Atatürk evinin temeli 10 Kasım'da atılacak

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan Atatürk Evi Projesi'nin temeli Pazar günü atılacak. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Kentimizin tarihsel dokusunu koruyacak projeler ile kent kimliğini yen

Çorlu 4.11.2019 17:03:00 0
Atatürk evinin temeli 10 Kasım

Atatürk Evi’nin temel atma töreni 10 Kasım Pazar günü saat 12.00’da gerçekleşecek. Eski İrem Kot Trafik Parkı’nın olduğu alana inşa edilecek olan Atatürk Evi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olacak.

 

 EL ELE VEREREK YAPACAĞIZ

 

Tüm Çorlu halkını temel atma törenine davet eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Atatürk Evi projesine büyük bir özveriyle başladık. Vatandaşlarımızdan gelen güzel tepkiler bizleri çok mutlu etti. Tarihimize ve değerlerimize hep birlikte sahip çıktığımız için gurur duyuyorum. El ele vererek, çok çalışarak Atatürk Evi’mizi inşa edeceğiz. Tüm halkımızı 10 Kasım’da gerçekleştireceğimiz Atatürk Evi’mizin temel atma törenine davet ediyorum. Ata’mızı sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım tarihinin 81. yıl dönümünde Ulu Önder’imizin hatırasını yaşatmayı ve nesilden nesile aktarmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

ZİYARET EDEBİLECEK OLMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

 

Atatürk Evi projesine büyük bir ilgi gösteren Çorlu halkı, “Ata’mızın evini Çorlu’da ziyaret edebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk’ün hatıralarını yaşatırken bir yandan da çocuklarımıza önemli bir kültürel miras bırakacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a ve ekibine böyle güzel işlere imza attıkları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10