BAL'da 5.hafta 18 gol kaydedildi

2019-2020 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 11'inci grupta hafta sonu 5'inci hafta maçları oynandı. 18 golün kaydedildiği geçen hafta lider Bigaspor deplasmanda Bozcaadaspor'u 3-1 geçip puanını 13'e yük

23.10.2019 17:35:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 5.hafta karşılaşmalarında sürpriz sonuçlar çıkarken, 1911 Çerkezköyspor ve Lüleburgazspor güçlü rakiplerini mağlup ederek ligde galibiyet ile tanıştılar.

 

BİGASPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grup lideri Bigaspor deplasmanda Bozacadaspor’a konuk oldu. Çanakkale derbisine iyi başlayan konuk ekip Bigaspor 44’üncü dakikada Gökhan Koç’un ayağından attığı golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresini tek gollü üstünlük ile tamamlayan Bigaspor karşılaşmanın 71’inci dakikasında Mehmet Yılmaz’ın ayağından ikinci golü buldu. Bu dakikadan sonra Bigaspor oyunu kontrol altına almak istedi ancak 76. dakikada Okan'ın golüne engel olamadı. Farkın bire inmesiyle birlikte umutlanan Bozcadaspor bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Karşılaşmanın 87’inci dakikasında Mehmet Yılmaz bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Bigaspor’un 3-1’ilk üstünlüğü ile tamamlandı. Bigaspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparken, Bozcadaspor ise yedi puanda kaldı.

 

NİHAYET GALİBİYET İLE TANIŞTIK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta oynadığı dört karşılaşmada üç puan elde eden temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor hafta sonunda evinde güçlü rakibi Ortaköyspor’u konuk etti.Maçın ilk dakikalarında takımlar birbirini tartarken ilk ciddi atağı Ortaköyspor’dan geldi. 10’ncü dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Şenol’un golü ofsayt nedeniyle iptal oldu. 14’ncü dakikada 90’a giden topu kaleci Sedat güçlükle çeldi. Mücadelenin 20’nci dakikasında ceza sahası içinde yaşanan karabolde topu önünde bulan Utku’nun şutu üstten auta çıktı.İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor etkili başladı. Taraftarının desteğini arkasına alan temsilcimiz 55’inci dakikada arzuladığı gole ulaştı. Sağ kanattan gelişen organize atakta ceza sahası içinde röveşata ile topu ağlara gönderen Ferzan takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte müthiş bir moral bulan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. Konuk ekip ilerleyen bölümlerde penaltı kazandı. Ortaköyspor oyuncusunun kullandığı penaltıyı kaleci Sedat müthiş çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ise her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılamada 1911 Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan temsilcimiz bu sezon ki ilk üç puanını alarak altı puana yükselirken, bu sezon ilk kez mağlup olan Ortaköyspor ise sekiz puanda kaldı.

 

ÇENGELKÖY FUTBOL YATIRIMLARI A.Ş RAHAT KAZANDI

 

Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde son haftalarda kötü sonuçlar elde eden Edirne temsilcisi Uzunköprüspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş 10’uncu dakikada İbrahim Keleş’in şık golüyle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda gelen golle büyük moral bulan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş golden iki dakika sonra Ferhat Beşer’in golüyle farkı ikiye çıkardı. Üst üste kalesinde gördüğü gollerle oyun disiplininden kopan konuk ekip Uzunköprüspor kalan dakikalarda varlık gösteremedi. İlk devrenin sonlarına doğru Oğuzkaan ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ilk devreyi üç gollü üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde farkı indirmeye çalışan Uzunköprüspor Burak Abay ile farkı ikiye indirmesine rağmen gerisini getiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Bu galibiyet ile birlikte Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 8 yaparken, Uzunköprüspor ise dört puanda kaldı.

