Fuarda Tekirdağ'ı temsil ettiler

Geçtiğimiz hafta Antalya Amara Premier Palas Otel'de My Akademi Organizasyonunda Osman Balcı Master Class Eğitim Programı kapsamında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın teşvik ve katkılarıyla Ã??

Çerkezköy 20.10.2019 08:03:00 0
Fuarda Tekirdağ

Çerkezköy’den 4 erkek kuaföründen usta ve kalfaların da katıldığı eğitim sonrası derecelendirmede Çerkezköy temsilen Show Sahnesi’nde sergiledikleri tasarım performansla Çerkezköy grubu ödüle layık görüldü.

 

HEM BİZİM HEM ÇERKEZKÖY İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM

 

Geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Esnaf Sanatkarlar Odası Çerkezköy’deki 100’den fazla berber ve kuaförü kahvaltıda bir araya getirip programdan haberdar ederken, Antalya’da düzenlenen etkinliğe Asrın Kuaför, Kuaför Bay Nurettin, Kapaklı Kardeşler Saç Tasarım ve Moda Erkek Kuaförü’nden 9 sanatkar katıldı. Antalya’da 4 gün süren organizasyon sonrasında elde ettikleri dereceyle birlikte madalya ve plaketlerle Çerkezköy’e dönen kuaförler, aldıkları 4 günlük eğitimin sektörel ve mesleki olarak son derece önemli ve gerekli olduğunu belirterek “Buna ön ayak olan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kuruluna, bizimle birlikte o kadar yolu kat eden oda başkanımız Ali Bozdağ’a şahsımızla birlikte mesleğimize sağladığı katkılara teşekkür ederiz. Bizler dünyanın değişik ülkelerinden ve ülkemizin 81 ilinden gelen meslektaşlarımızla edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri 4 gün boyunca sektörel yeniliklerle harmanlayıp uygulama imkanı bulduk. Burada her il, her katılımcı kendi becerisiyle, kendi tasarım ve tarzıyla hünerlerini sergileyerek derece elde etmeye çalıştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 13 ülkeden, 81 ilden kadın erkek kuaförlerin katıldığı eğitim kadar buradan elde edilen başarı da bizler için olduğu kadar Çerkezköy için de önemli bir kazanımdır” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ ADINA UMUT VERİCİ

 

Çerkezköylü kuaför esnafının aldıkları eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ da “Bizzat bu işi yerinde görmek için ben de kuaför esnaf arkadaşlarımızla birlikte 4 gün boyunca eğitimi baştan sona takip ettim. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanat erbapları içerisinde Tekirdağ adına Çerkezköylü kuaför kardeşlerimizin ilimizi temsil etmesinden ilçemiz ve odamız adına temsillerinden ve aldıkları başarıdan dolayı gurur duydum. İlçemizde bu kadar işinin erbabı, mesleğinde kendini yetiştirmiş sanatkarların olması her gün modernleşerek büyüyüp kendini yenileyen Çerkezköy’ün geleceği adına umut verici. Bu eğitimin de onlara çok şey kattığına inanıyorum. Ben de bu konuda bize destek veren birlik başkanımıza Çerkezköy esnafları adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy’ün her şeyin en iyisini en kalitelisini hak ettiğini söyleyen Bozdağ “Çerkezköy esnafı kuaförüyle, terzisiyle, manavıyla, nalburuyla, emlakçısıyla, boyacısıyla tüm meslek örgütleriyle her platformda yarışabilecek seviyede, altyapısı sağlam, deneyimli becerili öngörülü esnaflarımızdan oluşmaktadır. Kuaför kardeşlerimizin mesleki dayanışmasıyla elde ettikleri mesleki başarı bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Bunun diğer meslek örgütlerine örnek olmasını temenni ediyor, her meslek grubunun başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10