Kapaklı'dan  Barış pınarı harekatına tam destek

Kapaklı Belediye meclisi olağanüstü gündemle toplanarak tüm meclis üyeleri, siyasi parti başkanlarının ortak kararı ile Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na tam destek

Kapaklı 18.10.2019 15:37:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye Meclisi’nde dün saat 10.00’da toplanan belediye meclis üyeleri ve  siyasi parti temsilcileri Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

 

 

BU KARARLI DURUŞ HER KESİMDE KARŞILIK BULDU

 

Toplantıda ilk olarak konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bütün bu engellemelere rağmen, bütün yaptırımlara rağmen, ülkemizin istikbali ve istiklali için adını Barış Pınarı Harekatı verdiğimiz harekatla Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonunu gerçekleştirdik. Dün akşam itibari ile bazı kararlar alındı. Biz bu karardan önce meclisimizi toplamayı, siyasi partililer ile birlik beraberlik mesajı vermeyi kararlaştırmıştık. Dün akşamki kararın akabinde yine hep birlikte söz konusu vatansa bütün düşüncelerin bir olacağını birlikte harekat edeceğini bütün dünyaya göstermek adına bir araya gelmeyi istemiştik. Bu kararlı duruş her yerde her eksimde karşılık buldu. Dün akşam bizim için ülkemiz için önemli bir girişimle terör örgütlerinin geri çekilmesi kararı alındı. Hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

 

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

 

Başkan Çetin’in ardından CHP grubu adına konuşan meclis üyesi Erol Özkan, “Türkiye’nin güney sınırında oluşturmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye huzuru barışı getirmek amacıyla TSK ve SMO ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde pkk ve diğer terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı harekatı’nda yer alan şanlı Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin. Bizler dün olduğu gibi bugünde Mehmetçiğimizin yanındayız. Bizim tek temennimiz kahraman ordumuzun saçının tek teline dahi zarar gelmeden görevlerini bitirip Türkiye’ye dönmeleridir. Gün birlik beraberlik günüdür.”  diye konuştu.

 

 

BARIŞ PINARI HAREKATINI DESTEKLİYORUZ

 

AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi İbrahim Aktürk “ Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır”dedi.

 

“TERÖR KORİDORU YARATILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

 

Suriye’de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığını kaydeden Aktürk “Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü daeş/pyd/ypg gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan pyd/ypg, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalarda özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler” diye konuştu.

 

 

 

“MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Aktürk” Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan daeş=pkk=pyd=ypg terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyeli'nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” açıklamasında bulundu.

 

“ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”

 

Aktürk’ün ardından Milliyetçi Hareket Partisi adına Emrah Sevinç konuşma gerçekleştirdi. Sevinç “ Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacak diyen Alparslan’ın, 21 yaşında İstanbul’u feht eden Fatih’in,40 ok yiyip düşmeyen burçlarda Hasan’ın, 40 yiğidiyle çin sarayını basan Kürşat’ın ve saymakla bitmeyen kahraman ceddimizin yiğit torunları kahraman Mehmetçiğimiz bayrak, vatan, millet, baka diyerek Allah-ü Ekber tekbirleriyle hedef kızıl elma ülküsüyle Suriye’de sınır ötesinde barış pınarı harekatının dokuzuncu gününde tarih ve destan yazmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli barış pınarı harekatına ve hükümete olana desteğini defalarca açıklamıştı. Bizlerde MHP’nin  neferleri olarak desteğimizin ordumuzun yanında olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Sancağın altında birliğimizi daim etsin” diye konuştu.

 

HAREKATIN 3 AMACI VAR

 

 Sevinç “ Bu harekatın üç amacı vardır. Birincisi orada bulunan pkk, ypg, pyd gibi terör örgütlerinin bertaraf edilerek güvenli bölge oluşturmak, ikincisi sınır güvenliğini sağlamak, üçüncüsü ise ülkemizde yaşamlarını sürdüren üç milyon 650 bin mülteci Suriyelinin oluşacak güvenli bölgelere gönderilmesidir. Türkiye Cumhuriyetinin amacı da bunlardır. Buna rağmen kalmış birileri içeriden dışarıdan durdurun bu savaşı diye feryat fidan naraları atıyorlar. Savaşın ne olduğunu en iyi bilen bir milletiz. Bu naralarınız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin almış olduğu bu karar barış pınarı harekatını durduramayacak ve kararlılıkla amacına ulaşana kadar devam edecektir. Bu vesile ile operasyonda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diloyru, yakınlarına ve aziz Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim” dedi.

