CHP Kapaklı'da 5'inci aday Değer Koç oldu

Zafer Akgün, Fatma İşbilir, Kenan Çetin, Erdinç Yılmaz'ın ardından genç siyasetçi Değer Koç düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı iÃ

Kapaklı 28.10.2019 18:57:00 0
CHP Kapaklı

“İLÇE YÖNETİCİLERİNİ KINIYORUM”

 

Önceki gün Kapaklı ilçe teşkilatında basın açıklaması yapan Değer Koç “ Bugün gönlüm isterdi ki tüm ilçe yöneticilerimizle birlikte burada bu açıklamayı gerçekleştirelim. Ama maalesef kendileri bugün buraya teşrif etmediler. İlçe Yönetiminden sadece Ercan Karagöz abimiz burada. Kendisini yürekli duruşundan dolayı tebrik ediyor, ilçe yöneticilerini de kınıyorum.” dedi.

 

“HEYECANIMIZ DAHA DA ARTACAKTIR”

 

“Her türlü baskıya, zulme rağmen bu ülkede kurtuluşa inanmış, açık yüreklilikle tavrını net koyan, dik duran, bugün burada olan olmayan, tüm Cumhuriyet Halk Partisi örgütümü en içten duygularımla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Koç “ Çocukluğumdan bugüne altı okun gölgesinde büyümüş, seçim dönemlerinde otobüslerde anons yapmış, partimizin seçim bildirgesini dağıtmış, bayrağını sallamış, bir dönem ilçe gençlik kolları başkanlığı yapma şerefine erişmiş biri olarak bugün karşınızdayım. Biz Cumhuriyet Halk partililerin, hepimizin ortak bir yanı var. Hepimiz Mustafa Kemal’in o mavi gözleriyle Kocatepe’den Türkiye’yi görüyoruz, yani bir kurtuluşa inanıyoruz. Tüm örgütümüzün ortak yanı da budur. Farklılıklarımızı zenginlik görüp ortak değerlerimizi de yüceltirsek ve en önemlisi birbirimizi seversek kurtuluşa olan inancımız da heyecanımız da artacaktır” diye konuştu.

 

“BİRBİRİMİZİ SAYIP SEVECEĞİZ”

 

Koç “ Türkiye’nin artık acılı günler yaşamasını istemiyorum. Terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke sarmalında, geleceğimizin kaybolmasını kabul etmiyorum. Bu topraklarda insanca ve barış içerisinde yaşamak bizim elimizde. Bunun için önce nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsak onu var etmek için mücadele etmemiz lazım. Unutmayın! Türkiye’nin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Ve bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele ediyorsak dengelerle değil, değerlerimizle siyaset yapacağız. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim diye düşüneceğiz. Ve en önemlisi birbirimizi sayıp seveceğiz” dedi.

 

“PARTİ BİNALARINDA SİYASET YAPMAYACAĞIZ”

 

Cumhuriyet değerlerinin unutturulmaya çalışıldığı tabloda kendilerini yenilemeye çalışacaklarını kaydeden Koç “ Bir dinamik olacağız. Toplumun sorunlarını ve değerlerini bilip ona göre hareket edeceğiz. Milli bayramlar yasaklanırken parti binalarında siyaset yapmayacağız. Çıkıp halkın bayramını halkla birlikte sokakta kutlayacağız. 1 Mayıs’larda yüreğimiz işçisiyle birlikte meydanlarda atacak. Geçmişimizi unutmayacağız; katledilen aydınlarımızı, devrim şehitlerimizi unutmayacağız. Unutmayacağız ki bunları bir daha yaşamayalım. Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, Muammer Aksoy’u, Madımak’ta katledilen canlarımızı, aydınlarımız anacağız, çocuklarımıza anlatacağız. Bizler görüşleri ve fikirlerinden dolayı bedel ödeyen bir geleneğin temsilcileriyiz. Bunları bilerek siyaset yapacağız.  Bizler gücümüzü parti içi mücadeleye ayırma lüksüne sahip değiliz. Bu lüksü kendinde görenleri de asla kabul etmiyorum” diye konuştu.

 

“AHKAM KESENLERİ TANIMIYORUM”

 

Koç “ 24 Haziran seçimlerinde sahaya çıkmayıp, bir kahvehanede bile konuşma yapmayıp bugün delege seçimlerinde makamının ve parasının gücüyle ahkam kesenleri tanımıyorum.  Şimdi kendimizi yenileyeceğimiz, güçleneceğimiz, üstümüzdeki ölü toprağını atacağımız bir sürece giriyoruz. Buradan partililerimize sesleniyorum. Tercihiniz ne olursa olsun, oyunuzun ne kadar değerli olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu seçimlerin sonuçlarını belirleyecek olanlar, sandığa gelmeyen ve umutları azalmış bir çoğunluğu oluşturan üyelerdir. Bu partiyi ayakta tutanlar bu partinin cefakar üyeleridir. Oy kullanacağımız bu seçimde bu partinin gerçek sahibi ne politikacılar ne belediye başkanları ne de yöneticilerdir. Bu partinin gerçek sahibi sizsiniz. Bunu unutmayın. Yapılacak seçimlerde siyaseti parti binalarına hapsedenleri değil, sokağa, tarlaya, kahveye, fabrikaya taşıyanlara destek vereceğinizden hiçbir şüphem yok.” dedi.

 

“MAVİ LİSTE OLACAĞIZ”

 

Toplumun her kesiminin söz sahibi olacağı bir anlayışla; Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku’ndan aldıkları yetki ve sorumlulukla halkın iktidarını kurmak için çalışacaklarını ifade eden Koç “ Yeter ki hep birlikte; yetkiyi partide iktidar olmaktan çok, Türkiye’de iktidar olmayı düşünen, kendi makamlarının güçlerini parti içi seçimlerde değil de yerel ve genel seçimlerde kullanacak kişilere görev verelim. Yeter ki önce ben değil, önce biz diyelim, Türkiye diyelim. Milli mücadeleden bugüne tavrımız, ilkemiz, bizi biz yapan değerimiz, değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek olmuştur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak ülkenin makus talihini değiştirecek kudrete ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. ‘Değişime Değer’ sloganıyla çıktığımız bu yolda yapılacak olan mahalle delegesi seçimlerinde liste rengimiz mavi olacaktır. Örgütümüzün birlik ve beraberliğini pekiştirip, ötekisi olmayan bir anlayışla güçlü bir örgüt yapısı oluşturma iddiasıyla; Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığına aday olduğumu tüm örgütümüzün ve kamuoyunun huzurunda açıklıyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10