 

LÜLEBURGAZSPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

 

Ligde galibiyeti bulunmayan Lüleburgzaspor evinde Karamürselspor’u konuk etti. Maçta dakikalar 3’ü gösterdiğinde Lüleburgazspor oyuncuları hızlı kontratak yakalayarak sol kanattan rakip ceza sahasına doğru orta açtı. Lüleburgazspor’un 20 numaralı oyuncusu Doğukan Özdin soldan gelen ortayı kafa ile tamamlayarak skoru 1-0 yaptı.10’uncu dakikada Karamürselspor oyuncuları kendi ceza sahalarına yakın yerde atağa çıkan Lüleburgazspor oyuncularına faul yaptı. Frikik vuruşunu kullanan Lüleburgazspor oyuncusunun attığı topu kaleci çelmeyi başardı ancak ceza sahasında bekleyen Lüleburgazspor’un oyuncusu Doğukan Özdin, önüne düşen topu tamamladı ve skor 2-0 oldu. Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Deniz Sert’in kullandığı serbest vuruşta top rakip takım savunmasına çarparak Doğukan Özdin’in önüne düştü. Doğukan Özdin topu Lüleburgazspor’un numaralı oyuncusu Ergin Fıçıyapan’ın önüne bıraktı ve Ergin topu ağlara gönderdi. Maçta dakikalar 65’i gösterdiğinde Karamürsel oyuncuları soldan Lüleburgazspor kalesine doğru orta açtı Karamürselspor’un 4 numaralı oyuncusu Erman Gelen, topa vurdu ancak Lüleburgazspor’un 18 numaralı oyuncusu Kadir Esin topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaparak topu kendi kalesine attı. Skor 3-1 oldu.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Lüleburgazspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyet ile bu sezon ki ilk üç puanını alan Lüleburgazspor puanını 4 yaparken, Karamürselspor ise 7 puanda kaldı.

 

TEKİRDAĞSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde zirve hesapları yapan Tekirdağspor ise deplasmanda Başişkele Doğantespor’a konuk oldu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Tekirdağspor karşılaşmanın 7’inci dakikasında Kerem Yaşa’nın golüyle karşılaşmada mağlup duruma düştü. Çabuk toparlanmaya çalışan Tekirdağspor karşısında ev sahibi ekip kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. Karşılaşmanın 34’üncü dakikasında sahneye çıkan Bülent Kancıoğlu şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru eşitledi. İlk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde sahneye çıkan Mustafa Topuz düzgün vuruş ile takımını öne geçirdi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Bu galibiyet ile birlikte Tekirdağspor puanını dokuz yaparken, Başişkele Doğantespor ise dört puanda kaldı.

 

ZORLU KARŞILAŞMADA GOL SESİ ÇIKMADI

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Alibeyköyspor 5. hafta maçında sahasında Kırklareli ekibi Vizespor’u konuk etti. Alibeyköy Stadı’nda oynanan maçı Mutluhan Çakıroğlu yönetti. Yardımcılıklarını ise Gülşah Nur Şen, Hakan Özler, Oğuzhan Özkeskin yaptı. Taraftarı önünde maça mutlak galibiyet ile başlayan ev sahibi ekip geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Konuk ekip Vizespor ise savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyarak kontra ataklarla gol aradı.

Her iki devrede de üstün oynayan takımımız arzuladığı golü bulamayınca müsabaka 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Alibeyköyspor puanını 7’ye yükseltirken,Vizespor ise puanını 2 yaptı.

 

EDİRNESPOR GALİBİYETE HASRET

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) istediği başlangıcı yapamayan ve üst sıralarda kendine yer arayan Edirnespor, 5'inci hafta maçında kendi evinde ağırladığı Arnavutköy Belediyespor maçından 1 - 1'lik beraberlikle ayrıldı.Karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip Edirnespor karşılaşmanın 18’inci dakikasında Kazım’ın ayağından bulduğu golle öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, ilk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinde ikinci gol için yüklenen ev sahibi ekip Edirnespor beraberlik golünü kalesinde gördü. Organize gelişen Edirnespor atağında topla buluşan Kerem Gülmez topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Kalan dakikalarda her iki takımında galibiyet için geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Edirnespor bu beraberlik ile altı puanda kalırken, Arnavutköy Belediyespor ise puanını 10 yaparak Bigaspor’u takibini sürdürdü.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10