BAL'da 2.hafta tamamlandı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta geçen hafta sonu oynanan 7 karşılaşmada fileler tam 25 kez havalandı. Haftanın berabere biten tek maçı 1-1 sona eren Karamürselspor- Edirnespor karşılaşması olurken, Çeng

2.10.2019 16:19:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, zirvede yer alan takımlar ise kayıp yaşamadı.

 

TEKİRDAĞSPOR’DAN FARK YEDİK

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta haftanın derbisinde Tekirdağspor Çerkezköy 1911 Doğanspor'u konuk etti. Ligin ikinci hafta karşılaşmasında Tekirdağspor Çerkezköy 1911 Doğanspor'u 4-1 yendi.Maça iyi başlayan ev sahibi ekip 2’inci dakikada golü buldu. Ali Arashan'ın rakip savunma oyuncularını çalımlayarak, ceza alanı içinde yerden gönderdiği topa Ceyhun dokunarak Tekirdağspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk dakikalarda gelen golle mağlup duruma düşen temsilcimiz kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. 19’uncu dakikada kullanılan kornerde topu iyi takip eden Ali Arashan düzgün vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Bu golden kısa süre sonra kaleci Sedat kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Tekirdağspor'da maçın 67. dakikasında Ali Arashan'ın içeriye gönderdiği topa Mustafa Topuz, rakip kale çizgisinde dokunarak ağlara gönderdi. Bu skor ile Tekirdağspor 3-0 öne geçmiş oldu. Tekşrdağspor aradaki farkı 4'e çıkarma çabaları sürerken aniden gelişen atakta Mustafa Topuz topu ağlara göndererek kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti. On kişi oynayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor 88’inci dakikada Kadir Pehlivan ile şeref sayısını buldu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 4-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Tekirdağspor bu galibiyet ile puanını 3 yaparken, temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ise bir puanda kaldı.

 

BİGASPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Evinde ve tribün desteği veren taraftarlarının desteği altında coşan Bigaspor, BAL’ın ikinci maçında İstanbul ekibi Alibeyköyspor’u da 3-1 yenerek 2’de 2 yaparak puanını altı yaptı. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Bigaspor maçın hemen başında Kubilay’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte ev sahibi ekip moral bulurken, konuk ekip ise beraberlik için yüklendi. İlk devresi Bigaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Suat ile beraberlik sayısını buldu. Oyundan kopmayan ev sahibi ekip 757inci dakikada Gökhan Koç ile gol bularak karşılaşmada tekrar öne geçti. Karşılaşmanın 80’inci dakikasında konuk ekipte Yusuf kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. Rakibinin eksik olmasını iyi değerlendiren ev sahibi ekip Ayhan Kuzu ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

 

LÜLEBURGAZSPOR EVİNDE KAYIP

 

11’inci grupta Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk oldu. İlk hafta temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğaanspor ile berabere kalan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş deplasmanda oynanan karşılaşmaya iyi başladı. Karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında gelişen Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş atağında İbrahim düzgün vuruş ile topu ağlara gönderdi.İlk golden sonra moral bulan Çengelköyspor oyuncuları daha fazla baskı kurmaya ve hızlı kontrataklar yapmaya çalıştı ancak ilk yarının sonuna kadar yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler. Müsabakanın ikinci yarısında Lüleburgazspor maça daha baskılı başladı ve Çengelköyspor kalesinde birçok pozisyon yakaladı.Karşılaşmanın 87’inci dakikasında Emin Soğuk sağ kanattan hızlı hücuma çıkarak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sağ köşeden topu ağlara göndermeyi başaran oyuncu skoru 0-2’ye getirdi.5 dakikalık uzatmanın sonunda maç Çengelköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

 

ORTAKÖYSPOR’DAN ÜÇ GOLLÜ GALİBİYET

 

Ligde mücadele eden Bozcadaspor ise deplasmanda İstanbul temsilcisi Ortaköyspor’a konuk oldu Ortaköyspor deplasmanında ilk yarı rakip üstün olsa da Bozcaadaspor oyuna ortak olmayı başardı.Ortaköyspor ise sık sık kanatları kullanarak ataklarını yoğunlaştırdı. Mücadelenin 20. dakikasında ise Ortaköyspor Yunus’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Zaman zaman gergin anların yaşandığı ilk yarıda Bozcaadaspor iki pozisyon buldu. İkinci yarıda ise iki takımın da birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı anlarda Bozcadaspor kalecisi ile defansın anlaşmazlığından faydalanan Ortaköy 64. Dakikada Umut ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikalarda oyundan düşen Bozcaadaspor 70. dakikada kalesinde 3'üncü golü gördü. Ortaköyspor İskender’in mükemmel golü ile karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılmasını bildi. Bu sonucun ardından ligin 2. haftasında Bozcaadaspor 3 puanla 9. sırada kalırken Ortaköyspor ise puanını dört yaptı.

