Kum sanatçısı Köylü'den 30 dakikalık muhteşem gösteri 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nin 'Değerler Eğitimi' kapsamında kum sanatıyla tanınan yazar Tarkan Köylü'nün gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Alttan ışıklandırılmış

Çerkezköy 28.10.2019 18:59:00 0
Kum sanatçısı Köylü

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman,Müdür Yardımcısı Güllü Kazak, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ 

 


Tarihi olayları kum sanatı yapan sanatçı Tarkan Köylü dün  ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında atölye çalışmasında Çerkezköylü kursiyerler ve sanatseverlerle buluştu. Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Geleneksel sanatların unutulmaması, bu yolda emek veren usta sanatçıların tanıtılması ve yeni kuşaklara bilginin aktarılması yönünde Ustalarla Kursiyerler Buluşuyor etkinliklerimizi devam ediyor. Bugün de kum sanatı sanatçımız Tarkan Köylü’yü Çerkezköy’de konuk ediyoruz. Etkinliğimize katılan kursiyerlerimize ve sanatseverlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

30 DAKİKALIK MUHTEŞEM GÖSTERİ

 


Alttan ışıklandırılmış bir masa üzerindeki kumlarla akla gelebilecek tüm görselleri etkileyici bir müzik eşliğinde oluşturabilen sanatçı, kuma hayat veren gösterisiyle Çerkezköylülere unutulmaz anlar yaşattı. 30 dakikalık muhteşem bir gösteri sunan Kum sanatı sanatçısı Tarkan Köylü, Emet Cevizdere Zaferi, Malazgirt, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz olaylarını kum sanatı yaparak anlatırken, 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı görselleri ile büyüledi. Gösterisinin ardından sanatçı ayakta alkışlanırken, günün anısına Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman,Müdür Yardımcısı Güllü Kazak sanatçıya plaket takdim etti. 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10