Çorlu'da Ziynet Sali rüzgarı esti

Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Yürüyüşü ve Ziynet Sali konseri düzenlendi. Binlerce kişinin katıldÄ?

Çorlu 30.10.2019 16:34:00 0
Çorlu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü, Çorlu halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü, Çorlu Şehitliği önünden başlayıp S. Omurtak Caddesi’nden devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

 

COŞKUYLA KUTLANDI

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, evlerinden ve iş yerlerinden Türk bayrakları ile desteklediği Cumhuriyet Yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıl dönümünde Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan herkese teşekkür ederek tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Kortejin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Ziynet Sali sahne aldı. Binlerce kişinin katıldığı konserde halkımız Ziynet Sali’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyetimizin 96. yılını coşkuyla kutladı.

 

 

“AYDINLIK GELECEK BİZİMLE OLSUN”

 

Konser öncesinde halka seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen dev bir çınar olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak, nesilden nesile aktarılacak ve Türk milletinin ellerinde daha da yücelecektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, yüceltmek, gelecek nesillere taşımak; Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda nice bedeller ödeyen milletimize karşı tarihi sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun bilinci ile ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.’ diyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda daima ilerleyeceğimize söz veriyoruz. En güzel bayramımızı kutlamak için bugün burada bulunan; bu gururu, bu coşkuyu bizlerle birlikte yaşayan siz sevgili Çorlulu hemşehrilerim; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun! Aydınlık gelecekler bizimle olsun!” dedi.


UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Konuşmaların ardından sevilen sanatçı Ziynet Sali sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ziynet Sali’ye çiçek takdim etti. Konser sonunda Ziynet Sali'ye çiçek takdim eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, böylesi önemli bir günde Sali'yi Tekirdağ'da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ziynet Sali de Başkan Albayrak'a nazik sözleri nedeniyle teşekkür ederek, Tekirdağ'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Takdimin ardından protokol üyeleri sanatçı ile birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdiler. Sonrasında günün anısına özel özçekim gerçekleştirdiler. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı Ziynet Sali, sevilen şarkılarını seslendirerek Çorlulular’a unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı yaşattı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10