Ordu: Kanser vakalarına acil çözüm bulunsun

Çerkezköy'ün renkli siyasetçilerinden Mustafa Ordu yaptığı basın açıklamasında bölgede görülen kanser vakalarının son günlerde hızla arttığını ve hükümet yetkilileri ile siyas

Çerkezköy 24.09.2019 17:12:00 0
Ordu: Kanser vakalarına acil çözüm bulunsun

Çerkezköy’ün renkli siyasetçilerinden Mustafa Ordu dün düzenlediği basın toplantısında bölgede yaşanan kanser vakalarına değindi. 

 

“KONUYA EL ATMALIDIRLAR”

 

Sanayinin yoğun olduğu Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı bölgesinde kanser vakalarında ciddi artış olduğunu kaydeden Ordu “ Geçtiğimiz günlerde 3 kez kansere yakalanan ve dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düşen bir kızımız var. Bizler bunları görsel ve yazılı basında acısını hissettik. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray yerleşkelerini kapsayan bölge, Türkiye’nin en fazla kanser vakası yaşanan bölgesidir. Daha önce bir mahallede belki bir kanser hastası gözüküyordu. Şimdi ise bu sanayi kurulduktan ve bölgedeki hava kirliliği arttıktan sonra mahallenin her evinde gözükmeye başladı. Mahallede bulunan her evde en az bir veya iki tane kanser hastası var. Bunu gizleyerek bir yere varılamayacağı bellidir. Tabi ki de bu memleketi idare edenler; başta hükümetimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları bir şey yapamıyorlar. Saydığım bu kurumlar halkın sağlığına zarar gelecek her durumda mücadele etmesi gerekiyor. Biz siyasi parti ilçe başkanlığını temsil ettiğimiz dönemde insan sağlığını korumanın teşkilat olarak namusumuz olduğunu kayda geçtik. Şimdi bakıyorum da hiç kimse bu hava kirliliğine karşı önlem almıyor. Neslihan Tay kızımızın ölümü hepimizi üzmüştür. Bu konu siyasi bir görüş değildir. Burada herkes el ele vermeli. Hükümetimizi temsil eden milletvekilleri bu konuyu dile getirmezse hükümetimizin bundan haberi olmaz. Bölgemizde 7 milletvekili var. Bir vekilimiz meclis başkanı, bir vekilimiz siyasi parti genel başkan yardımcısı, bir vekilimiz doktor, diğer vekilimiz de Ziraat yüksek Mühendisi’dir. Vekillerimizin bu konuyu ele alması lazım” açıklamasında bulundu.

 

SİYASİLERE VE STK’LARA SESLENDİ

 

Ordu” Bölgede hava kirliliğini azaltacak önlemler alınması gerekiyor. Bu fabrikaları buradan kaldıracak bir güç yok fakat hava kirliliğini azaltacak önlemler alınabilir. Hükümetimizi temsil eden siyasi parti ilçe başkanlarımıza, bölgemizdeki milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına seslenmek istiyorum.

Bölgemizdeki hava kirliliğini azaltacak tedbirler alınmasını istiyorum. Kansere tedavi olacak en büyük Onkoloji Hastanesi’nin bölgemize kurulması gerekiyor. Bunlar siyasi değildir. Yani siyasi parti temsilcilerinin birinci görevi halkın sağlığı için çalışmak. Allah hiçbir aileye evlat acısı vermesin. Kaybettiğimiz Neslihan kızımızı bir kez daha sevgi ve rahmetle anıyorum. Bölgemizdeki kanser vakalarına da bir an önce çözüm getirilmesini diliyorum”dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10