Drone yarışları nefes kesti

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve TEKNOFEST'te Teknofeste gösteriler yapan dorene yarışçıları spor kulübü üyeleri, Avrupa'nın en büyük ikinci konteynır limanında 10 kişilik bir eki

29.09.2019 16:26:00 0
Drone yarışları nefes kesti

ASYAPORT EV SAHİPLİĞİ YAPTI


Türkiye Drone Yarışçıları Derneği üyesi 10 pilot Süleymanpaş Barbaros Mahallesi’nde bulunan Avrupa’nın en büyük 2. konteynır limanı Asyaport’da gösteri uçuşları yaptılar. Pilotlar, dev vinç ve konteynırların aralarından geçişler yaparak, droneleriyle akrobatik uçuşlar sergilediler. Liman’da bulunan 366 metrelik “MSC BARI” isimli dev bir şilebin üzerinde ve içerisinden geçişler yapması heyecan yarattı.


11 YAŞINDA MİLLİ DRONE PİLOTU OLDU


Piyasada bilinen dronelerden farklı bir donanıma sahip yarış droneleri saniyede 200 kilometre hıza ulaşabiliyorlar. Limanda gösteri yapan drone pilotlarından 11 yaşındaki Batu Erilkun, 15 eylülde Atatürk havalimanında yapılan Türkiye drone şampiyonasında üçün ü olarak ilk ve en genç milli drone sporcusu olmaya hak kazandı. Erilkun’un limanda yaptığı gösteri uçuşu ve becerisi ise takdirler karşılandı. Erilkun, dronelere merakının küçüklüğünde oynadığı elektronik oyuncaklarla başladığını, daha sonra amatör olarak küçük bir drone aldığını ve şuanda profesyonel olarak drone yarışlarına katıldığını ifade etti.


“HEPİMİZ ÇOK HEYECANLIYIZ”


Türkiye Drone Yarışçıları Spor Kulubü Başkanı Göksel Kervacı, “Bugün burada bizim için değişik bir önemi olan ve değişik engelleri bulunan Asyaport Limanı’nda uçuşlar yapacağız. Binlerce konteynırın arasında ve dev bir şilebin üzerinde uçuşlar yapacağız. Daha önce farklı mekan ve yerlerde uçuşlar yaptık. Ancak burada daha önce hiç denenmemiş ve uçuş yapılmamış bir ortamda uçuş yapacağız. Bizim kullandığımız droneler çok yüksek manevra ve hız kabiliyetine sahipler. Saniyede 150-200 kilometre hıza kadar yükselebiliyorlar. Burada da bizler için çok farklı engeller, vinçler ve gemiler var. Hepimiz çok heyecanlıyız. Bu sporun Türkiye’de yaygınlaşması adına ve tanıtılması adına bir şov uçuşu gerçekleştireceğiz ” dedi.


“NORMAL DRONELERDEN ÇOK FARKLI”


Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği üyesi Bahadır Sabaş, “Dernek olarak 3 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Türkiye ve dünya drone şampiyonası yarışlarını gerçekleştirdik bu yıl. Bu sporun yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Daha önce limanlarda bir drone yarışı yapılmadı. Dernek olarak ilkleli başarmaya çalışıyoruz. Bugün de bu ilklerden birini Asyaport Limanında gerçekleştireceğiz. Yarış droneleri normal dronelerden çok farklı. Yarış dronelerini kontrol etmek çok zor çünkü çok süratlile” diye konuştu.


“ÇOK MUTLUYUZ”


Asyaport Limanı Operasyon Müdürü Hüseyin Karaca, “Bugün çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapacağımız için mutluyuz.  Türkiye’nin en büyük limanında drone pilotlarını ağırlıyoruz bugün. Türkiye ve Tekirdağ ekonomisine çok büyük katkılarımız var. Çevreye duyarlı ve çevreyi koruyan, çevreci bir liman olarak hizmet veriyoruz. MSC’nin en büyük gemileriyle konteynır taşımacılığında hizmet vermekteyiz” dedi.


SOYUER UÇUŞLARI İZLEDİ


Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer de drone pilotlarının yanına gelerek başarılar diledi. Soyuer, “Bizler Asyaport olarak farklı spor dallarındaki bu gençlere her zaman destek olmaya hazırız.  Bu gençleri ilk izlediğimde çok ilgimi çekmişti. Bizde kendilerine bir davette bulunarak limanda uçmaları için imkan sağladık” diye konuştu.


Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10