Şoför esnafının sorunlarını dinlediler

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, UKOME Toplu Taşıma ve Planlama Şube Müdür Temsilcisi Dursun Nalbant ve Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, düzenlenen toplantıda plaka sahibi şofÃ?

Çerkezköy 14.10.2019 16:05:00 0
Şoför esnafının sorunlarını dinlediler

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As Çerkezköy’de hizmet veren T, M, S plakaların sorunlarının masaya yatırılması ve tek ağızdan sorunlarının dile getirilmesi için dün saat 10.00’da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi  toplantı salonunda şoför esnafı ile buluştu. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Dairesi (UKOME)  yetkilileri Dursun Nalbant ve Samet Döner de sorunları dinledi.

 

“SORUNLARINIZI TEK TEK NOT ALACAĞIZ”

 

Toplantıda konuşan UKOME görevlisi Dursun Nalbant”  Sorunları dinlemek ve UKOME kararları ile ilgili şoför esnafını bilgilendirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın direktifleri doğrultusunda ilçelere giderek sorunları dinleyip not alarak ilgili birimlere iletiyoruz. Sizlerin sorunlarınızı dinleyeceğiz ve sorunlarınızı notunu alacağız.Durak yerleri ile ilgili güncellemelerimiz olacak. Bazı ilçelerimizde T plakalarla ilgili çalışmalar başlatıldı, ancak Çerkezköy’de şu anda T plakalar ile ilgili bir çalışma yok. Daire başkanımızın bize verdiği görevler kapsamında çalışmalar yapıyoruz.Oda başkanlarımız ile çalışmalar yapıyoruz. Bu toplantının özü sizlerin sorunlarınızın notunu almak ve üst düzey makamlara iletmek ”dedi.

 

 

“İNŞALLAH 2021 YILINDA ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ”

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “  Son olarak Cuma günü Zabıta Müdürü Kenan Erez ile bir araya geldik. Bizim UKOME ile yaptığımız yazışmalarda bu sorun bellidir. Çözümü konusunda ne yapabiliriz diye bizden arşivlerden bilgi istediler. Bizde bunların hazırlıklarını yapıp en kısa zamanda UKOME birimine  bildirip 2021 gelmeden bu sorunun mutlaka çözümlenmesi  gerekir diye düşünüyorum.2007-2008 yıllarında yapılan sözleşme belki o gün ki şartlarda esnafı korumak adına yapıldı ama o sürecin biteceğini kimse tahmin etmiyordu. O süreç geldi çattı. Bundan sonra günümüzde böyle sıkıntılar var. Konuyla ilgili yazışmalarımız devam ediyor, en kısa zamanda ne yapabilir nasıl sonuca gidebilir diye düşünüyoruz. Zaman zaman durakları gezerek konu hakkında esnafımızı bilgilendiriyoruz. İnşallah bu sorunu 2021 yılına kadar çözmüş olacağız. Bundan sonraki toplantıları plaka bazında yaparsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Biz esnaflar arasında sıkıntı yaşanmaması için herkesin kendi durağında çalışmasını istiyoruz. ”dedi.

 

T-S VE M PLAKALAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

 

Toplantıda T plaka sahipleri sıkıntılarını dile getirerek, Çerkezköy’de T plakalarla ilgili çalışma yapılmadığını ve sıkıntının had safhaya çıktığını kaydetti. TUİK verilerine göre bin kişiye bir plaka verilmesi gerektiğini ve mevcut plakaların yetersiz olduğunu kaydeden plaka sahipleri, başka T plakaya ihtiyaç duyulmadığını, yeni plakalar ile mevcut plakaların da para yatırmadığını ve buradan gelecek plakaların Kızılpınar’a verilmesinin doğru olacağını kaydetti. Araç sahipleri bu konuda bir çalışma olup olmadığını ve T plakaların 10 yıl sınırlandırılmasını da doğru bulmadıklarını söylediler. UKOME yetkilileri de bu konuda tamamen mahkemelerin verdiği kararların olduğunu, Kızılpınar’da 55 plakala bulunduğunu ve idare mahkemelerce de plakalarını almaya başladıklarını kaydettiler.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ ZABITASININ ULAŞIMLA İLGİLİ HİÇBİR SORUMLULUĞU YOK

