Yörük, soğan üreticiliğine başladı

Yaklaşık 12 yıl Çerkezköy'de S.S. Akarsu minibüs ve otobüsleri kooperatif başkanlığı yapan İlhami Yörük bir süre önce minibüs hattını sattıktan sonra Kapaklı'nın BahçeaÄ?

Çerkezköy 27.09.2019 19:01:00 0
Yörük, soğan üreticiliğine başladı

İlhami Yörük gerek tarla ürünleri gerek sebze üretimi konusunda yabancı olmadığını ve çocukluktan bu yana kendi tarlalarında yaptıklarını dile getirerek, “Ne varsa toprakta var. Yeter ki üretimini yapacağınız mahsulün ne zaman ekileceğini ve nasıl yetiştirileceğini bilin. Ayrıca ekilecek ürün ne ise ona göre gübreleme ilaçlama ve bakımı yapılsın. Eğer ki kendinizi yapacağınız işe verir de layıkı ile yaparsanız üreteceğiniz ürün ne olursa olsun karşılığını toprak size verir. Yeter ki o işi yapan gerekli çalışmayı yapsın” dedi.

 

TAVSİYEM SEBZECİLİK YAPSINLAR

 

Babadan kalan tarlalarda buğday ve ayçiçeği ekimi yaptığını söyleyen Yörük “Bir kısmını da bu yıl soğan ekimine bıraktım ve soğan ektim. Bol ürün aldım. Toptan isteyenler çok oldu ama ben aracısız olarak direk üreticiden tüketiciye halkımız daha ucuz alsın diye kendim satıyorum. Yakın pazarlara ve köylere gidiyorum. Ben bu yıl sadece mor soğan ektim. Mor soğan normal soğana göre hem daha dayanıklı hem de daha lezzetli. Bölgemizde mor soğan eken az. Marketlerde mor soğanın kilosu şu anda yaklaşık 5 TL. Ben kilosunu herkes alsın diye 3 TL’den veriyorum. Fazlada gözüm yok. Masrafımı çıkarayım yeterli. Tarlası olup da ekip biçmeyenlere de tavsiyem sebzecilik yapsınlar. Biraz uğraşlı, meşakkatli ama karşılığını da alacaklarını görecekler” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10