Torununu robotik kolla kucaklayacak

Çorlu'daki  tren kazasında sol kolunu kaybeden 59 yaşındaki Nurduvan Aktürk'e halen meme kanseri tedavisi gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde robotik kol takılacağı bildirildi. Müjdeli ha

Çorlu 24.10.2019 18:11:00 0
Torununu robotik kolla kucaklayacak

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında sol kolunu kaybeden Nurduvan Aktürk’e, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir’in girişimleriyle meme kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı’nca temin edilecek robotik kol takılacak. Bugün, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastaneye gelen Nurduvan Aktürk’e, Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Hülya Becerir, Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tolga Atasever tarafından robotik kol takılacağı müjdesi verildi. Bu haber üzerine duygulanan Aktürk, Bana bu konuda yardımcı olan herkese duacıyım. Demir yollarından bir şey görmedik. Ama valimiz, bakanlığımız ve hastane yönetimi sağ olsunlar buna el attılar. Bana da sürpriz oldu. Dün akşam bakanlıktan aradılar. Bir kızım var ve yakında torunum olacak. Bu nedenle de çok mutlu oldum. İnşallah torunum olduğunda kucağıma alabileceğim. Şuan çok mutluyum ve daha iyiyim. Bakın bana verilen çiçeği böyle tek kolumla tutamıyorum. Ama kolum geldiğinde torunumu kucaklayabileceğim dedi.

 

"SOL KOLUNU KAYBETTİ"

 

Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin” Tren kazasında yaralılarımız içerisinde olan, Nurduvan hanım malum sol kolunu kaybetti. Kol ampitasyona uğradı. Gönül arzu ederdi ki bu kötü kaza hiç yaşanmasaydı. Nurduvan hanımın kolu trenin altında sürtünmeyle çok ağır şekilde zedelendi. Bu nedenle kolu Re implantasyon imkanı yoktu. Bugün bir araya gelme sebebimiz nedeni, Nurduvan teyzemize inşallah Sağlık Bakanlığımızın girişimi, sayın valimizin talimatları ile yeni bir robotik kol hazırlandı. Kısa süre sonra yeni koluna kavuşmuş olacak ve bundan sonra da daha mutlu ve rahat bir hayat sürmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10