Süper ligde 2 hafta tamamlandı

Tekirdağ Mehmet Karatepe Süper Amatör Ligin ikinci haftasında birbirinden zorlu altı karşılaşma oynandı. Kapaklıspor evinde 1461 Karadenizspor'u 10-3, Çorlu Kültürspor Ahimehmet Gençlikspor'u 3-0, K

3.10.2019 15:43:00 0
Süper ligde 2 hafta tamamlandı

Tekirdağ Mehmet Karatepe Süper Amatör Ligde hafta sonunda altı karşılaşma oynanırken, bu karşılaşmaların üçü beraberlik ile tamamlandı.

 

KAPAKLISPOR FARKLI KAZANDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde şampiyonluk hedefleyen Kapaklıspor saha ve taraftarı önünde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Taraftarı önünde maça fırtına gibi giren Kapaklıspor 5’inci dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Emir düzgün vuruş ile Kapaklıspor’u öne geçirdi.

Karşılaşmanın 17’inci dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında Tezcan’ın pasıyla hareketlenen Murat şık bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Rakip kalede tek kale bir futbol sergileyen Kapaklıspor’da 24’üncü dakikada Murat bir kez daha sahneye çaktı. Gelişen atakta Emir’in ortasını iyi takip eden Murat kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti.  Karşılaşmanın 45’inci dakikasında gelişen konuk ekip atağında topla buluşan Alper düzgün vuruş ile skoru 3-1 yaptı. 49’uncu dakikada gelişen Kapaklıspor atağında Tuğrul’un pasında hareketlenen Nusredtin kaydettiği golle skoru bir kez daha üçe çıkardı. Golden bir dakika sonra ise konuk ekip 1461 Karadenizspor Alper ile skoru 4-2’ye getirdi. Gol sağanağı şeklinde geçen karşılaşmanın 52’inci dakikasında kaptan Tezcan ile skoru 5-2 yaptı.

Taraftarların gole doyduğu karşılaşmanın 65’inci dakikasında sahneye çıkan Murat kaydettiği golle kendisinin üçüncü takımının ise altıncı golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor 69’uncu dakikada Murat ile bir gol daha buldu. 1461 Karadenizspor karşısında mükemmel bir futbol ortaya koyan Murat 74’üncü dakikada sahneye bir kez daha çıkarak takımının sekizinci golünü kaydetti.  Maçın bitmesine 20 dakika farkı açan Kapaklıspor, bir anlık hata sonucu kendi kalesinde ikinci golü gördü. 80. dakikada 1461 Karadenizspor’un oyuncusu Okan’ın golü, skoru 8 - 3 yaptı. Golün ardından hızlı bir atak geliştiren Kapaklıspor, Tuğrul’un şutunda golü buldu. 9 – 3 ilerleyen maçta son sözü Kapaklıspor söyledi. Murat’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Şaban, meşin yuvarlağı ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 10-3 üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklıspor bu galibiyet ile ikinci maçından da galibiyet ile ayrılmasını bildi.

 

SİTESPOR’DAN VAKIFLAR GÜVENSPOR’A FARKLI TARİFE

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde bu sezon iddialı bir ekip kurarak zirve mücadelesi veren Kapaklı Sitespor deplasmanda Vakıflar Güvenspor’a konuk oldu. Sağlı sollu ataklar geliştiren Kapaklı Sitespor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 42’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa Ayyıldız düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’u karşılaşmada öne geçirdi. İkinci devrenin başlarında ev sahibi ekip Vakıflar Güvenspor kaydettiği golle skoru eşitledi. Kalesinde beraberlik golünü gördükten sonra kendine gelen Kapaklı Sitespor 54’üncü dakikada tecrübeli kaptanı Serkan Akyüz ile skoru 2-1 yaptı. Orta alanda daha çok topa sahip olan Kapaklı Sitespor golden yedi dakika sonra Serkan Akyüz ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı.

Sitespor 68’inci dakikada Numan ile skoru 4’e çıkardı. Karşılaşmanın 82’inci dakikasında sahneye bir kez daha çıkan Serkan Akyüz kendisinin üçüncü takımının ise beşinci golünü kaydetti. 85’inci dakikada bir gol daha bulan Serkan Akyüz maçın da skorunu tayin etti. Karşılaşmadan 6-1 galip ayrılan Kapaklı Sitespor ikinci maçından da galibiyet ile ayrılarak averajla ikinci sıraya yükseldi.

 

BİRBİRLERİNİ ÜZMEDİLER

 

Ligde haftanın en önemli maçında ise 100.Yılspor ile Çorluspor 1947 karşı karşıya geldi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Ligin iddialı ekiplerinden Çorlu Kültürspor ise haftayı ligden çekilen Ahimehmet Gençlikspor karşısında aldığı 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapattı. Ligde orta sıralarda mücadele eden Şarköyspor ise evinde Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’u konuk etti. Orta alan şeklinde geçen karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 tamamlandı.

 

SARAY BELEDİYESPOR FIRSAT TEPTİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin ikinci haftasında Saray Belediyespor Muratlı Belediyespor ile Çorlu’da karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Saray Belediyespor ilk 15 dakika boyunca rakip kaleyi ablukaya aldı. Mücadelenin 20. dakikasında soldan çalımlarla içeriye giren Bahadır yakın köşeye gönderdiği meşin yuvarlak filelerle buluştu(1-0). Oyunun kontrolünü eline tutan Saray Belediyespor, ilk yarının son bölümünde penaltıdan topu ağlarında gördü (1-1). Mücadelenin ikinci yarısı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İkinci yarı boyunca aradığı golü bir türlü bulmayan Saray Belediyespor, uzatma dakikalarında Emre Kaymaz’ın yere düşürülmesi ile penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını kullanan Murat Şahin topu dışarıya atınca Saray Belediyespor büyük bir fırsatı tepti.  Mücadele ilk yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

 

EREĞLİ İKİDE İKİ YAPTI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında Marmaraereğlisi Belediyespor deplasmanda Malkara 14 Kasımspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Malkara ekibi beraberliği yakalamasına rağmen kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Marmaraereğlisi Belediyespor kalan dakikalarda bir gol daha atarak karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılıp ikinci maçından da galip ayrıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10