızla beraber sosyal etkinlikler yapacağımızı düşündüğümüz için hesabımızı açtık.” dedi.

 

 

ÇOCUKLARIMIZDA YOGA EĞİTİMİ ALDI

 

Çerkezköy Anneleri Grubunun kurucusu Gözde Aydın, "Çerkezköy anneleri grubumuzla yine bir etkinlikteyiz. Grubumuzla ara ara etkinlikler yapıyoruz. Bugün de Nurhan Altıntaş hocamız bize yogayı anlattı. Yazın son günlerini değerlendirmek adına yine bir yoga eğitimindeyiz. Annelerin talebine göre tekrarlayabiliriz bu tür etkinlikleri. Nurhan Altıntaş hocamızla devam edeceğiz inşallah. Ayrıca çocuklarla olması bizim için çok güzel oldu, çocuklarımızda eğitim aldı. Yazın bitmesinden sonra iç mekân etkinliklerimiz olacak. Nurhan hocamıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

YOGA SADECE BİR EGZERSİZ DEĞİLDİR

 

Yoga Eğitmeni Nurhan Altıntaş ise, "Yoga sadece bir egzersiz değildir. 15 yaşında yoga başlamıştım ama yoganın felsefesini bilmiyordum. İlk başlarda egzersiz hareketleri zannediyordum. Fakat 50 yaşında fıtık olunca doktorlar ameliyat olmamı söylediler ama reddettim. ve 4 ay yoga eğitimi aldım. 50 yaşından sonra yoga eğitmeni oldum. Annelerin pes etmemeleri gerektiğini göstermek istedim. İlaçlarımın hiç birini kullanmadım ve ameliyat olmadım. Şuan da fıtıkla dalga geçer gibi köprüler kuruyorum, taklalar atıyorum ve bacaklarımı ayırabiliyorum. Yani pes etmesinler, yoga sadece egzersiz değil, nefes, bedensel ve zihinsel bütünlüğü de sağlıyor. Ayrıca Moral motivasyon ve strese de etkisi olacak. Zaten yoga bütünlük demektir. Umarım annelerimiz bu tür etkinliklere devam ederler. Sakatlar Derneğinde de tekrar başlayacağız. Gülnur başkanımızla görüştük orada da ücretsiz yoga seanslarımız olacak. Tüm annelerimizi yoga seansına bekliyoruz." diye konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10