Can dostlarımıza sahip çıkıyoruz

Hayvanları Koruma Güne nedeniyle öğrenciler belli noktalarda sokak hayvanlarına yiyecek kabı koyarak onlara yiyecek dağıtımında bulundu.Öğrenciler, " Sokak hayvanlarının bizlerden isteği sadece sevgi ve

Çerkezköy 4.10.2019 16:47:00 0
Can dostlarımıza sahip çıkıyoruz

4 Ekim hayvanları Koruma Günü nedeniyle bu günde Çerkezköy’deki okullarda duyarsız kalmayarak sokak hayvanlarına sahip çıkılması için harekete geçerek. İlçenin belli noktalarında sokak hayvanlarının karınlarını doyurması için yiyecek  kapları  koyarak getirdikleri yiyecekleri kendileri ve vatandaşlara veren yemliklere koymalarını sağlayarak sokak hayvanlarına sahip çıkıyorlar. Çerkezköy Çözüm Akademi Eğitim kurumlarında eğitim öğretim gören öğrenciler 4 Ekim hayvanlar günü dolayısıyla toplumun sokak hayvanlarına sahip çıkmaları konusunda Sokak hayvanlarına sahip çıkalım onları aç susuz bırakmayalım etkinliği gerçekleştirdi.

 

SOKAK HAYVANLARI BİZLERİN CAN DOSTLARI

 

Çerkezköy Çözüm Akademi Öğrencileri, “Dünyada hızla artan nüfusun yanında insanların her geçen gün sokak hayvanlarına  zararlar vermeye devam ediyor. İnsanlar hayvanlara zarar vereceklerine onlara sahip çıkmalıdır. Sokak hayvanları da olsa onlara iyi yaklaşım olduğunda hiçbir şekilde zarar vermiyorlar. Sokak hayvanlarının bizlerden isteği sadece sevgi ve yiyecek ve su dur. Onlara sıcak bir yuva vermek, sevginizi göstermek ve onları koruyup kollamak yalnızca bir gün değil her gün yapılması gereken bir şey. Sokak hayvanlarına yaz ve kış sahip çıkmalıyız. Sokak hayvanları  bizlerin can dostları.Lütfen sahip çıkalım” dediler.

 

SOKAK HAYVANLARINA YAZ KIŞ HERKES SAHİP ÇIKMALI

 

 Öğrenciler, “Biz bugün Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla insanlarımızın sokak hayvanlarına sahip çıkmaları ve onları aç susuz bırakmamaları için öğrenciler olarak örnek bir davranış yapmak ve farkındalık yaratmak için ilçemizin belli noktalarına guruplar halinde dağıldık. Bizlerde Cumhuriyet mahallesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Aldığımız yiyecek kaplarını ve barınmaları içinde kulübeleri mahallelerde belli noktalara koyduk ve getirdiğimiz yiyecekleri de vatandaşlara bardaklarla vererek  yemek kaplarına koymalarını sağlayarak insanlarımızın sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını yönünde  bir alışkanlık yaratmak adına çalışma Sokak hayvanlarına sahip çıkalım onları aç susuz bırakmayalım kampanyamıza bizlere destek veren okul müdürümüze ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü onlarda birer canlı bizler gibi konuşamadıkları için aç ve susuz kaldıklarında ben acım su istiyorum diyemiyor. Halkımızdan isteğimiz patili dostlarımıza her gün sevgi göstermeyi ihmal etmesinler onlara sahip çıksınlar.Bizler bizlere bu konuda düşen görevi yerine getiriyoruz ve herkese ve her kesim üzerine düşeni yapmalıdır.”dediler.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10