Şener:Rekoltemiz 5 bin 850 ton

972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Şener, bu yıl S.S. 972 Sayılı tarım Satış kooperatifi olarak rekoltenin 5 bin 850 ton olarak gerçekleş

Çerkezköy 25.09.2019 20:21:00 0
Şener:Rekoltemiz 5 bin 850 ton

HEDEFİMİZİ DOĞRU TAHMİN ETMİŞİZ

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Şener “ Çerkezköy ve Kapaklı olarak bölgemizde ayçiçeği üretimi hava koşullarına göre farklılık gösteriyor. Bazen beklentilerimizin üzerinde bazen de altında bir üretim gerçekleşiyor. Ancak son birkaç yıldır beklentilerimize yakın bir üretim gerçekleşmiş olması bizleri memnun ediyor. Sezon öncesi kooperatif ortaklarımızın verdiği üretim beyannamelerine baktığımızda bu yıl elde ettiğimiz rekolte verilen beyannamelere göre çok az bir fark olduğunu görüyoruz .16 Ağustos tarihinde başladığımız alım kampanyasından geçtiğimiz hafta sonu itibariyle  5 bin 850 ton alım gerçekleştirdik. Geçen yıl 4 bin 920 ton alım yapıldı. Bu yıl geçen yıla göre 930ton daha fazla alım yapmış bulunuyoruz.  Hasat öncesi rekolte beyannamesi veren kooperatif ortaklarının verdikleri beyannamelere baktığımızda rekolte hedefimizin yaklaşık olarak yakalamış olduk.Bizleri için bereketli bir yıl oldu.” dedi.

 

 

 GEÇEN YILKİ REKOLTEMİZİ GEÇTİK

 

 Geçen yıl hava koşullarının zaman zaman elverişsiz olması nedeniyle rekolte beklentisinin bu yıla göre düşük gerçekleştiğini belirten Erkan Şener, “Bu yıl hava koşulları geçen yıla göre biraz daha iyi gitti eğer ki beklentilerimiz gibi olmuş olsa idi rekoltemiz çok daha yüksek olacaktı. Bu yıl alım kampanyası öncesinde rekoltemizi takriben 6 bin ton ile  6 bin 500 ton arası belirlemiştik.16 Ağustos tarihinde başlayan alım kampanyamızda 17 Eylül tarihinde sonlandırdık. Tarlada ürün kalmayana kadar da üreticimizden ürününün aldık ve bu yılki alım kampanyamızda rekoltemiz 5 bin 850 ton oldu. Bu alımla geçen yılki rekoltemizi geçmiş olduk hem de hedeflediğimiz rekoltemize az bir farkla ulaşmış olduk”  

 

 ÖDEMELERDE SIKINTI YOK

 

 Ürün ödemelerinde sıkıntı olmadığını da belirten Başkan  Erkan Şener ,“Ürününü kooperatife teslim eden kooperatif üyelerimize ödemeleri ürünlerini teslim ettikleri tarihlerine göre yapılıyor ve ödemelerde hiçbir sıkıntı yok.Ayrıca bu yıl bölgemizde ekilen ayçiçeğinde yağ oranı ortalamasının da yüksek oluşu bizleri sevindirdi.  Üründe ne kadar çok yağ oranı yüksek ise üreticinin de alacağı para fazla oluyor.Geçen yıl bölgemizde ekilen ayçiçeğinde ortalama yağ oranı yüzde 43 ila yüzde 44 olarak gerçekleşti bu da bir buçuk puanlık artış demek biz çiftçiler için çok iyi. Yağ oranı ne kadar fazla olursa  üreticide biraz daha farkı ücret alıyor”diye konuştu.  

 

Haber/Seyit SÜREN 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10