 

BABİŞKALE DOĞENTEPESPOR ÜÇ PUANLA TANIŞTI

 

Babişkale Doğentepespor deplasmanda Uzunköprüspor’a konuk oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip Babişkale Doğentepespor 15’inci dakikada Mehmet Milli’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golün üzerinden iki dakika sonra sahneye çıkan Kerem şık bir vuruş ile konuk ekibi 2-0 öne geçirdi. Üst üste bulduğu iki golle moral bulan Babişkale Doğentepespor 25’inci dakikada Bedirhan’ın gördüğü kırmızı kart sonrası on kişi kaldı. Kalan dakikalarda Uzunköprüspor farkı indirmek için ataklar geliştirse de bir gol bulabildi. Son dakikalarda Uzunköprüspor’un beraberlik için geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada konuk ekip Babişkale Doğentepespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Babişkale Doğentepespor bu galibiyet ile puanını 3 yaparken, Uzunköprüspor ise üç puanda kaldı.

 

ARNAVUTKÖY İKİNCİ DEVRE AÇILDI

 

Bölgesel Lig 11.Grup 2.Hafta karşılaşmasında, geçen sezon İstanbul Sahil Spor maçında yaşanan olaylardan dolayı cezası nedeniyle Şenlikköy Stadı’nda oynadığı müsabakada, Arnavutköy Belediye Spor Vize Spor’u 4-2 mağlup etti. Maça Hızlı başlayan Arnavutköy Belediye Spor Ferhat Uysal ile üst üstü iki net gol pozisyonundan yararlanamadı. Vize spor ilk atağını 20. Dakikada gerçekleştirirken kenar ortasına iyi yükselen Vize Spor forveti topu kaleci Mehmet’in üzerinden aşırtarak filelere gönderdi. Golün şokunu atlatmaya çalışan Arnavutköy Belediyespor ataklarını sıklaştırırken son paslarda ki hatalar golün gelmesini engelledi. Rakibinin yüklendiği dakikalarda Vizespor kontra ataktan bir gol daha bularak ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi giren ev sahibi ekip kazandığı penaltıyı gole çevirerek farkı bire indirdi. 67’inci dakikada Mustafa ile beraberlik sayısını bulan ev sahibi ekip kalan dakikalarda üç üçüncü gol için yüklendi. 78. Dakikada 25 metreden kazanılan frikik sonrası topun başına Ersel Samet geçti. Samet kalecinin bakışları arasında topu şık bir vuruşla ağlara göndererek takımını öne geçiren golü kaydetti 3-2. Dakikalar 81’i gösterirken İkinci golün bir benzeri ile Mustafa’nın ayağından 4.golü bulan Arnavutköy Belediye Spor bu dakikadan sonra yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Arnavutköy Belediyespor’un 4-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Arnavutköy Belediyespor puanını 6 yaparken, Vizespor ise ikinci maçından da puanla tanışamadı.

 

EDİRNESPOR 1 PUANA BAĞLADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11’inci grup 2’nci haftasında deplasmanda Karamürselspor’la karşılaşan Edirnespor, yine 3 puanla tanışamadı ve 1 – 1’lik skorla ligdeki ikinci beraberliğini aldı.

Edirnespor, Spor Toto BAL 11'inci grubun ikinci hafta maçında deplasmanda Karamürselspor ile karşılaştı. Maça taraftarı önünde etkili başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi bunaltan Karamürselspor ilk devrenin sonlarına doğru kaydettiği golle öne geçti. Edirnespor ise ilerleyen bölümlerde beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi.  Edirnespor ikinci devreye hızlı başladı. Ataklarını sıklaştıran Edirnespor karşılamanın ikinci devresinin ortalarına doğru Serdal ile penaltı atışından yararlanamadı. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran konuk ekip 63’üncü dakikada skora dengeyi getirdi. Ev sahibi ekipte 77’inci dakikada Gökhan Şahin kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10