Mecliste ilk kez tansiyon tavan yaptı

Çerkezköy Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısını dün Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu'nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleşti. Mecliste gündem maddele

Çerkezköy 1.11.2019 17:52:00 0
Mecliste ilk kez tansiyon tavan yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı meclis toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında dün toplandı.

 

KOMİSYON BİLGİLERİNİ TALEP EDİYORUZ

 

Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz hakkı alan MHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Habip Çelik, “Yıl sonunda yapılacak denetim komisyonunda MHP’den kimse yok doğrudan teminlerle ilgili bilgilerin bize verilmesini talep ediyoruz” diyerek önerge verdi. MHP’li Çelik’e cevap veren Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay, “Doğrudan teminlerle ilgili mecliste her zaman sorular soruluyor ve cevapları veriliyor. Denetim komisyonu oluşturma yetkisini yasa belirliyor. Yasaya göre komisyon, 3 kişi CHP’den 2 kişi de AK Parti’den olmak üzere Ocak ayında komisyon oluşturulacak ve komisyon 45 gün çalışacak. Komisyon çalışırken istediğiniz soruyu komisyonda bulunan arkadaşlara ve meclis üyesi arkadaşlara gidersiniz sorarsınız.” dedi.

 

 

YASANIN BİZE VERDİĞİ YETKİ YOK

 

Çelik’ten sonra söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerinin, Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan metruk bina hakkında madde bağımlıların meskeni haline gelmiştir. Mahalle sakinlerinden tarafımıza ulaşan şikayetlere istinaden mahalle sakinlerinin güvenliği için bu binanın yıkılmasını talep ederiz önergesine cevap veren Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy’de metruk binaların yıkımı konusunda yasanın bize vermiş olduğu yıkım yetkisi maalesef yok. Şuanda bu konu düzenleniyor. Eğer düzenlenirse daha kolay işlem yapar hale geleceğiz. Şundan bahsediyorum. Bir bina var metruk da olsa bir mülkiyet hakkı doğurduğu için ancak penceresini kapatarak içerisine girişi engelleyerek çözmeye çalışıyoruz. Bu meseleye de bakacağım.” diye konuştu.

 

 

GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETMESİ TALEP EDİYORUZ

 

Önergenin ardından gündem dışı konuşan AK Parti Belediye Meclis üyesi Adem İçli grup adına konuşma gerçekleştirdi. İçli “ Barış Pınarı Harekatı’na destek için 15 Ekim tarihinde tüm ilçe başkanları belediye meclis üyeleri belediye başkanlığı ile hep birlikte siyaseti görüşümüzü bir kenara bırakarak vatan için, millet için ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için bir araya gelmeyi bildik. Barış Pınarı Harekatı’na desteklerimizi verdik. Maalesef bizler meclis salonunda Barış Pınarı Harekatı’na destek verirken, meclisimizde tek bir kişi vardı ki şahsi sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili burada okumaktan ve dile getirmekten imtina ettiğim cümleler kurmuştur. İnanıyorum ki belediye başkanımız olsun, CHP’li MHP’li ve AK Parti meclis üyeleri olsun ve herkesi üzen bir üslup kullanarak bundan dolayı da belediye meclis salonunda bu kişiyi söylemlerinden dolayı AK Parti grubum adına kınıyoruz. İvedilikle Çerkezköy Belediyesi’nde olan görevlerinden istifa etmesini talep ediyoruz. Diğer arkadaşlarımın da aynı fikirde olduklarını düşünüyorum. Onlarında kınamalarını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

MECLİSİ POLEMİKLERİNİZİ DİLE GETİRME YERİ DEĞİLDİR

 

İçli’nin konuşmasından sonra İçli’nin yaptığı açıklamaya Meclis Üyesi Şahin Yılmaz tepki gösterirken tansiyonun düşmesi için araya giren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu konu hakkında kimseye söz hakkı vermeyeceğim. Ayrıca bundan sonra Çerkezköy Belediye Meclisi polemiklerinizi dile getirme yeri değildir. Bundan sonra gündem dışı konuşmalarınızı mecliste oylayacağız. Çerkezköy Belediye Meclisi, polemik yeri veya kişisel görüşlerinizi ifade etme yeri değildir. Bu milat olsun. Burası sizin siyasi fikirlerinizi, kişisel fikirlerinizi veya polemiklerinizi ifade etme meclisi değildir. Meydan dışarıda istediğiniz zaman kişisel olarak ya da partiniz olarak işinize hoşunuza giden veya gitmeyen her şeyle alakalı söz konuşma hakkı zaten sizin. Bütün gündem dışı konuşmalarınızı gündeme sunacağım.” dedi.

 

AKAY, TOPLANTIYI ERTELEDİ

 

Akay’ın açıklamalarına AK Parti meclis grubu bu karara itiraz etti. Başkan Akay, “Yönetmelik belli. Biz buraya 9 madde için toplandık. Ancak iyi niyet çerçevesinde Çerkezköy’e daha iyi hizmet edebilmemiz için siz bütün arkadaşlarımız bir söz ifade eder. O paylaşacağınız bir söz Çerkezköy’e hizmet  anlamında bir karşılık verir ve iyi niyet çerçevesinde bir birbirimize karşılık veririz.” dedi.  İki grup arasında devam eden sözlü tartışmanın ardından Başkan Akay toplantıya beş dakika ara verdi. Beş dakikalık aranın ardından iki grup arasında devam eden tartışma sonrası sukunet sağlanamayınca Başkan Vahap Akay toplantıyı Pazartesi günü saat 15.00’e erteledi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10