Sıfır diye aldığı aracın boyalı olduğu ortaya çıktı

İstanbul'da yaşayan Oğuz Kıçıt, 2014 yılında sıfır diye aldığı aracını satmak isteyince aracının boyalı olduğu ortaya çıktı. Mağdur Oğuz Kıçıt, "Aracımı sa

Çerkezköy 8.10.2019 17:16:00 0
Sıfır diye aldığı aracın boyalı olduğu ortaya çıktı

Otomobil firmasının Batı Marmara Bölge Sorumlusunun hasar nedeniyle kendisine bin lira vermeyi teklif ettiğini söyleyen Oğuz Kıçıt, “Benim derdim bin lira değil. Bana bu aracı sıfır diye satanlara ‘Milleti bu şekilde aldatıyorsunuz, milleti bu şekilde kandırıyorsunuz. Benim sorunumu çözün. Kasko bedeli neyse alın aracınızı verin paramı’ dedim. Her türlü yasal hakkımı arayacağımı söyledim” dedi.

 

FAKAT NE YAZIK Kİ ZATEN TAMİR GÖRMÜŞ

 

Aracını satmaya çalışırken araçta kısmi boya olduğunu öğrendiğini söyleyen Oğut Kıçıt, “6 yıl boyunca kasko yaptırdım. Bu araç 2013 model, ben 2014'de aldım. Her tarafında ufak tefek vuruklar var. Ama ben bunları orijinali bozulur diye tamire bile göndermedim. Fakat ne yazık ki zaten tamir görmüş. Bu iş tamamen bir sahtekarlıktır. Bana yutturulmuş. Bu sahtekarlıktır, sahtekarın da belgesi olmaz. Türkiye'de hangi kurum bunlara belge verdiyse o belgelerin tamamının iptalini rica ediyorum mümkünse.  TSE'den tutun İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) her yere müracaatlarda bulunuyorum. Yakında Fransa'ya da başvuracağım ve Avrupa'ya da başvuracağım” dedi.

 

 

ŞAKA GİBİ BİN LİRA

 

Kendisine defolu, hatalı mal satıldığını ve aldatıldığını söyleyen Kıçıt “Bu aldatma tam 6 yıl sürdü ta ki ben uyanana kadar. Ben aracımı satmaya çalışınca ortaya çıktı. 61 yaşındayım, mağdur olan arkadaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla geldim. Onların elinde belge yok ama bende belge var. Boyalı deseniz alır mıyım bu aracı. Bu işte sahtekârlık var. Sinirlendim ama ben yine de bir tek kötü söz söylemedim. Kişi bana bin lira teklif ediyor. Şaka gibi bin lira. Ben 5 bin lira vereyim siz bu ahlaksız teklifi yapmayın dedim. Bu nasıl bir tekliftir böyle. Ahlaksızlıktır bu. Sen bana yazımı ver ben gerisini istemiyorum dedim. Aracımı satarken ekspertize götürdüm. Ekspertiz yapılırken bana üçkağıtçıymışım gibi bakmalarını düşündükçe sinirleniyorum. Bana bu aracı satanların bayiliklerinin iptali için araç firmasına da gerekli başvuruyu yapacağım” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10