Mehmetçik için tek yürek oldular

Çerkezköy'de faaliyet gösteren hemşeri dernekleri, siyasiler, STK'ların oluşturduğu birlik platformu dün Cuma namazı sonrası cumhuriyet meydanında Barış Pınarı Harekatına ve Mehmetçiğe d

Çerkezköy 18.10.2019 15:53:00 0
Mehmetçik için tek yürek oldular

Mitinge Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, bazı meclis üyeleri,Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği,Çerkezköy Erzurumluklar Derneği, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği,  Anda Kardeşe Vefa Derneği, Sivaslılar Derneği, Türk Ocakları Çerkezköy  Şubesi, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği, Çerkezköy Kuzey Kafkas Derneği, Vezirköprülüler Derneği, Çerkezköy Erzincanlılar Derneği, Batı Marmara Gazeteciler Derneği, Çerkezköy Samsunlular Derneği, Çerkezköy Malatyalılar Derneği, Çerkezköy Tokatlılar Derneği,Çerkezköy Ordulular derneği,Çerkezköy Vizeliler Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sendikalar, ülkü ocakları, alperen ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

“40 BİN VATANDAŞIMIZI ŞEHİT ETMİŞLERDİR”

 

Hemşehri Dernekleri adına Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu açıklama yaptı. Hatipoğlu, Türkiye’nin Suriye konusunda almış olduğu her kararın arkasında olduğunu ifade etti.Hatipoğlu “ Ülkemize 35 yıldır ekonomik hukuki ve siyasi anlamda  ciddi zararlar veren bölücü terör örgütü PKK aynı zamanda çok büyük katliamlara da imza atarak kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis, sivil ayırt etmeksizin 40 bin Türk vatandaşını öldürmüş ve şehit etmiştir. Son yıllarda ülkemiz  pyd, pkk, ypg vb. isimler ile Suriye’de, özellikle Fırat’ın doğusunda konuşlanan yurtdışı destekli bu bölücü terör örgütü unsurlarınca yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmış, son 10 günlük sürede sivil vatandaşları hedef alarak yaşlı, çocuk, bebek demeden onlarca savunmasız insanımızı havan ve roketlerle şehit etmiş, yüzlerce insanımızı da yaralamıştır. Bu terör örgütleri sadece Türkiye için değil, uzun vadede bölgesel istikrar için de varoluşsal bir tehdittir.  Yurtdışı destekli diyoruz çünkü artık apaçık tüm dünyanın gözleri önünde uçak ve binlerce tır ile hafif ve ağır silahtan, mühimmata,  askeri arazi araçlarından yakıt tankerine, jeneratörden paraya desteğine kadar sayamayacağımız şekilde her türlü desteği yaparak Büyük Ortadoğu Projesi hayalini gerçekleştirmeye, bölgede kendi kontrolleri altında bir ülke kurmaya çalışmaktadır. Bu kadar desteğin tek amacı ise bölgede sömürge hakimiyetlerini kurmaktır” dedi.

 

 

 BİZ HUZUR, BARIŞTIR VE KARDEŞLİKTEN YANAYIZ

 

Hatipoğlu “Harekatta amacımız güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek, ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek, oluşturulacak güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtarmak olarak belirlemiştir. ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri, hatta ve hatta UEFA bile ülkemizi bu haklı davamızda yalnız bırakmaya çalışarak basın ve sosyal medya yolu ile kendi çıkarları ve menfaatleri  için her türlü desteği verdikleri  terör örgütlerini haklı göstermeye çalışmaktadır.  Bizler biliyoruz ki asıl bölücü olan, etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere, insanlığa karşı suç işleyen sizlersiniz, bizler sadece sizlerin bu kirli oyununu bozuyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını bir kez daha gördük, biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak bu haklı davamızda ülkemizin yanındayız. Biliyoruz ki;Ferdi gayret yuvayı, toplu gayret vatanı ayakta tutar”dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN HAKLI GURURUNU YAŞAMAKTAYIZ

 

Hatipoğlu “ Bizler Barış Pınarı Harekatında askerimizin, devletimizin, Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Yüzlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan halklar bir kez daha birlik beraberliğimiz için bir araya gelmesinin haklı gururunu ülkemize yaşatmaktadır. Binlerce kilometreden gelip bu ülkede canı canına karışmış, kız alıp vermiş, evini yuvasını kalbini birbirine açmış, aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez bizleri kimse birbirimizden ayıramaz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Biz atalarımızdan öğrendiğimiz üzere her zaman dünyada iyiliğin hakim olmasını isteyen yüce bir milletiz. Barış Pınarı Harekâtı'nın özellikle Avrupa kamuoyuna, etnik kökenlere yönelik bir harekât olarak yansıtılması tam bir akıl tutulması ve kötü niyet olduğunu tüm halkımız bilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

MEHMETÇİKLER İÇİN DUA ETTİLER

 

‘Türkiye’nin küçük mozaiği olan Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlar olarak bizler dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin, yüce rabbimizin adıyla yola çıkan kahraman Mehmetçiğimizin ve ülkemizin yanındayız’ diyen Hatipoğlu “ Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına, dış mihrakların kirli oyunlarını bozacağına olan inancımız tamdır. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim etsin.Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Yolunuz açık  gazanız mübarek olsun” dedi. Hatipoğlu’nun konuşmasının ardından İdris Çakmataş’ın duasının ardından program sona erdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10