Esen: İŞKUR Her zaman destek olmaya devam edecek

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ilk İş Kulübü Liderliği kapsamında oluşturulan engelli iş arayan grubuna eğitim verilerek, eğitimin sonunda katılım belgeleri

Tekirdağ 25.10.2019 15:43:00 0
Esen: İŞKUR Her zaman destek olmaya devam edecek

İş Kulübü Liderleri Candan Özgün Ayar ve Mehmet Tekin tarafından eğitim süresince, katılımcılara; özgeçmiş hazırlama, iş arama becerileri, işveren beklentileri, mülakat teknikleri ve beden dili konularında bilgiler verilerek, uygulamalar yapıldı. Eğitime davet edilen işverenler tarafından firmalarındaki engelli eleman talebi hakkında bilgilendirme yapılarak, engelli katılımcılarla mülakatlar gerçekleştirildi. Eğitim sonunda, katılımcılara İl Müdürü Yaşar Esen, Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Şef Sergün Gerekli tarafından katılım belgeleri verildi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Profil Temelli Nitelikli Danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında İş Kulübü Liderlerinin; kadınlar, gençler, engelliler, sosyal yardım yararlanıcıları, Roman vatandaşlar ve uzun süreli işsizlere yönelik eğitimleri devam edecek.

 

HERKESE GÖRE BİR İŞ OLDUĞU FİKRİNİN İŞSİZLERDE OLUŞMASINI SAĞLAMAKTIR

 

İŞKUR Müdürü Yaşar Esen, “İş Kulüpleri, 2015-2020 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı’nda Kurumumuz görev alanına giren projeler arasında yer almaktadır. Projenin gayesi, çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamaktır. Kadınlar, gençler, engelliler, sosyal yardım yararlanıcıları, Roman vatandaşlar ve uzun süreli işsizler gibi özel politika gerektiren gruplarda yer alan bireylerle iş arama kanallarını, mülakat tekniklerini, işveren beklentilerini paylaşarak özgüvenlerini yükseltmek ve gerekli sunum tekniklerini tatbik ederek işsizlerdeki ümitsizliği kırmak hedeflenmektedir. İş Kulüpleri, Profil Temelli Nitelikli Danışmanlık çalışmaları kapsamında bir branş olarak yerini almıştır.” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10