Toprak: Tarımsal alanda kadınlarımızın önemi büyük

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak 15 Ekim Dünya kadın Çiftçiler güne nedeniyle yaptığı açıklamada, tarımsal alanda kadın çiftçilerin önemli bir yeri olduğunu söyledi. Toprak, â

Çerkezköy 15.10.2019 15:55:00 0
Toprak: Tarımsal alanda kadınlarımızın önemi büyük

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak 15 Ekim Dünya kadın çiftçiler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadın çiftçilerin tarımda önemli bir yer tuttuklarını belirterek “ Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde tarımsal alanlarda çalışan kadın çiftçiler tarımsal iş gücünde önemli bir yere sahiptir.özellikle kırsal alanlarda tarımın sürekliliğinin sağlanmasını kadın çiftçiler üstlenmiş durumda olup tarıma ürünlerinin üretimi konusunda önemli bir yerleri vardır.Ülkemizde  Dünya Kadın Çiftçiler günü 1997 yılından bu yana her yıl 15 Ekimde kutlanmakdadır” dedi.

 

KADIN ÇİFTÇİLERİN SOSYAL HAKLARA SAHİP OLMASI SAĞLANMALI

 

Hasan Toprak şöyle devam etti, “Kadın çiftçilerimiz  önce birere annedir.  Kırsal bölgelerde yaşamlarını sürdüren kadınlar anneliğin yanı sıra hem ev işi hem tarla işi ile uğraşmakta olduklarını görüyoruz. Bu kadın çiftçilerimiz yada işçilerimiz tarımsal alanın her aşamasında yer almakta ve ürün ekimi, hasadı ve işlenmesi gibi tarımsal alanın her aşamasında yer almakta ve de günlük yaşamlarında günlük ev işlerini ve annelik gibi kutsal görevlerini de aksatmadan sürdürerek yerine getirmektedirler. Kısaca gündüzleri tarlada çalışan, geceleri evinde  çocuklarının bakımı ,yemek çamaşır bulaşık ev işleri ile uğraşan ağır işçilerdir kadın çiftçilerimiz.Dolayısıyla Kadın işçilerimize, kadın çiftçilerimize gereken destek verilmelidir.Tüm kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10