Balık çeşitlerinin bollaşması ile vatandaşların talebi arttı

Çerkezköylü balıkçılar son günlerde balık çeşitlerinin bollaşmasıyla vatandaşların taleplerinin arttığını bu nedenle hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünün güldüÄ?

Çerkezköy 17.10.2019 15:31:00 0
Balık çeşitlerinin bollaşması ile vatandaşların talebi arttı

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Satış Sorumlusu  Tugay Ayaz, “Son günlerde bol balık çeşidinin çıkmasıyla birlikte fiyatlarında düşüş olmasa da  vatandaşların balığa olan talepleri arttı.Tezgahlarımızda bu günlerde her tür balık çeşidi yer almaya başladı.Her balığın müşterisi ayrı. Bazı vatandaşlarda her zaman olduğu gibi hamsiden hiç vazgeçmiyor. En çokta hamsi ve istavrit tercih ediliyor diğer balıklarda bunları takip ediyor. Kırmızı ete bakıldığında balık yine çok daha ucuz ve aynı zamanda da vitamin deposudur. Balık her şeyden önce çok sağlıklı bir yiyecek.haftada en az iki kez balık yenmesinde fayda var” dedi.

 

 

 

 KIRMIZI ET YERİNE BALIK TERCİH EDİN

 

Tugay Ayaz, “Mevsim nedeniyle vatandaşların kırmızı et yerine balığı daha çok tercih etmeleri gerektiğini de belirterek,“Balık yemek insanı hem zinde tutar hem de kırmızı ete oranla daha faydalı bir besindir. Bu nedenle fiyatı düşsün düşmesin kırmızı etten yine daha ucuz. Balık yemek sağlıktır. Her kesin bol balık yemesini tesviye ediyorum. Balık çeşitlerinin bollaşması ile birlikte vatandaşlarımızın  balığa olan talepleri bizleri de sevindiriyor.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     


0282 726 91 91
0282 747 65 10