Kamulaştırmaya meclisten red

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısının ikinci oturumu dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleşti. İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen ' B

Çerkezköy 7.10.2019 17:46:00 0
Kamulaştırmaya meclisten red

İlgili gündem maddesinin ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Adem İçli “ Karşımızda devlet ve kamu yararı var. Devlet buna da bedel ödüyoruz. O yüzden karşımızdaki de kamu yararı teşkil ettiğinden biz evet olması düşüncesindeyiz” diye konuştu. İçli’nin sözlerine cevap veren Başkan Akay “Karşı taraf kamuysa bu taraf da kamudur. Çerkezköy’den hızlı tren geçecek. Kamulaştırma var. Meseleye ‘karşı taraf kamu, bu taraf kamu değil’ diye bakmak doğru değildir.

 

“CÜMLENİZ HAVADA KALMIŞ OLUR”

 

Kamunun iki tarafının olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Buradaki kamu menfaatini daha önceki ifadelerinizden de yola çıkarak bugün de aynı cümleyi kullandınız. Çerkezköy’ün menfaatine ne varsa evet vermeye hazırız dediniz. Bu Çerkezköy’ün bir menfaatidir. Ortada belediye meclisi üyesi sıfatımız dolayısıyla da bakmamız gereken bir pencere var. Yani belediyenin durumunu, konumunu gözetmekle yükümlüyüz. Yan tarafta bir parsel sahibi buna itiraz etti, 400 lira olan parseli 500 liraya çıktı. Bunun hakkı bu. Bu hakkı Çerkezköy Belediyesi meclis üyeleri sıfatıyla ‘bu hak Çerkezköy Belediyesine kazandırılsın’ın peşinde koşuyor olmamız lazım. Buna ‘burası iktidar, burası muhalefet’ gözü ile bakarsak altını çizerek söylediğiniz ‘Çerkezköy’ün menfaatinin arkasında olacağız’ cümleniz havada kalmış olur. Şuanda aşağı yukarı bir taslak var. 7 milyon 700 bin lira civarında kabul edilmesi öngörülen bir sonuç var. Bizdeki karşılığı itirazlardan sonra 11 milyon civarına ulaşması bekleniyor. Bu Çerkezköy’e bir yeni hizmet demektir. Bu tren bu hattan geçecek, bu tren bu hattan geçerken geçerken kamulaştırmayla alakalı konuşuyorum. Bizim 4 liralık şeye itiraz ederek bunun 5 lira olmasını talep etmekten daha doğal bir hakkımız yok. O yüzden inşallah bunu reddeden meclis üyelerimiz sayesinde red olacak. Çerkezköy Belediyesi biraz daha fazla kamulaştırmaya kavuşacak. Çerkezköy Belediyesi’nin daha fazla kamulaştırmaya kavuşması demek, Çerkezköy’ün yerel hedeflerine daha çabuk ulaşabilmesi demek” diye konuştu.

 

“BİZİM PARAMIZ”

 

Akay’ın ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Adem İçli “Olayı böyle siyasi boyutlara çekerseniz ben ilk olarak şunu söylerim. İkisi de bizim cebimiz. Biri sağ cebimiz, biri sol cebimiz. Böyle düşünmek gerekmektedir. Kısacası bu bakış açısı ile bakmamız lazım. Şahıslar itiraz edip almış, şahıs olsaydı biz de buna sonuna kadar destek verirdik. Sağımızda da bir cebimiz var, solumuzda da bir cebimiz var. Bizim paramız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10