Toprak: Çiftçimizin beklediği yağmur geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak kuru olduğu için birçok çiftçinin buğday ekimini yapamadığını ancak yapan yağmur ile birlikte toprak yumuşayacak ve ekim rahatlıkla yapabileceğini kaydet

Çerkezköy 31.10.2019 16:57:00 0
 Toprak: Çiftçimizin beklediği yağmur geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Bir süredir çiftçiler olarak buğday ekimi için yağmur bekliyorduk. Yağmur yağmaz diye bazı arkadaşlarımız ekim yaptı. Esas ekimin yapılabilmesi için toprağın nemli yani biraz ıslak olması lazım. Çünkü ekilen tohumun suya ihtiyacı var. Toprak ıslak yada nemli olduğunda tohum besleniyor. Kurak toprakta tohumun beslenme ihtimali hiç yok. Dolayısıyla Çiftçiler olarak beklenen gün bugün” dedi.

 

YAĞMUR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

 

Toprak, “Çünkü bizlerin beklediği yağmur yağdı ve bir iki gün daha böyle yağacağını metrolojiden öğrendik. Yağmursuz geçen günlerde edindiğimiz bilgiye göre bölgemizde yüzde 40 dolayında bir buğday ekimi yapılmıştı. Bu yağan yağmurdan sonra aşırı yağmur yağmaz ise tarlalara girilecek ve buğday ekimi tamamen tamamlanacaktır. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum bizlerin de tahmini ekim ayı sonu yağmur yağacağı şeklinde idi. Çiftçiler olarak yağmur yağmasından son derece memnunuz .Yağmur yüzümüzü güldürdü. İnşallah yeni hasat yılında da buğdayda da bu yılki gibi bereketli bir yıl yaşarız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10