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ T plaka da sözleşme bekleyenler var. Sözleşmesi olanlar ancak zamanında yapılmış geçici sözleşmesi olup onları ya yenilenme ya da  diğerleri gibi emsale yakın  gibi yenileme durumu var. Çerkezköy’de 19 durak yeri var. 19 durağın da kendilerine göre hakları var. Sizin de kendinize göre haklarınız var.Durağı olmayan yada dışarıdan  başka yerlerden gelip durağı olmayan alanlarda bil fiil  ticari faaliyet göstermeye hakkına sahip değilsiniz  olmadığınız da zabıta  yasal işlem yapmakta zorunludur. Çerkezköy Belediyesinin bugünden itibaren hiçbir sorumluluğu yoktur. Çerkezköy zabıtasına sen ne iş yapıyorsun diyemez”dedi.

 

 

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ ZABITASINA ULAŞIMLA İLGİLİ YETKİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Akay “Bir ay önce Büyükşehir çalıştayında bu konuda görüşlerimi yeniledim. Büyükşehir Belediye zabıtasının yetki paylaşımını Çerkezköy Belediyesi zabıtası üzerine meclis kararı ile almaya çalıştığımızı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a söyledim. Ben bir defa da hatırlatmayacağım. Başka türlü hatırlatmalar yapacağım. Çerkezköy Belediyesi Büyükşehir Belediyesi ile görev paylaşımı yapacak. Toplam Büyükşehir ile birlikte toplam 60 zabıta personelimiz var.Biz görev paylaşımı talep ediyoruz. Bugüne kadar yapılan eksiklikleri hep savunduk. Savunma yaparken yetkim olmadığı içinde sadece savunma yapmakla kaldım. Yetki paylaşımını aldıktan sonra savunma yapmama gerek kalmayacak ve bunu da herkes görecek” dedi.

 

EĞER ANLAŞAMA SAĞLANMAZSA BİRİLERİ GELİR HATTI KURAR

 

Akay, Çerkezköy’ün her mahallesindeki vatandaşın ulaşım hakkı olduğunu kaydederek, kooperatiflerin acilen birleşmesi çağrısında bulundu. Akay “ Ben herkese söylüyorum, hem Kızılpınar’a hem Veliköy Mahallesi’ne. Bugün senin bölgen yoğun olur yarın diğer bölgeler yoğun olur. Her yıl bu nüfus devamlı  artıyor. Bu üç kooperatif birleşmek zorunda eğer birleşmezse  sağlanmazsa dördüncü ortak gelecek bu üç kişiye ortak olacak. Dördüncü ortağa 10 araba girerse yarın yoğunluktan bu 20 arabaya çıkar. Çorlu’da bunun yakın örneğini yaşadık. Allah sağlık, sıhhat verirse 4 buçuk yıl daha bu şehirde belediye başkanlığı yapacağım. Bu birleşme sağlanırsa 4 buçuk sene de bir Allah’ın kulu ne ihale yapabilir ne hat kurabilir” diye konuştu.

 

“BİRLEŞME YAPMAZSANIZ SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ”

 

Başkan Akay, Veliköy, Kızılpınar ve Çerkezköy şehir içi kooperatiflerinin birleşme yapmaması takdirde olacaklardan kendisinin ve belediyenin sorumlu olmadığını belirtti. Akay “Veliköy’deki vatandaşın tek hat ile Çerkezköy’ün diğer ucuna gitme hakkı var. Bu işi bu üç kooperatif bir araya gelecek acilen birleşmelidir. Bunu biz siz yapın istiyoruz. Eğer yapmazsanız dördüncü ortak buraya gelecek. Anlaşma sağlanmazsa ben gelmesi için mücadele edeceğim. Bunu sizlere  vatandaşın talebi olduğu için mücadele edeceğim. Belediye başkanı olarak ben vatandaşın talebini yerine getirmekle mükellefim. Hat üzerinde  sorumluluğum yok, ama ben kapı aşındırmasını iyi  biliyorum. Ben bugün üç  kooperatifimizin bir araya gelmesini istiyorum. İlla ki yapın demiyorum ama yapmazsanız da olacakları da  şimdiden sizlere söylüyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10