Güngör: Kent konseyleri yerel demokrasi projesidir

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör, Genel Sekreteri Sevcan Önbey ve Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Avcı Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm'ü makamında ziyaret

Tekirdağ 3.11.2019 07:31:00 0
Güngör: Kent konseyleri yerel demokrasi projesidir

Süleymanpaşa Kent Konseyi ile Kocaeli Kent Konseyi istişare toplantısı düzenledi.

 

ŞEHİRLERİN GELECEĞİNE ÖNEMLİ KATKI SUNMAKTADIR

 

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, “Kent Konseyleri, kentin vizyonunu ve hemşehrilik bilincini gelişmesinde önemli bir vizyona sahiptir. Konseyler, şehirlerin geleceğine önemli katkı sunmaktadır. Başkan Beste Emre Güngör ve beraberindekilere nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kent konseyleri aynı zamanda önemli bir yerel demokrasi projesi olduğuna değinen Başkan Güngör,“Kent konseyleri, devam eden bu süreçte farklı kentlerde farklı deneyimlerle yol almaktadır. Kent konseyleri, karşı karşıya oldukları sorunların çözümü, ortak kentsel problemlerin tartışılması ve şehirlerdeki iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla zaman zaman bir araya gelme ihtiyacı duymakta ve çeşitli işbirlikleri geliştirmektedirler. Misafirperverliklerinden dolayı Sayın Gültekin Görüm’e ve yürütme kurulundaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Kendilerini en kısa zamanda Tekirdağ’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

 

İYİ UYGULAMALARIN YAYGINLAŞTIRILMASI AMAÇLIYORUZ

 

“Kent konseyleri, devam eden bu süreçte farklı kentlerde farklı deneyimlerle yol almaktadır.” diyen Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Beste Emre Güngör, “Kent konseyleri aynı zamanda önemli bir yerel demokrasi projesidir. Kent konseyleri, karşı karşıya oldukları sorunların çözümü, ortak kentsel problemlerin tartışılması ve şehirlerdeki iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla zaman zaman bir araya gelme ihtiyacı duymakta ve çeşitli işbirlikleri geliştirmektedirler. Misafirperverliklerinden dolayı Sayın Gültekin Görüm’e ve yürütme kurulundaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Kendilerini en kısa zamanda Tekirdağ’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

 

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

 

Güngör, Görüm’e Tekirdağ yöresine has hediyeler takdim etti. Hediye takdiminin ardından toplantıya geçen grup kent konseylerinin oluşumu ve gelişimiyle ilgili Kocaeli’ndeki uygulamaları ve deneyimleri masaya yatırdı.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10