Sarıkurt: Metruk binalarla mücadelemiz devam ediyor

Çorlu Belediyesi kentte sahipleri tarafından terk edilmiş, kullanılmayan ve tehlike arz eden metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarık

Tekirdağ 15.10.2019 14:20:00 0
Sarıkurt: Metruk binalarla mücadelemiz devam ediyor

Metruk yapıların zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutulduğunu ve bu durumun çevre sakinlerinin huzurunu, can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini dile getiren ve metruk yapıların yıkımının 4 farklı yol ile gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, “Öncelikle metruk yapının belediye başkanlığımızca tespit edilmesi ya da resmi kurumlardan (İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muhtarlık, vb.) gelen talepler doğrultusunda yıkılması için gerekli çalışmalara başlanıyor. Bunların yanı sıra yapı sahibinin kendi talebini ya da vatandaşların şikâyetini de dikkate alıyoruz. Araştırmaların ve çalışmaların tamamlanmasının ardından yıkılması için çalışmalara başlıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

 

74 METRUK YAPI HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt metruk yapıların halk için tehdit oluşturduğunu belirterek, “1 Ocak 2019 - 31.09.2019 tarih aralığında toplam 74 adet metruk yapı hakkında işlem yapıldı ve bu yapılardan 24 tanesinde gerekli işlemlerin uygulanmasının ardından yıkıldı. 17 metruk yapı ise yapılan tebligatlar sonucu yapı sahibince yıkıldı. Bunların yanı sıra 4 metruk yapının yıkım ile ilgili yasal süreci devam ederken 28 adet metruk yapı da sahipleri tarafından güvenli hale getirildi.

 

‘DAHA HUZURLU BİR ÇORLU İÇİN’

 

Sarıkurt” Metruk yapılara karşı muhtarlarımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da kentimizin huzuru ve güvenliği için çevrelerinde bulunan bu tür terk edilmiş binaları bildirmelerini rica ediyorum. Belediyemiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla yıkım için gerekli görülen binaların çevresinde güvenlik önlemlerini alıyoruz ve yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Çorlu’muzu daha güvenli, daha yaşanılası bir kent yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10