 

BUGÜN ÇOK DAHA AYRI BİR CUMA

 

Kapaklı Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel ise, “Bugün Cuma, mübarek gündür. Ancak bugün çok daha ayrı bir Cumadır. Barış Pınarı Harekatına destek vermek için başta bizleri çağıran belediye başkanımıza, çok kıymetli meclis üyelerimize ve buraya destek için gelen siyasi başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Askerlerimizi iki haftadır sahada idi. Birlik beraberlik görüntüsü ile sahada da masada da biz kazandık. Birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın. İnşallah bu birlik beraberlik ile birlikte kapaklı içinde güzel işlere imza atarız” ifadelerini kullandı.

 

MEHMETÇİĞİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ

 

Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, “9 gündür süren Barış Pınarı Harekatı’nın TSK ve milletimizin her daim yanındayız.” dedi. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ise şu sözler ile operasyona destek verdi: “Barış Pınarı Harekatı’nı İYİ Parti olarak destekliyorduk. Tabi ki gönül böyle bir harekatın olmasını istemezdi. Ama mecbur kalındığı zaman Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumak için böyle bir operasyona mecbur kaldık. Dün akşam itibari ile bu harekata ara verildi. Buna savaş demek doğru değildir, bu bir harekattır. Bu harekatı İYİ Parti olarak Kapaklı İYİ Parti teşkilatı olarak bizde destekliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

BİZ BÖYLE GÜZEL BİR MEMLEKETİZ

 

Siyasi partiler başkanlarının konuşmasının ardından tekrar konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Biz böyle güzel bir memleketiz. Bu milletin bir ferdi olmaktan her zaman gurur ve şeref duydum. Ben bu toprakların dışında doğmuş bir kardeşinizim dolayısıyla bu değerleri kıymetini özlemle yaşamış birisi olarak bugün geldiği noktada ülkemizin birlik beraberliği beni çok duygulandırıyor. Ebedi önderimizin söylediği gibi ‘muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ sözü bugün tekrar teşçillenmiş durumda. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletçe dik duruşumuzla beraber tüm dünyayı dize getirmiş durumdayız. Bu başarı ile ne kadar gurur duysak yeridir.” dedi.

 

KÜRTLERE YAPILAN BİR OPERASYON DEĞİLDİR

 

Kapaklı Belediye AK Parti Meclis Üyesi Metin Kanat, “Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale şehitlerimizi, ebediyete uğurladığımız şehitlere Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet, Barış Pınarı Harekatı’nda yaralanan Mehmetçiğimize de Allah’tan şifa diliyorum. Büyükşehir Meclisi olarak da birlik beraberlik içerisinde Barış Pınarı Harekatı’na destek verdik. Orada meclis üyesi olarak bir tek ben konuştum. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki her Kürt pkklı değildir. Bölge halkı bu operasyona destek veriyor. Herkes şunu bilsin ki bu operasyon asla Kürtlere yapılan bir operasyon değildir. Bu operasyon Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 30 kilometrelik alanı terk edip gitselerdi, bu operasyon yapılmayacaktı. Ama biz bu operasyonu en son çare olarak düşündük. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yanındayız. Bizler bu operasyonu destekliyoruz. Bu acıyı en çok acıyı o bölgede Türkler yaşamıştır. Bundan sonra böyle acılar olamasın. Bu ülkede birlik beraberlik için o sancağın altında birlik beraberlik içinde yaşayalım. Katılan destek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETİMİZİN DİK DURUŞU TAKDİRE ŞAYANDIR

 

Kapaklı Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Şakir Demirel, “Gerçekten ülkemizle gurur duyuyorum. Bu Barış Pınarı Harekatı’nda bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın duruşu gerçekten takdire şayandı. Bu milletin bir ferdi olarak guru duyuyorum. İkinci olarak da Amerika’ya buyurun birlikte güvenli bölge oluşturalım. 3 milyonu aşkın Suriyeliyi burada bakıyoruz. Bu insanları tekrar yurtlarına döndürelim dediğimizde bizi oyalamaya başvurdu. 7-8 senedir biz bunları söyledik ama yapmadılar. Biz operasyona başlayınca da besledikleri çakalları Mehmetçiğimizin tepelediklerini görünce de masaya oturmak zorunda kaldılar. Ve bu sahayı kendisinin temizleyeceğinin garantisini verdi. Bu Türk Milletinin dik duruşunun başarısıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu operasyonun bu konuma gelemsinde emeği geçen siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

 

ASKER SELAMI GÖNDERDİLER

 

Meclis salonundaki toplantının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, meclis üyeleri ve belediye çalışanları Atatürk büstü önünde toplanarak Türk bayraklarıyla Barış Pınarı Harekatına asker selamı vererek destekte bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10