2 ÇOCUK ANNESİ AYSEL ŞENSOY'UN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI:

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan 30 yaşındaki iki çocuk annesi Pulmoner hipertansiyon hastası kadının feryatları yürek dağladı. 10 bin kişinin beşinde görülen hastalığa yakalanan

Çerkezköy 29.09.2019 17:07:00 0
2 ÇOCUK ANNESİ AYSEL ŞENSOY

Fevzipaşa Mahallesi Saçı Sokak’ta oturan 30 yaşındaki Aysel Şensoy sağlık sorunları nedeniyle diken üstünde yaşıyor. İkinci doğumdan sonra ağır kalp ve akciğer yetmezliği teşhisi konulan genç kadın 10 yıllık süre zarfında 60 kilo aldı. Her an ölüm tehlikesi bulunan Şensoy’un aynı anda iki organ naklinin yapılmaması durumunda ölebileceği ifade edildi. Hastalığı hakkında bilgi veren Aysel Şensoy, “30 yaşındayım ve on yıldır tedavi görüyorum. Birçok doktora gitmeme rağmen hastalığıma kimse çare bulamadı. Akciğer tansiyonu var, Yani tıbbı adıyla pulmoner hipertansiyon hastasıyım. Bu hastalık nedeniyle akciğer kirli kanı kabul etmediği için kalbe geri gönderiyor. Kalp de bu fazla kanı taşıyamadığı için zorlanıp büyüyor. Kalbim normal insanın kalbinin dört katı büyüklüğünde ve bu nedenle kalp yetmezliği artarak gelişmeye devam ediyor.” dedi.

 

LÜTFEN YARDIM EDİN

 

Acilen akciğer ve kalp naklinin gerekli olduğunu kaydeden Şensoy, “Ameliyat için doktor bulamıyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm yetkililere sesleniyorum. Ne olur beni duyun ve yardım edin. Ben ölmek istemiyorum. Lütfen bana yardım edin. Halimi görün, koltuktan kalkamıyorum. Çocuklarıma bakamıyorum. Eşim çalıştığı için annem bana bakıyor. Ben kimseden para pul istemiyorum. Sadece en kısa sürede sağlığıma kavuşup çocuklarımın elinden tutup okula götürmek istiyorum. Ölmek istemiyorum çocuklarım için yaşamak istiyorum.” dedi.

 

 

CUHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ

 

Annelerinin sağlığına kavuşması için her gün dua ettiklerini kaydeden çocukları Yunus Emre ve Yusuf İslam Şensoy, “Annemiz yıllardır bu hastalık ile mücadele ediyor. Annemizin sağlığına kavuşması için lütfen yardım edin” dediler. 10 yıldır kızının baş uçundan ayrılmayan annesi Sevgi Çekiç  ise “Kızımın gözümün önünde eriyip gitmesine artık dayanamıyorum. Her yeri su topluyor. Hangi doktor anlayacaksa bize doktor tahsis edin. Para pul istemiyoruz sadece doktor istiyoruz. Yani artık beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. O yüzden Cumhurbaşkanımızdan, devlet büyüklerimizden, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Kızımın daha çok eriyip gitmesine dayanamıyorum. Her an her şeye hazırlıklı olmak çok zor acı.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10