15 Temmuz gazileri, o geceyi anlattı

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında kalbinin iki santimetre altına isabet eden kurşunla gazi olan Musa İlhan ve Tuzla'daki TEM Otoyolu Orhanlı gişelerinde vurularak bir kolunu kaybeden gazi Üzeyir Civan o gece yaşadıklar?

Çerkezköy 19.09.2019 16:03:00 0
15 Temmuz gazileri, o geceyi anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında vurularak gazi olan Musa İlhan ve Üzeyir Civan yaşadıklarını anlattı.

 

“İLÇEMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezinde dün saat 10.30’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İlçemize hoş geldiniz. 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gazilerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

 

“TANKLARIN GİTTİĞİNİ GÖRDÜM”

 

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında kalbinin iki santimetre altına isabet eden kurşunla gazi olan Musa İlhan “ 42 yaşındayım ve 15 Temmuz gecesi yapmam gerekeni yaptım. Cuma akşamıydı yaz günüydü. İstanbul Sultanahmet meydanındaydım. Sultanahmet meydanından evime gidecektim. Yola çıktığımda telefon geldi araçta klasik müzik dinliyorduk.Ankara’dan arayanlar köprünün kapandığını söylediler. Tank gördüm ve havaalanına gidiyordu. Bir yandan helikopter sesleri geliyor, Gölbaşı'na yakın bir yerde oturuyor akrabamız. Sonra tam bakıyoruz o saatte Gölbaşındaki özel harekatı bombalamışlar. Sonra Başbakanımızın bir kalkışmadan şüpheleniyoruz konuşmasını dinledim. Tankları gördükten sonra parçaları birleştirdim kafamda ama insan kulaklarına inanamıyor. Yolun kenarında bir tesise uğradık televizyonu açtık dedim ya ne oluyor burada o anda Başbakanımızın telefonla NTV'ye bağlandığını gördüm. Sonra dedim ben gidiyorum ilçe merkezine. Bir şekilde yola çıktığımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin lojistik destek merkezi var oraya gittiğimizde dediler ki ne yapıyorsunuz burada sık yönetim geldi evinize gidin dediler. Kendisine ne sıkı yönetimi dedikten sonra bana ‘Sen kim oluyorsun’ dedi “diye konuştu.

 

“KOLUMU KAYBETMEYE RAZIYIM”

 

İlhan “ O esnada askerin belinden silahı almaya çalıştım ve şarjör birden yere düştü. O sırada arbede çıktı ve askerler uzaklaştı. Bir tane komutan vardı bir an önce kışlasına dönmek istiyordu. Durdu dedi ki bizim askerimizin bir tanesi kayıp tekrar buraya döneceğiz o askeri almak zorundayız. Sağ olsun motosikletli biri geldi ağabey dedi ben dedi gidip alayım eğer oradaysa biz bekledik. Gözleri kan çanağına dönmüş gerçekten her şeyden bihaberdi. Askeri aldılar ve gittiler. Biz diyoruz ki mesele vatansa gerisi teferruattır. Kızım o akşam bana “ Baba bir şeyler oldu. Televizyondan izliyoruz ama sen yoksun’ dedi. Kızım geleceğim şarjım az sen kapat dedim. Benim kızım dört gün boyunca yoğun bakımda yattığımı öğrenmedi. Annesi şehir dışına göreve gittiğimi söylemiş. Hastanede yanlışlıkla benim ismimi öldü diye yazmışlar. Memleketime ölü haber gitmiş, memlekette mezar kazılmış. Mezarımızı kazmışlar hala bir mezar yerimiz var boş duruyor. Bu 15 Temmuz'u tiyatro diye lanse edenler var. Rabbimize hamdolsun bu bir tiyatroysa bile ben bu tiyatroda kurşun yemeye de kolumu kaybetmeye de razıyım” diye yaşadıklarını ve duygularını dile getirdi.

 

“VATANIMIZA SAHİP ÇIKTIK”

 

Tuzla'daki TEM Otoyolu Orhanlı gişelerinde vurularak bir kolunu kaybeden gazi Üzeyir Civan “ 15 Temmuz gecesi darbe haberini ilk aldığımız anda inanamadık. Bu zamanda darbe mi olur dedik. 1980 darbesi gözümün önüne geldi. Eyvah dedim yine geleceğimiz 20 yılımız 30 yılımız yavrularımızın geleceği bizlerin geleceği yok olacak. Daha sonra ne yapabilir diye konuştuktan sonra Sabiha Gökçen Havaalanı'na gitmeye karar verdik çünkü orası stratejik öneme sahip bir noktaydı kaybedilmemesi, hainlere teslim edilmemesi gereken bir noktaydı. Binlerce insanın vatanına sahip çıktığına şahit olduk. Binlerce insan artık yeter diyordu vatanına sahip çıkmak istiyordu. Etraf çok kalabalıktı. Kardeşlerimizi gördüm ellerinde bayraklarla duruyorlardı gişelerin altında oraya gidip o kardeşlerimiz ile mücadele etmem gerekiyordu. Destek vermem gerekiyordu. Oraya ulaştığımda derin düşünceler içerisindeydim. Ya dedim bunlar bizim askerimiz belki farkında değillerdir, darbecilerin oyunlarına gelmesinler, alet olmasınlar istedim. Tekbir getiren ellerinde bayrak bulunan kalabalığa asker polis kardeştir tarzında şeyler söyledik. Daha sonra arkadaşım ile göz göze geldik ve bana ‘ Üzeyir vurulmuşsun’ dedi. Gençlerle orada konuşuyorduk bunlar bizim askerimiz bunlar bizim kardeşimiz kardeş kardeşi vurur mı, kardeş kardeşin kanını döküyor diyorduk. İki elimi havaya kaldırıp koşuyordum iki elimi havaya kaldırıp onlara doğru koşuyordum yapmayın bırakın silahlarınızı diyordum. Orta parmağımın üzerinde bir şarampol parçası gördüm. Sol kolumda ağrılar hissediyordum. Yaralı var yaralı diye yanıma geldiler yolun kenarına oturdum tişörtümü çıkardım gençler o tişört ile koluma tampon yaptılar kan kaybedip ölmemek için. Allah razı olsun o gençlerden gelip yanıma beklediler. Orada vatanı için canını hiçe sayıp mücadele ettiler. Biz hep beraber mücadele edeceğiz. Kurtuluş savaşında mücadele eden dedelerimiz, babalarımız sen sağcısın ben solcuyum demediler. Sen kürtsün ben Türk'üm demediler. Vatan dediler. Vatanımıza milletimize sahip çıktık”diye konuştu.

 

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban gazilere günün anısına hediyeler takdim etti. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun,İlçe Emniyet Müdürü vekili Başkomser Şakir Oda,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, stk temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10