Vatandaşa domuz ve at eti yediren firmalar tek tek ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürün satan gıda sektörlerini ifşa etti. Bakanlık yaptığı denetimlerde birçok ilde vatandaşa domuz eti ve at eti yedirildiğini gözler önÃ?

Çerkezköy 13.10.2019 15:24:00 0
Vatandaşa domuz ve at eti yediren firmalar tek tek ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığınca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ve hileli gıda satan toplam 618 firmanın 1211 parti ürünü içeren hileli gıda listesi kamuoyu ile paylaşıldı.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA 2 İŞLETME

 

Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapılan ürünleri üreten ya da ithal eden firmaları açıkladı. Kapaklı’da faaliyet gösteren Mandalı Gıda firmasının ısıl işlem görmüş sucuklarında kanatlı hayvan eti tespit edildiği açıklandı. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Dürümcü Hüseyin Usta isimli işletmede kuzu kuşbaşı etinde kanatlı eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Yılmazlar Et Pazarı isimli işletmeden de kanatlı eti tespit edildi.

 

AT VE EŞEK ETİ TESPİT EDİLDİ

 

Çorlu’da faaliyet gösteren Zafer Et ve Tavuk Ürünleri isimli işletmede kasap köfte ve dana etinde kanatlı eti tespit edildi. Süleymanpaşa’da bulunan Sönmez Kardeşler Et Ürünleri isimli işletmede de hindi köftede tavuk eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da bulunan Arslanbey Et ve Et Mamulleri’nde kavurmada at eti tespit edildi. Öte yandan Çorlu’da bulunan HCS Catering Entegre Yem isimli işletmede de etli taze fasulyeden alınan numunelerde tek tırnaklı (At, eşek, zebra) eti tespit edildi.

Malkara’da faaliyet gösteren Sangdıç Kardeşler Köfteci isimli işletmede kasap köftede kanatlı eti ve baş eti tespit edildi. Hayrabolu’da ise Çerkezmüsellim Kayra Et Restaurant’ta köfte harcı ile sığır ve kuzu etinde kanatlı eti tespit edilirken, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Köfteci Ali Usta isimli işletmede de Tekirdağ köftesinin içinde sakatat bulundu.Hayrabolu’da bulunan Soyyiğit Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli işyerinde Kıvılcım marka ayçiçeği yağında başka tohumlara ait yağlar tespit edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10