Yaya geçitlerinde nöbet tuttular

Çerkezköy'de okullar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları önünde yaya güvenliğini sağlamak amacıyla yaya geçitlerinde polisler tarafından nöbet tutuldu. Çerkezköy'ün 17 ay

Çerkezköy 2.10.2019 16:38:00 0
Yaya geçitlerinde nöbet tuttular

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amaçlı yurdun birçok yerinde etkinlikler düzenlendi.

 

KAYMAKAM ABBAN’DA KATILDI

 

Çerkezköy’de İçişleri Bakanlığınca bu yılın yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmesinin ardından ‘ Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Çerkezköy’de 13.00-15.00 saatleri arasında  17 farklı noktada yapılan uygulamada 54 polis memuru personel görev aldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş 75. Yıl Ortaokulu önündeki yaya güvenliği nöbetine katılırken, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz da Belediye Meydanı’ndaki nöbete katıldı.

 

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

 

Işık ve polis olmayan yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu noktasında farkındalık yaratmak amacıyla uygulamalara tüm ülke genelinde başlanıldığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İllerde valilerin ilçelerde kaymakamlar, diğer kamu kurum kuruluşlarının müdürleri, okullarımız, sivil toplum örgütleri ve engelli vatandaşlarımızın katılımıyla emniyetin ve jandarmanın tüm personellerinin en az yarısının görev aldığı bu uygulamayı ilçemizde başlatmış olduk. Burada amaç yayaların önceliği konusunda farkındalık yaratılmasıdır. Çünkü ülkemizde karşıdan karşıya geçişlerde yaralanmaya hatta ölüme varan trafik kazalarına rastlıyoruz. Amacımız özellikle ilkokul çocuklarında bu bilinci yaşatmak ve şoförlerimizde farkındalık oluşturmak” dedi.

 

“TRAFİK KÜLTÜRÜNE ALIŞMALIYIZ”

 

Belediye meydanında gerçekleşen yaya güvenliği nöbetine katınla Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz” Trafik kurallarına gerek sürücüler gerek yayalar herkes uymak zorunda. Ülkemiz genelinde trafikte kural tanımamazlık var. Trafik kültürünü daha iyi hale getirmemiz  ve üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Trafik kültürü olan toplumlar daha bilinçli olduğu gibi trafik kazaları da yok denecek kadar azdır. Trafik kuralı tanımamazlık nedeniyle bir çok insanımız trafik kazalarında sakatlanıyor ya da hayatını kaybediyor. İşte bunun önüne geçmek için de trafik kültürünü oluşturmak herkesin görevidir” diye konuştu. Etkinlikte araç sürücülerine broşürler dağıtılırken, yetkililer yaptıkları açıklamada ise kurallara uymayan sürücülere 488 TL trafik idari para cezası uygulandığını kaydettiler.

 

Haber/Seyit SÜREN
 

 


 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10