Özel harekat polisleri şafakta çöktüler

Tekirdağ genelinde sendikal çalışmalar adı altında örgütsel faaliyet yürüttüğünü belirleyen polis ekipleri, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyelerinin sanayisi yoğun olan Tekirdağ'd

Çerkezköy 4.10.2019 09:54:00 0
Özel harekat polisleri şafakta çöktüler

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası'nın Çorlu şubesi ile şubeleşme aşamasında bulunduğu bölgedeki faaliyetleri kapsamında Tekirdağ genelinde ve Çerkezköy’de yöneticilerine yönelik operasyon düzenledi.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE 2 GÖZALTI

Çorlu-Çerkezköy merkezli Tekirdağ geneli eş zamanlı operasyon Çerkezköy’de de sabaha karşı başladı. Özel harekat ve terörle mücadele polislerinin de destek verdiği operasyonda Çerkezköy’de sendikalaşma faaliyetlerinin yanı sıra terör örgütünün propagandasını yaptıkları kaydedilen zanlılara yönelik operasyonda geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

 

TEPKİ GÖSTERDİLER  

 

Gazi Osman Paşa Mahallesi İmar Sitelerinde D blokta bulunan bir daireye de giren polislerin yaklaşık 4 saat süren incelemesi sonrası, bina önündeki bir araçta da arama yapan güvenlik güçleri ele geçirdikleri dokümanlara el koyarken, gözaltına alınan A.H.K  ile V. K. cep telefonu ve bilgisayar şifrelerini güvenlik güçlerine vermekten imtina ederken “Polisseniz bizi bulduğunuzu gibi onları da siz bulun” diyerek evde yapılan aramalara tepki gösterdiler.

 

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

 

Operasyon sonrası bina girişinde ve daire girişinde kırılan camları mahalledeki camcı marifetiyle değiştiren polis; ev ve araçtan çıkan örgütsel dokümanlarla birlikte zanlıları gözaltına aldı. İl genelinde 10 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda sendikal faaliyetler adı altında terör faaliyetlerine karıştığı kaydedilen toplam 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10