Dünya bu sistem için yarışıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Çerkezköy TSO) düzenlenen ve UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen'in konuşmacı olarak katıldığı Yapay Zekâ Bilgilendirme semineri verildi.

Çerkezköy 30.10.2019 17:08:00 0
Dünya bu sistem için yarışıyor

ÇTSO Genç Girişimler Kurulu organizatörlüğünde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 13.30-16.00 saatleri arasında eğitmen UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen tarafından Yapay Zeka eğitimi verildi. Semineri, bölge firmalarının çalışanlarından, lise öğrencilerine kadar her alandan katılımcıyı ağırladı.

 

SİZ YETER Kİ ÇALIŞIN, ÜRETİN

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Arslan, “Bildiğiniz üzere, günümüzde Sanayi 4.0’a ayak uydurabilmek ve çığır açan endüstriyel ve ekonomik modeller yaratmak için üç teknolojik yenilikten yani robotlu otomasyon, nesnelerin interneti ve yapay zekadan yararlanmak gerekmektedir. Robotlu otomasyon, internet ve yapay zekânın kullanımı fabrikaların üretim hatlarında verimi artırmaktan sağlık alana kadar hayatımızın her alanında etki yaratıyor ve yaratmaya devam edecek. Bugün ülkemizin için önemli bir değer olan Tansu Yeğen’in sizlerle paylaşacaklarının hayal gücünüzü harekete geçirmesini diliyorum. Çünkü sizin fikirleriniz, bizleri geleceğe taşıyacak basamakları oluşturuyor. Siz yeter ki çalışın, üretin. Biz sizleri desteklemeye hazırız.”dedi.

 

TÜRKİYE OFİSİNDEN 100'E YAKIN ÜLKEYİ YÖNETİYORUZ

 

Programda 5.0 Endüstri Devrimi’nde bizi bekleyenler, yapay zekânın iş hayatı üzerindeki etkileri ve robot yazılımların çalışanlar ve kurumlar üzerindeki etkilerini anlatan UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, "UiPath Dünya'nın en büyük yapay zeka ve robot yazılımlar konusundaki lider şirketi. UiPath in Türkiye ofisinden 100'e yakın ülkeyi yönetiyoruz. Bunların 15'inde ofis var ve bunların hepsi bana bağlı. Yeni ofislerde kurulmaya devam ediyor." dedi. Yeğen, "ABD'li üst düzey yöneticilerin yüzde 85'i teknolojiye duydukları güvenin yükseldiğini söylüyor ve yapay zeka konusunda iyimser olduklarını ifade ediyorlar."dedi.

 

 

KONUŞUYORUZ AMA TANIMINI YAPAMIYORUZ

 

Herkesin yapay zekayı konuştuğunu fakat yapay zekanın tanımını yapamadıklarını söyleyen Eğitmen Yeğen, Yapay zekanın tanıtımını yapmak istiyorum ben sizlere. Yapay zeka; bilgisayar ve yazılım sistemlerinin aynı insanlar gibi karar verebilmesi, öngörebilmesi ve düşünebilmesi adına çalışan bilim dalı. Tanımı bu kadar. Tüm dünya böyle bir teknoloji üzerinde çalışıyor, bu bir yazılım teknolojisi makinelerin üzerine entegre oluyor." dedi.

 

 

TEK BİR ÖNCELİK VAR O DA HIZ

 

Türkiye’de şirketlerin yüzde 80’inin yapay zekayı denediğini ve yüzde 15’lik kısmının ise yapay zekayı ileri seviyede kullandığını ifade eden Yeğen, “Bu rakamlar gelişmiş ülkelerin ardında ama biz Türkiye olarak o kadar genç bir toplumuz ki biz çok hızlı bir şekilde kapatabiliriz bu açığı. Yeter ki yapay zeka konusunda neler yapılması gerektiğini bilelim. İnanın teknolojiye yatırım yapmak için tek bir öncelik var oda hız. Hep rekabetin önünde olmak, hep rekabeti yıkmak ve hız. Öyle bir gelişti ki teknoloji bir anda neredeyse 2 binli yılların başına kadar performans arttı. Daha sonra mobil çıktı ve mobil çıkınca bir çok iş yapış tarzı değişti. Şuanda çok önemli bir şey var buda otomasyon. Biz hala otomasyona geçebilmiş değiliz” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10