Eaton'dan eğitime destek

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan spor salonu yenilendi. Eaton şirketi tarafından yenilenen spor salonunun açılışı dün saat 13.00'da yapıldı. Eaton Fabrika Müdürü Zeki D

Çerkezköy 3.10.2019 15:36:00 0
Eaton

Törene, Müjgan- Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Sevinç, Müjgan- Serkan Karagöz Okulunun hayırseveri Serkan Karagöz, Eaton Fabrika Müdürü Zeki Dinç, Eaton İdari İşler Müdürü Semih Karagöz, Eaton ailesi adına sunum yapan Yelda Berksoy ve Cansu Başaran, Eaton gönüllüleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

SPOR YAPMAK SİNİR SİSTEMİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR

 

Sporun, özel çocuklara etkilerini hakkında hazırlanan sunumu, Eaton ailesi adına Yelda Berksoy ve Cansu Başaran sundu. Sunumda, Düzenli fiziksel egzersizler, özel çocukların sinir sistemini gelişmesinde olumlu yönde etkileri olduğu ve ayrıca çocukların kilo kontrolü ile dengeli bir şekilde kilo aldığı anlatıldı.

 

400 BİN NUFUSA HİZMET EDEN TEK KURUMUZ

 

Açılış konuşmasını yapan Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun Müdürü Mustafa Sevinç, "Eaton ailesine şükranlarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz kurumun 2016 yılından beri müdürlüğünü yürütmekteyim. Eaton ailesinin destekleriyle değişik projeler hayata kazandırdık. Bugün açılışını yaptığımız spor ve jimnastik salonu bunlardan bir tanesi. Çok büyük bir alana hizmet eden bir kurumuz. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerini hesapladığımız zaman aşağı yukarı 400 bin gibi bir nüfusun tek özel çocuklarına hizmet eden, bence en özel kurumuyuz. Bugün açılışını yapacağımız spor ve jimnastik salonunun çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

 

 

HEP DESTEK VERDİK

 

Okul Müdürü Sevinç'in konuşmasının ardından konuşan Hayırsever Serkan Karagöz, "Biz ilk önce bu okulu yapmaya karar verdiğimizde aslında önce normal bir ilkokul ve ortaokul yapmaya karar verdik ama dönemin Tekirdağ Valisi dedi ki Çerkezköy'de engelliler okuluna acil ihtiyacımız var. Siz engelliler okulu yaptırın dedi ve biz o gün ikna olduk. O gün bu okulu yaptırmaya karar verdik. Tabi ki çok zorluklar yaşadık. Özellikle hayırsever olmak gerçekten zor bir olay. Kolay değil yaşamayan bilmez. Biz buna rağmen diğer hayırseverler gibi biz okulumuzu yaptırdık diyip kenara çekilmedik. Her zaman sevgili müdürümüzle birlikte, öğretmenlerimizle çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara daha iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Hepinizin bildiği gibi devletimizin olanakları kısıtlıdır. Okulumuza bir temizlik elemanı dahi alamıyoruz. Bir tane temizlik elemanımız var ikincisini üçüncüsünü alamıyoruz. Bizde ki engelli çocuklarımızın maddi durumları da belli. Okul aile birlikleri de bir şey toplayamıyorlar. Dolayısıyla ne yapıyoruz özel kurumlardan rica ediyoruz onların yardımlarıyla bir şekilde ayakla kalmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

 

YARDIMLAR SINIRLI KALMAMALI

 

Her zaman çocukların yanında olduğunu söyleyen Müjgan- Serkan Karagöz Okulunun hayırseveri Serkan Karagöz, “Çocuklarımıza destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz. Bu arada benim haricimde özel kuruluşlar var. İşte onlardan biri olan Eaton İdari İşler Müdürü Semih Karagöz burada. Okulumuzda bulunan spor salonunu yenileyerek bize katkıda bulundular. Bundan dolayı başta Serkan Bey olmak üzere Eaton ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yardımlar sınırlı kalmamalı. Çerkezköy’deki bütün hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Çünkü bu taşın altına hepimiz elimizi sokmalıyız. Başka bir Türkiye yok. Ülkemizdeki özellikle engelli vatandaşlarımızın çok büyük bir desteğe ve ilgi alakaya ihtiyaçları var. Bununla ilgili tabii ki devletimizden, Çerkezköy Kaymakamımızdan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden ve özellikle sayın Valimizden çok yardım görüyoruz. Devletin desteğine teşekkür ediyoruz. Ama özel sektörün desteği çok farklı. Yardım severlerimizin çoğalmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

 

KATKIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE

 

Çocukların mutluluğunu görmekten dolayı çok sevinçliyim diyen Eaton Fabrika Müdürü Zeki Dinç, “Gerçekten ben burada olmaktan mutluyum. Çocukların mutluluğu için bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Eaten ailesi olarak bu tür etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Ekibimize, Okul Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Serkan beyin yaptığının yanında bizimki onun yanında bir nokta gibi ama bir katkımız olduysa ne mutlu bize.”dedi.

 

HERKESİN DESTEK VERMESİ LAZIM

 

Eaton İdari İşler Müdürü Semih Karagöz ise, “Hem özel sektör hem de kamu kurumlarının katkılarıyla bu okullarımızı daha iyi bir noktaya getirebiliriz. Öğrencilerimiz böylece daha iyi bir ortamda daha iyi bir eğitim alacağına inanıyorum. Bu hizmetleri tek bir noktaya toplamaktansa hep beraber taşın altına elimizi koymalıyız. Birlikte Türkiye’de bulunan okullarımız güzelleştirmek ve eğitim kalitesini arttırmak için hem özel sektörler olarak hem de kamu kuruluşları ile bir araya gelip çok güzel hizmetler yapmaya devam etmek lazım. Herkesin de buna destek vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10