Fabrikayı silahla basıp sahibini öldürmek isteyen zanlı kayıplara karıştı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında geçtiğimiz gün yaşanan olayda eşi ile boşanma aşamasında olan gözü dönmüş damat eşinin kardeşine ait fabrikayı basıp kor

Çerkezköy 16.10.2019 13:48:00 0
Fabrikayı silahla basıp sahibini öldürmek isteyen zanlı kayıplara karıştı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasına gelip güvenliği atlatıp elinde silahla fabrikanın üçüncü katında bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ö’nün odasına yönelen gözü dönmüş damat fabrika sahibi olan kayınbiraderini öldürmek istedi. Yönetim katında odaları tek tek arayarak sağa sola rastgele ateş eden silahlı saldırganın kurşunlarından bazıları fabrika sahibi Ömer Ö.’nün odasının hemen yanında bulunan yemekhanenin duvarlarına isabet etti. Saldırıdan beş dakika önce yanındaki müşterisini uğurlayıp fabrikanın üretim bölümüne giden saldırının hedefindeki Ömer Ö. saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.

 

 

KAMERALARA SANİYE SANİYE YANSIDI

 

Güvenlik görevlisinin çığlıklarıyla idari binada başlayan kovalamaca gözü dönmüş damadın fabrika koridorlarında ard arda ateşlediği silah sesleri yankılarken, saldırı anı fabrikanın güvenlik kameralarına an ve an yansıdı. Bazı kameraların sesli kayıtları ise saldırganın öfkesini deşifre eder nitelikte olması dikkatlerden kaçmazken, olay sonra damadın kaçışı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.  Saldırı sonrası Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerinde boş kovanlarla birlikte duvarlara isabet eden iki şarjörden çıkan 22 kurşunu delil torbasına koyarken, kayıplara karışan zanlının yakalanması içinde çok yönlü soruşturma başlatıldı.

 

KORKU VE PANİĞE NEDEN OLDU

 

İddiaya göre eşine şiddet uygulayan damat Muammer S.’nin eşinin evi terk etmesinde etken olarak gösterdiği kayınbiraderi Ömer Ö.’nün fabrikasını silahla basıp fabrika çalışanlarının gözü önünde defalarca Ömer Ö.’ye küfürler yağdırıp, sağa sola öfkeyle ateş ederek öldürmek istemesi fabrika çalışanlarında da korku ve paniğe neden oldu.

 

,

 

“AİLEME KİN BESLEMEKTEDİR”

 

Saldırı sonrası polise ifade veren fabrika sahibi Ömer Ö,kız kardeşinin boşanma arifesindeki eşinin sürekli aileyi tehdit ve rahatsız ettiğini kaydederek “ Son yaşanan silahlı saldırı sonrası bu şahıs şahsıma ve aileme karşı kin beslemektedir. Baskın esnasında odamda olsaydım şuan hayatta olmayabilirdim. Daha önce çocuklarının bulunduğu okulda da benzer olaylar sergileyen bu şahısın mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararına rağmen bunu yapabilmesi akıl alır değildir. Bu saatten sonra benim, ailemin, fabrikanın çalışanlarının can güvenliğinden kaygı duymaktayım. İnanıyorum ki devletimiz kısa sürede faili firar olan bu şahsı bulacak ve gereğini yapacaktır” diyerek yaşanan saldırı olayı nedeniyle Muammer S.’den davacı olduklarını belirtti. Olay sonrası Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, olayın ardından kayıplara karışan faili Muammer S.’yi arama çalışmaları sürüyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10