Firmalar için önemli ve verimli bir fuar oluyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bu yıl Trakya Kalkınma Ajansının katkılarıyla gerçekleştirdiği Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'na katılan Firma sahipleri fuarın hem firmalar açısı

Çerkezköy 26.09.2019 18:27:00 0
Firmalar için önemli ve verimli bir fuar oluyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bu yıl Trakya Kalkınma Ajansının katkılarıyla gerçekleştirdiği Çerkezköy Endüstriyel Fuarına firmalar yoğun ilgi gösterdi.

 

BU ÇORBAYA BİZDE TUZ ATALIM DEDİK

 

Ercanlar Mühendislik sahibi ÇTSO eski Meclis Başkanı İnşaat Mühendisi İsmail Akın, “Fuar özellikle ilk yıllarda başladığında bizlerinde emeği vardı. Bende o zaman yönetimdeydim. İlki 2017 yılıydı ve o zaman 40 firma vardı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen fuara 100’e yakın katılım var. Bu sene ilk defa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) fuar takvimine girmesi sebebiyle TOBB'un da katkılarıyla fuar daha anlam kazandı. Şuan biz sektörde fuara katılan tek firmayız gördüğüm kadarıyla ve inanıyorum ki diğer sektörlerde de böyledir. Bölgede ki firmalar bence şunu diyorlardır 'keşke bizde katılsaydık' diye. İnşallah bizlerde onlara öncülük etmiş oluruz ve örnek oluruz. Amacımız sadece burada kendimizi tanıtmak değil bu çorbaya bizde tuz atalım dedik. Fuara ne kadar katılımcı olursa o kadar anlam ifade edecek. Bazen şunu görüyorum büyük firmalar 'Çerkezköy'de işimizi yapacak firma olur mu?' düşüncesine kapılıyorlar. Şu bence unutulmamalı onlar şuan nasıl ki ülkemizin bir çok önde gelen firması Çerkezköy'den dünyaya açılıyorlar dünyaya ihracat yapıp ihracat rekorları kırıyorlar, dolayısıyla onların bu algıyı yıkması lazım. Tabi ki eksikliklerimiz olabilir ama onlar bölgemizde geliştikçe bizde gelişiyoruz. Fuar genel anlamda güzel ve memnuniyet verici. Firmalarla olan İletişimimiz güçleniyor” dedi.

 

 

 GERÇEKTEN ETKİLİ BİR FUAR

 

Petek Izgaram firması yetkililerinden Makine Teknikeri  Eyüp Uzun’da, Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nda stant açıp müşterilerine ve diğer firmalara ulaşabilmekten dolayı fuarda yer almaktan çok memnun olduklarını belirterek "Fuar  firmalar için önemli bir mekandır. Fuar bizim için çok güzel geçiyor.Biz  firmaların istediği özel imalatları yapıyoruz. Firmaların taleplerini karşılıyoruz. O yüzden bu fuarda firmalarla bir araya gelmek, iş konuşmak, anlaşma yapmak onlar kadar  olduğu gibi bizim içinde önemlidir. Fuar bu yüzden bizim için etkili ve katkıları bizim için  büyük. Diğer firmaların yetkilileri stantlar gelip bizim standımızı ziyaret ederek ürünlerimizi inceliyor bizde gidip onların ürünlerini inceliyor ve onlarla sohbet ediyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak firmalar arası iş potansiyelimizin de genişletilmesine vesile oluyoruz” dedi.

 

ÇEF’DE BU YIL TAM BİR TÜYAP HAVASI VAR

 

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda bu yıl yeni stant açtıklarından dolayı gayet memnun olduğunu dile getiren Trakya Pen Genel Müdürü Mehmet Yavuz, Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın bu yıl TÜYAP havasında geçtiğini belirtti. Yavuz, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda  tam bir TÜYAP havası var. Neden derseniz Trakya’nın birçok yerinden ve İstanbul’dan gelenler var. Çok güzel geçiyor.   1-2  yıl sonra bu fuarda yer bulmak bile zor olacak.Çünkü bir çok firma burada yer almak için gelecek ve şuan ki katılımın en az  3 yada 5 katı firma katılım göstereceğini tahmin ediyorum. 3-4 yıla kalmadan fuarın çok daha kapsamlı olacağını, uluslararası fuara dönüşeceğini düşünüyorum. Bu fuar sayesinde firmalar ayni zamanda birbirinin tedarikçisi oluyor. Birbirini tanımayan firmalar stantları gezerek tanışmak istediği firmalarla tanışıyor, merak ettiği firmalarla görüşüyor. Bu nedenle de çok verimli bir fuar. Benim bu fuardan beklentim firmamızı daha fazla insana tanıtmak”diye konuştu..

 

GELECEK YIL DAHA DA İYİ OLACAK

 

Eğilmez Alüminyum sahibi  ve ÇTSO Meclis Üyesi Sinan Sifil’de fuarın  firmaların beklentilerini karşıladığını, katılımın çok iyi olduğunu belirtti. “Diğer firmalarla çok güzel iş birliğimiz oluyor. Ziyarete gelip gidenler çok oluyor. Lüleburgaz'dan Kırklareli,Edirne ve İstanbul’dan gelenler var. Bizi tanıyanlar var ama ne iş yaptığımızı bilmeyenler var. Bu fuar sayesinde standımıza gelip ziyaret ederek ne iş yaptığımızı da öğrenmiş oluyorlar. Bilgi alıyorlar. Fuar alanı ile ilgili sıkıntımız var.  Çerkezköy'e çok geniş bir tane fuar alanı şarttır. İnşallah  fuarımız  gelecek yıl daha da iyi olacaktır. Bu yıl tam bir profesyonelliği yakaladık. Ufak tefek eksikliklerde gideriliyor. Bu yıl Çerkezköy Endüstriyel Fuarı kendini Türk geneline duyurdu diyebilirim.Çünkü ülkemizin önde gelen dünya çağındaki firmalarının da katılım sağlamış olması Fuarın önemini bir o kadar daha önemli kıldı”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10