Çevreyi temizlediler, geleceğe sahip çıktılar

Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında önceki gün  Malkara Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Malkara'yı Seviyorum, Evimin Önünü Temizliyorum" etkinliği yoğun bir katılımla gerÃ

Malkara 22.09.2019 14:13:00 0
Çevreyi temizlediler, geleceğe sahip çıktılar

Çevre temizliğine farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte; AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP Malkara İlçe Başkanı Hüseyin Yontar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Ersin Kaçar, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Birsen Karataş, Ramis Özeren, Siyasi Parti Yöneticileri, muhtarlar, basın mensupları, Malkara Kent Konseyi Üyeleri, vatandaşlar ve çevre sevdalısı çocuklar yer aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay'ın Atatürk Anıtı önünde yapmış olduğu konuşmada; “ 21 Eylül Dünya Temizlik Günü, Dünya genelinde gerçekleştirilen Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen bir çevre temizliği etkinliğidir. Malkara Kent Konseyi olarak düzenlediğimiz bu temizlik günü etkinliğimize destek veren Sayın Kaymakamımız Erkan Karahan'a, Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul'a, Siyasi Parti Başkanları ile Parti Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Belediye Başkan Yardımcılarına, Sivil Toplum Örgütlerimizin Başkanları ile Üyelerine, İlçe Kurum ve Kuruluşlarına, duyarlı Malkara halkına ve değerli basın mensuplarına gönülden teşekkür ederim. Malkara Kent Konseyi olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olursak, Malkara için güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Haydi Malkara hep beraber el ele daha güzel günlere.“ dedi.

 

CADDELERİ TEMİZLEDİLER

 

Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay'ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Atatürk Anıtı önünde başlayan çevre temizliği etkinliği İsmet İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Şehitlik Caddesinde devam etti. Sinanpaşa Ağaçlandırma Sahasında oluşturulan çevre kirliliği içler acısıyken, temizlik etkinliğine katılan vatandaşlar 2 saatlik bir uğraşın ardından Sinanpaşa Ağaçlandırma Sahasını kullanılabilir bir hale getirmeyi başardılar.

 

İZMARİTLERİ YOLA ATMASINLAR

 

Dünya Temizlik Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul;“ Bugün Dünya Temizlik Günü. Malkara Kent Konseyimiz, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Örgütleri, muhtarlarımız ve hemşerilerimizin katılımıyla bir temizlik etkinliği düzenledik. Sadece bugün değil, bizler her gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve  Malkara Belediyesi olarak Malkara'yı temiz tutmaya çalışıyoruz.  Hemşerilerimizin de bu konuda biraz daha hassas ve özenli davranmalarını istiyoruz. Özellikle sigara içen hemşerilerimiz izmaritlerini yola atmasınlar. İlçemizde her noktada çöp kovası mevcut. Her hangi bir tüketim maddesini elinde taşıyan hemşerilerimiz  çöp kovasına kullansınlar. Caddeler, sokaklar ve mesire alanları hemşehrilerimizin daha rahat ve daha güzel bir ortamda yaşamaları için yapılıyor. Mesire Alanı olarak düzenlediğimiz Sinanpaşa Ağaçlandır Sahasına geldiğimizde gördüğümüz manzara bizler için içler acısıydı. Bizler mesire alanlarına geldiğimizde ailelerimizle birlikte bu tür kirli manzaraları görmek istemiyoruz, daha güzel bir doğa manzarası görmek istiyoruz. Bu yüzden doğayı kirleten hemşerilerimize çevreye karşı duyarlı olmalarını istiyoruz ve  bir daha bu çevre kirliliğinin tekrarlanmaması için çağrıda bulunuyoruz. Hepimiz çevre için gerekli duyarlılığı gösterirsek daha güzel daha temiz Malkara’da hep beraber daha mutlu şekilde yaşarız. Bizden sonraki nesillere temiz bir çevre bırakmak istiyorsak, birey olarak üzerimize düşen görevi yapmaktan çekinmeyelim. Tüm hemşerilerime sağlıklı, temiz bir kentte mutlu bir yaşam diliyorum.“ dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10