Sarıkurt: Sağlıklı yaşam için hareket etmeliyiz

16 - 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere Çorlu halkı yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte konuşan Başkan Sarıkurt, "Sağlıklı yaşam içi

Çorlu 23.09.2019 17:34:00 0
Sarıkurt: Sağlıklı yaşam için hareket etmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

“ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ”

 

Atatürk Meydanı'nda Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında bir araya gelen Çorlululara hitaben konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine hoş geldiniz. Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla, dünyanın farklı kentlerinde her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası”na bu yıl Çorlu’muzun da dahil olmasından dolayı mutluyuz, gururluyuz. Meydanı dolduran siz kıymetli hemşehrilerimizin bu etkinliğe sahip çıkıyor olması da ayrıca mutluluk verici. 2019 yılı aktivitelerinin “Güvenli Yürüme” ile “Bisiklete Binme” olarak belirlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, siz sevgili Çorluluları yürümeye ve motorlu araçlar yerine bisiklete binmeye teşvik etmek ve hem beden hem de ruh sağlığımızı korumak ve iyileştirmek adına farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlikler düzenliyoruz.” dedi.

Sarıkurt, "Sağlıklı bir yaşam için hareket etmek, spor yapmak çok önemlidir. Sağlıklı insanlar mutludur. Mutlu insanların yaşadığı kentler daha huzurlu ve güvenlidir, spor yapmaya müsait sosyal alanlarla çevrilidir. Bizler de her yaştan Çorlulunun güvenle spor yapabileceği, farklı spor dalları ile tanışabileceği, sosyalleşebileceği tesisler oluşturmak, hemşehrilerimizi sportif yaşama yakınlaştırmak, sağlıklı yaşam kültürüne teşvik etmek için spor yatırımlarımızı sürekli güçlendiriyoruz. Futboldan basketbola, tenisten voleybola, atıcılıktan güreşe, savunma sporlarından masa tenisine pek çok farklı dalda sporu ve yüzlerce sporcuyu destekliyor ve hemşehrilerimizi sağlıklı yaşama teşvik etmeye özen gösteriyoruz. Hareketli yaşamın ve motorsuz araç kullanımının önemini vurgulayan Avrupalı yerel yönetimlerin benimsediği güçlü alt yapıları olan kentler, bugün hepimizin örnek aldığı kentlerdir. Çorlu’muzu da bu kentleri örnek alarak şekillendirmek, örnek bir Türkiye şehri olarak gösterilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşerilerimizden de talebimiz yayalara ve bisiklet sürücülerine trafikte hak edilen değeri, önemi vermeleridir. Birbirimizi gördüğümüz ve birbirimize saygı duyduğumuz sürece bu kentte hep birlikte yürüyebileceğimize, yaşayabileceğimize yürekten inanıyorum. 7’den 70’e tüm Çorluluların katılabileceği birbirinden keyifli aktivitelerin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine tüm Çorlu halkını davet ediyorum. Gelin birlikte yürüyelim, birlikte hareket edelim!" dedi.

 

KEYİFLİ GÜN GEÇİRDİLER

 

Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından Atatürk Meydanı’nda başlayan dans gösterileri sonrasında Cumhuriyet Parkı’na yürüyüş başladı. Bisikletliler, patenliler ve spor kulüplerinin katılımıyla renkli görüntüler sunan kortej, Cumhuriyet Parkı’ndaki varış noktasıyla sona erdi. Minikler Dans Gösterisi ve Trakya Zumba Team ekibinin koreografileriyle izleyenler eğlenceli vakit geçirdi. Ardından sırasıyla TBF 2. Lig Basketbol gösteri maçı, voleybol ve tenis gösteri maçları oynandı. Heyecanlı kalabalık ile birlikte etkinlikleri izleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “7’den 70’e tüm Çorluluların katılabileceği birbirinden keyifli aktiviteler hazırladık. Hareketli ve sağlıklı yaşam için güzel bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

 ‘SAĞLIKLI İNSANLAR MUTLUDUR’

 

Herkesi bu güzel ve anlamlı etkinliklere katılmaya davet eden Başkan Sarıkurt, “Sağlıklı bir yaşam için hareket etmek, spor yapmak çok önemli. Sağlıklı insanlar mutludur. Mutlu insanların yaşadığı kentler daha huzurlu ve güvenlidir, spor yapmaya müsait sosyal alanlarla çevrilidir. Bizler de her yaştan Çorlulunun güvenle spor yapabileceği, farklı spor dalları ile tanışabileceği, sosyalleşebileceği tesisler oluşturmak, hemşehrilerimizi sportif yaşama yakınlaştırmak, sağlıklı yaşam kültürüne teşvik etmek için spor yatırımlarımızı sürekli güçlendiriyoruz. Hemşehrilerimizi sağlıklı yaşama teşvik etmeye özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10