Engelli olmak insanların tercihi değil

Engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen hizmetlerde yaşadığı sorunlara çözüm getirmek amacıyla Süleymanpaşa'da bir otelde "Engellilere Yönelik Sorunları Konuşara

Tekirdağ 24.09.2019 17:09:00 0
Engelli olmak insanların tercihi değil

VALİ YILDIRIM’DA KATILDI

 

Toplantı, Süleymanpaşa'da bir otelde yapıldı. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Kaan Sinan Tohumcu, Kurum Yetkilileri, Engellilerin Derneklerinin Başkanları,  Yönetim Kurulu Üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

 

HAYATA ENGELSİZ İNSANLAR GİBİ DEVAM EDECEKLER

 

Engelli olmak insanların tercihi olmadığını söyleyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Engelli olmak insanların tercih ettiği bir şey değildir. Engelli bireyler, engelli olmayanlar bireylerin yaptıkları şeyleri kısıtlı olarak yapabiliyorlar. Bunu, hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekiyor. 2011-2012 yılından itibaren ciddi projeler yürütüldü. Engelli dostu şehirler ya da engelsiz şehirler, binalar ortaya koyabilmek için birtakım mevzuat değişiklikleri yapıldı. Kanunlar, yönetmelikler çıkarıldı. Bu sayede engellilerimizde hayata engelsiz insanlar gibi aynı şekilde devam edebileceklerini ortaya koydular." ifadelerini kullandı. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10