Yılmaz: Kapaklı'ya değişik bir siyasi çizgi gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan adayı Erdinç Yılmaz basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, yapılacak seçimlerde k

Kapaklı 2.11.2019 17:03:00 0
Yılmaz: Kapaklı

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan adayı Erdinç Yılmaz Cumartesi günü saat 10.00’de Kapaklı’da bulunan Osmanlı Kahvecisinde basın mensuplarını ağırladı.

 

“KAZANAN CHP OLACAK”

 

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan adayı Erdinç Yılmaz “ Kimseyi rakip görmüyoruz. Rakip değiller çünkü hepsi arkadaşımız. Her zaman söylüyorum ben masum bakıyorum olaylara. Ben bunu ilkokul 5. sınıftaki sınıf başkan adaylığıma benzetiyorum. Birkaç hafta yemek yememiştim mesela herkese kurşun kalem hediye etmiştim ve sınıf başkanı olmuştum. Bu genel seçimde yapılan şeyler. Ama sonuçta 5 adayda olsa bir kazanan da olsa  aynı partiye hizmet edeceğiz yani bende kazansam onların benim yanımda olmasını isterim. Onlardan biri de kazansa biz yine burada olacağız zaten başka bir şansımız yok” dedi.

Güzel bir Kapaklı umut ettiklerini kaydeden Yılmaz “ Benim siyasete girme nedenlerinden birisi de budur. Gerçekten insanca, kardeşçe yaşayacağımız güzel sosyal bir belediyecilik istiyorum.Pınar bulvarı ve hürriyet caddesinden bahsetmek istiyorum. Bir şeyi bir kere yapmamız gerekiyor. 30 yıl sonra Kapaklı nüfusunun 2 milyon olması muhtemel. Nüfus artışı, ekonomik şartlar, global şartlar göz  önünde bulundurulmalı. Hadi 1 milyon olsun nüfus, bizim 1 milyonluk bir şehri kaldırabilecek bir altyapı yapmamız gerekiyor şimdiden. Ve bu insanların yaşayabileceği sosyal alanları şimdiden inşa etmemiz gerekiyor. Kapaklı'nın şuanda boş arazisi kalmadı. Bir kreş yapılması için bir yerlerden yer kiralamaları gerekiyor. Biraz doluyuz. Göreve başladığımızda yavaş yavaş gereken yerlere gereken muhalefetleri tabiî ki yapacağız. Çevre yolu bağlandığı zaman Pınar Bulvarı'ndaki o sessizlik beni ürkütüyor. Veliköy, Kızılpınar gibi olmaktan korkuyorum. Çünkü esnafım. Yüzdük yüzdük buraya kadar geldik birazcık burasını canlandırmamız gerekiyor, insanları buraya çekecek sebeplerin olması gerekiyor “ dedi.

Yılmaz “Cumhuriyet Halk Partisinde bugüne kadar siyaset yapmış bütün herkese saygı duyuyoruz. Başarılı oldular başarısız oldular ama hepsine saygı duyuyoruz çünkü bu bayrağı bugüne kadar taşıdılar. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığında sadece siyaset konuşmak da doğru değil aslında ben biraz daha sosyal projeler konuşmak istiyorum. Mesela kayıtlı bin 883 üyenin birbirini tanımadığını biliyorum. Sokakta gördüğümde partili mi değil mi onu bilmiyorum. Bunları bir araya getirecek işte geleneksel piknik ve şölenler olabilir. Beraber 18 Mart'ta bir Çanakkale seyahati olabilir. Anıtkabir ziyaretleri olabilir. Böylelikle yarın öbür gün sokakta gördüğümüzde de bir selamlaşma olacaktır. Üye sayımızda çok düşük bizim zaten bugün 4 yıllık bir dernek bile 500-600 üyeye ulaşmış durumda. Biz 96 yıllık bir partiyiz ve Kapaklı'da bin 883 üyemiz var. Yani hedefler arasında öncelik üyeleri arttırmak olabilir. Bizim pırıl pırıl genç üyelere de ihtiyacımız var. Bunun için tabi ki neden Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaları gerektiği ile ilgili onlara anlatacağımız etkinlikler olması gerekiyor. Ülkemizin şuan ki durumunu görüyorsunuz, birilerinin artık sahaya çıması gerekiyor. Evde oturup televizyon izleyerek bazı şeyleri değiştiremeyiz. Benim babamın bir sözü var, 'bir nesil kurban oluyor' der. Birisinin kendisini kurban etmesi gerekiyor ki bir şeyler değişsin. Bizde kendimizi kurban ediyoruz. Bir şeyler yapacağız ve güzel şeyler olacak . Kapaklı'ya değişik bir siyasi çizgi gelecek. Herkes 'Siyaset böylemiymiş?' diyecek. Çok radikal çok değişik şeyler yapacağız. Şimdiden bunları söylemek istemiyorum. Bunları yaşayıp göreceğiz” dedi.

 

 

“KENDİMİ İDDİALI GÖRÜYORUM”

 

Basın mensuplarının ‘Şansınızı nasıl görüyorsunuz’ sorusu üzerine konuşan Yılmaz “” Herkes kazanmak için giriyor, herkes iddialı. Herkes yüzde 80 yüzde 90 ben kazanacağım der bunu seçim sonunda göreceğiz. İddialı görüyorum kendimi” dedi.

 

“DELEGELERİMİZİ BELİRLEYECEĞİZ”

 

Delege sürecinden de bahseden Yılmaz “ 216 civarında bir delegemiz olacak. . Nüfus artışı ile bu adet bu dönem 250'yi bulur diye tahmin ediyorum. Kongre takvimimiz 16-17 Kasım olacak. 16 Kasım'da muhtemelen köyler oy kullanacak, 17 Kasım'da da Kapaklı içindeki mahalleler oy kullanacak. Bu seçimde delegeleri seçeceğiz. Seçilmiş olan delege listesi de Ocak ayında başkanı belirleyecek. 2 aşamada gerçekleşiyor Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimler çokta keyifli ve güzel geçiyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10