Kombi ve petek bakımları bilinçli kişilere yaptırılmalı

Çerkezköy'de yıllardır kombi,petek onarım ve bakım servisliği hizmeti veren Tipi Soğutma ve ısı sistemleri Sanayi işyeri sahibi Mansur İğdeli, kombi ve petek bakımlarının bilinçli kişiler yani

Çerkezköy 15.10.2019 15:56:00 0
Kombi ve petek bakımları bilinçli kişilere yaptırılmalı

Mansur İğdeli, “Kış mevsimine girmiş bulunuyoruz yakında kombiler yakılacak. Bu nedenle Kombi kullanan vatandaşlarımızdan Kombi ve petek bakımı yaptırmayanlar bu günlerde mutlaka yaptırmalı. Kombi ve petek bakımları kışa girerken ve kış sonunda yılda iki kez mutlaka yapılmalıdır. Yapılan bu bakımlar ayni zamanda enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bakımı yapılmayan Kombiler daha çok doğalgaz kullanımını sağlamakta ve fazla para ödemek zorunda kalınmaktadır. Devamlı artan doğalgaz fiyatlarından etkilenmemek ve aile bütçesinin en az şekilde etkilenmesi için kombilere bakım şart ve de çok büyük önemlidir. Kombilere bakım yapılınca doğalgazdan büyük oranda tasarruf ediliyor. Daha fazla ısıtan kombiler, bakımla beraber az paraya kışı daha rahat geçirmenize yardımcı olur. Kombi bakımını yaptırmak ve her yıl rutin bir şekilde gerçekleştirmek dediğim gibi büyük önem taşıyor. Kombi bakımı için yetkili bir servisle görüşmek en doğru olanıdır” dedi.

 

BAKIM RASTGELE YAPILMAZ

 

Mansur İğdeli, kombi ve petek bakımlarının rastgele bakımlarının yapılacak bir alet olmadıklarını ve ciddi bir bakım gerektirdiğini belirterek, “Özellikle Kombi ve petek bakımı yaptıracak olanlar bakım yapacak olan kişilerin nasıl bakım yaptıklarına dikkat etmeli. Özellikle Kombilerde bakım bac gazı ölçen cihazlarla çalışması lazım. Baca gazı ölçümü çok  önemli. Cihazın yaktığı çiğ gaz olması nedeniyle ölçüm cihazı ile yapılan bakım sayesinde gazın faydalı ve zararlı olduğu anlaşılmaktadır. Eğer kombi yakıt sızdırıyorsa bu çiğ gaz demek ve her an bir tehlike meydana gelmesi demektir. Dolayısıyla bilinçli kişiler tarafından başkalarına rast gele bakım yaptırılmamalı” diye konuştu.

 

KOMBİ VE PETEKLERDE TEMİZ SU OLMAZ

 

İğdeli, petek temizleme konusunda da şu bilgiyi verdi, “Merdiven altı tabir ettiğimiz işyeri olmayan ve yaptığı işe garanti vermeyen ve tam olarak konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler tarafında yapılan petek temizliğinde petekteki su tamamen boşaltılmakta ve yerine temiz su konulmakta ve temiz su kireç demektir. Peteğe bir kez su konu ve kireç tutmaması içinde ilaç konulur ve peteğin içindeki su ilaçlı olduğu için koyumsudur. Eğer ki petek içindeki su ilaçsız ise o zaman petek kireç tutar ve tamamen temizlenerek su konulduğunda mutlaka ilaç konulmalı. Ve içindeki su yaz kış ayni şekilde devir daim olur. Temiz su olmaz. Her zaman siyahtır ve buda cihazların tıkanıklık haline gelmesini önler.Bu tür su tesisata faydası vardır.Sistemi yeniden şarj yapılması her zaman kireç demektir ve cihazların kısa zamanda arızalanmasına yol açmaktadır.Dolayısıyla konusunda  uzman olmayan bilinçsiz kişilere bu işler kesinlikle yaptırılmamalıdır. Tasarruf yapacağım derken daha çok para ödemek zorunda kalırsınız”dedi.

 

  PETEKLERİ KAPATMAK TASARRUF SAĞLAMAZ

 

Tipi Soğutma ve ısı Sistemleri Sanayi  işyeri sahibi Mansur İğdeli,  özellikle çalışan kişilerin çoğunun   tasarruf yapacağım diye sabah kombilerini kapattığını ve akşam eve gelince yaktığını ve bu durumun ise tasarruf yerine fazla para ödemek olduğunu söyledi. İğdeli, “Doğalgaz kullanıcılarını özellikle şu konuda da uyarmak ve bilinçlendirmek istiyorum. Tasarruf yapacağım diye  kombiyi kapatmayın. Normal bir oda sıcaklığında ayarı yapılmalı mümkün ise termostat ve vana kullanılmalı. Kombilerde normal ısı sıcaklık durumu 50 derecedir. Gün içinde kapalı kalıyor ise akşamları 70 derecede yakılması lazım  içerisi normal sıcaklığa geldiğinde kombi 40 dereceye düşürülmeli ve öyle yakılmalı.Bu da şu demek önce yüksek ısı sonra normal ısıya çekilmesidir.Ayrıca peteklerde vana ayarları yapılmalı eğer yapılmadığı takdirde ısı ilk petekten döner ve diğer petekleri ısıtmaz ve dolayısıyla odalar soğuk kalır.tasarruf için petekleri kapatmayın,tasarruf sağlanmaz. Tasarruf saplamak isteyenler düşük ayarda yani devamlı 40 ya da 50 derecede tutmalı” diye bilgilendirdi.

 

BACA TEMİZLİĞİDE ÇOK ÖNEMLİDİR

 

Baca temizliğinin de çok önemli olduğunu belirten Mansur İğdeli, “Her yıl mutlaka baca temizliği yapılmalıdır. Baca temizliği gaz alarm detektörü ile yapılması gerekmektedir. Bu şekilde temizlik kesinlikle ihmal edilmemeli. Ayrıca doğalgaz havalandırma camları kapatılmamalı devamlı açık kalmalıdır. Kombi ve petek bakımları şık sonunda ve kış başı olmak üzere yılda iki kez mutlaka yapılmalı  ve bu bakımlarında  her hangi bir sorun yaşanmaması ve bir tehlike yaşanmaması için servislere yaptırılmalıdır ”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10