Çerkezköy'e gönül verenler yardım gecesinde buluştu

Çerkezköy'e Gönülverenler Derneği kuruluşundan bu yana her yıl bir okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlediği yardım gecesine bu yıl Mevlana İlkokulu'na destek olmak amacıyla yardÄ

Çerkezköy 27.10.2019 07:27:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’e Gönülverenler Derneğinin önceki akşam Güneşler Düğün Salonu’nda 20.00-23.00 saatleri arası düzenlenen program  saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı     Dernek Başkanı Murat Akay yaptı. Akay,dernek olarak 3 yılda gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında  tek tek katılımcılara bilgi verdi.

 

GÖNÜLVERENLE MEVLANA İLKOKULU’NDAKİ KÜTÜPHANE YENİLENECEK

 

Dernek Başkanı Murat Akay, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Vefat eden ve aramızdan ayrılan her ikisi de güzel yürekli Tamer Yavuz arkadaşım ve Halit Güler ağabeyimi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Derneğimizi 2016 yılının 10 Mayıs’ında benimle beraber yürekli ve Çerkezköy’e hizmet vermek isteyen bir avuç arkadaşımızla beraber kurduk. Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği biraz sonra gerçekleştirdiğimiz projelerde de göreceğiniz üzere toplum yararına çalışmayı hedef edinmiş örnek bir sivil toplum kuruluşudur. Bu geceki düzenlediğimiz yemeğin amacı Mevlana İlkokuluna kısa bir süre içinde atıl durumunda bulunan okulun kütüphanesinin yenilenmesini sağlamaktır. Ülkemizde yıllar geçtikçe kitap okuma alışkanlığı azalmaktadır. Bunun en önemli sebebi okuma yazmayı öğrenen çocuklarımızın daha ilk yıllarda kitap okuma alışkanlığını kazanamaması veya okullarımızda bu alışkanlığı sağlayacak kütüphanelerin bulunmamasını söyleyebiliriz. Biz de derneğimiz olarak Mevlana İlkokuluna bir kütüphane kazandırmayı hedeflemekteyiz. Siz değerli üyelerimiz  ve bağışçılarımızla beraber en kısa sürede bu taahhüdü yerine getireceğimize inancımız tamdır” dedi.

 

 

BİRÇOK ETKİNLİKTE YER ALDIK

 

Murat Akay, dernek olarak eğitim başta olmak üzere birçok etkinlikte aktif olarak yer aldıklarını da belirterek, “MEB Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulunun Tekstil atölyesinde engelli öğrencilerimizin ürettiği batik boyamalı tişörtler için kullanılmak üzere 100 adet tişört ve tekstil boyası bağışında bulunduk. Çerkezköy genelinde öğrencilere bot, spor ayakkabı, mont bağışında bulunduk. Üye sayımızı 200’e çıkardık. İlçemizin organize sanayi bölgesinde bulunan Noodle üretimi yapan AdkoTürk fabrikasına hafif zeka engelli 45 öğrencimiz götürerek ,kendi elleriyle Noodle yaparak ,onların üretim sürecini nasıl işlediğini göstererek sosyalleşmelerini sağlayarak güzel bir gün geçirmelerini sağladık. İşitme engelli bir arkadaşımıza işitme cihazı bağışladık. Derneğimizde üyelerimizin katılımlarıyla moderatör eşliğinde proje geliştirme ve beyin fırtınası workshop'u yaparak uygulayacağımız projeleri ortaya koyduk. Derneğimizin  2 sene Bahar Geldi pikniği gerçekleştirerek 1000 yakın misafir ağırladık. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi ile Kapaklı Şubesi üyeleri gazilerimiz aileleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri engelli arkadaşlarımız ile dernek üyelerimiz ve aileleri ile birlikte tam bir bahar festival havasında muhteşem bir gün geçirdik. Çocuklarımız uçurtma uçurdu fidan diktik halay çektik ateşin üzerinden atladık tam bir birliktelik çok güzel etkinlikler yaptık. Çorlu huzurevindeki yaşlılarımıza 2017 ve 2018 yıllarında mini bir konser verdik. Onlarla birlikte şarkılar söyledik. Onların mutluluklarını gözlerinden okuduk. Çerkezköy genelinde ihtiyaç sahibi gıda yardımında bulunduk. 2017 VE 2018 yıllarının temmuz aylarında tavla turnuvaları düzenledik. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy şubesinin binasının akan çatısını sponsorlar ve vasıtasıyla yaptırdık. Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma Vakfında Çerkezköy’deki dernekleri temsilen mütevelli heyette 1 sene görev aldık. Gazilerimize, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptık. İhtiyaç sahiplerine Kullanılmış temiz giysi yardımında bulunduk. Kızılpınar ilkokulu yararına yemek düzenledik ve elde edilen gelir ile okulun bahçesine mini futbol sahası yaptırdık. Öğrencilerimize bot spor ayakkabı mont gibi giyim malzemeleri yardımında bulunduk. Çerkezköy’deki Roman vatandaşlarımızın çocuklarına kırtasiye yardımında bulunduk. İlçemizde arama kurtarma ekibi çalışmalarını başlatarak ilk olarak ekibe  temel afet bilinci eğitimini verdik. Çerkezköyden yetişmiş Ressam Binnur Balaban Öğütçenin kişisel resim sergisinin açılmasına katkıda bulunduk” dedi.

 

 

 TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tüm üyelere teşekkür eden Murat Akay, “Tüm üyelerimize, bağışçılarımıza, sponsorlarımıza bizlere manevi olarak destek olan katkı veren bizlerin yanında yer alan herkese çok teşekkürler ediyorum sizlere saygılarımı sunuyorum. Bu akşam 3 yıl boyunca derneğimize üstün hizmetlerde bulunan  her zaman benim yanımda yer alan değerli arkadaşlarıma sizlerin huzurunda kendileri ayrıca çok teşekkür ederim.Üç yıldan buya dernek başkan yardımcılığı görevini yapan ve derneğe katkı sağlayan Fahri Er başta olmak üzer Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Tefik  Topcu’ya,Hakan İğdeli,Rukiye Yavuz ,Gökhan Çinte’ye plaket verildi.Plaket töreninin ardından  çekiliş yapıldı. Daha sonra canlı müzik eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10